Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Een weekend naar Limburg: Bekijk snel onze tips!

Door Edwin Hagenouw

Als je binnenkort een weekend vrij bent en er graag op uit wilt, dan is een van de beste bestemmingen die je kunt kiezen: Limburg! Limburg is een uniek stukje Nederland met een prachtig landschap en veel bezienswaardigheden. Omdat er zoveel te doen is, helpen wij je graag met een aantal tips voor wat je zeker moet bezoeken tijdens een weekendje weg naar Limburg.

Bezoek het drielandenpunt

Als je in Limburg bent, dan zit je al snel in het zuidelijkste gedeelte van Nederland bij de grens van België en Duitsland. Hier bevindt zich natuurlijk het drielandenpunt. Dit prachtige gebied is zeer natuurrijk en ook nog eens een belangrijk historisch punt. De aantrekkingskracht van het drielandenpunt is enorm. Bij het drielandenpunt kun je het volgende doen:

 • Het labyrint ontdekken
 • Meedoen met actieve spellen
 • Ontbijten, lunchen & dineren
 • Je kunt er ook bruiloften, feesten en vergaderingen organiseren

Ga je met een grote groep, dan is het goed om te weten dat je een bezoek kunt organiseren tot wel 50+ personen. Als je met zo’n grote groep gaat, dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor een geschikte overnachting. Zo kun je bij Hoeve Vakanties een vakantiehuis vinden voor groepen van 2 tot 66 personen!

Bezoek de Limburgse steden en dorpen

In Limburg weet je zeker dat je een omgeving bezoekt met historie en cultuur. De dorpjes en steden die je kunt bezoeken zijn het dan ook zeker meer dan waard. Zo moet je de volgende steden zeker een bezoeken:

 • Maastricht
 • Aken
 • Valkenburg
 • Luik

Maar naast de grote steden kan je het bourgondische Limburg het beste ontdekken in de kleine dorpjes. Deze dorpjes mogen zeker niet ontbreken:

 • Epen
 • Eys
 • Slenaken
 • Noorbeek
 • Teuven
 • Voeren

Je kunt alle dorpen ontdekken bijvoorbeeld door middel van een prachtige fietsroute.

Lekker ontspannen op de fiets in Limburg

Bezoek het MergelRijk gangenstelsel

In Valkenburg vind je het bekende gangenstelsel van MergelRijk. Het gangenstelsel staat bekend om zijn zandsculpturen en mergelbeelden. Daarnaast is het ook mogelijk om meer te leren over de grotten door middel van informatieve filmpjes. Terwijl je de grotten ontdekt leer je steeds meer.

Daarnaast is het ook mogelijk om een speurtocht in het gangenstelsel te doen. Voor zowel jong als oud is dit een informatieve en geweldige ervaring. En het grote voordeel is dat je geen gids nodig hebt om door het gangenstelsel te wandelen. Het is namelijk niet mogelijk om hier te verdwalen, dus je hoeft er ook niet te overnachten.

Overnachten kan je wel in een leuke vakantiehuis in de buurt. Als je met een groepje weg gaat, dan is een vakantiehuis 10 personen ideaal. Maar ook andere groepsgroottes zijn mogelijk. Ontdek het echte authentieke Limburg tijdens een verblijf in een Limburgs vakantiehuis!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer