Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Zomer in Zeeland, een dorp aan een duinrand. Dat zongen Saskia en Serge in 1970. Ik was zes jaar en kende de provincie omdat mijn moeder me meenam naar familie in Hoedekenskerke. Tante Janna ging tot haar dood gekleed in traditionele dracht. Naast dat ik erg onder de indruk was van haar uiterlijk, was de met een dikke laag roomboter besmeerde bolus minstens zo interessant. De eerste kennismaking zal ik nooit vergeten.

Dat ik jaren later met man en kinderen de Randstad zou inruilen voor het Zeeuwse Land, kon ik toen nog niet weten. Inmiddels is Middelburg al ruim twintig jaar mijn woonplaats en de uitvalsbasis voor menig uitstapje over de grens. Ik heb interesse in andere culturen. Mijn studie Culturele Antropologie heb ik na een jaar aan de wilgen gehangen, maar de nieuwsgierigheid is gebleven. Reizen en rondtrekken, ook toen de kinderen nog klein waren, ging gewoon door.

Inmiddels zijn de kinderen volwassen. De echtgenoot een ex. Werd mijn huis ingeruild voor een yurt. Totdat de gemeente opdracht gaf om alles af te breken. Hiermee ontstond, na menig traantje, een ongekende vrijheid. Ik ontdekte dat ik nog veel meer en vooral langer, onderweg wilde zijn. Ik hoefde voor niets meer te zorgen!

Zomer in Zeeland

Afgelopen mei kwam ik vanuit Indonesië, een dag voor moederdag, weer op Nederlandse bodem. Mijn huidige huis, een camper, had ik uitgeleend aan een vriend die door omstandigheden tijdelijk dakloos was. Zo kwam het dat ik na ruim drie maanden als solo reiziger over verschillende Indonesische eilanden gezworven te hebben, een maandje ging samenwonen met mijn dochter en acht maanden oude kleindochter. Van ultieme vrijheid naar een vast schema van slaapjes en voeding. Een behoorlijke overgang, maar wat heb ik ervan genoten!

Schaamteloos vrijuit

Voor mij kan reizen alle kanten op. Als coach en therapeut ben ik geïnteresseerd in de binnenwereld en loop graag een stukje mee op het pad van mijn cliënten. De aardbol verkennen doe ik het liefst alleen. Waar ik ook ben, mijn cliënten blijf ik begeleiden. Zo hoef ik mijn reislust niet op te geven.

Ik heb twee kinderen en ben oma. Mijn motto `schaamteloos vrijuit` gaat over trouw zijn aan jezelf, ongeacht wat een ander ervan vindt. Schrijvend hoop ik je een stukje mee te kunnen nemen op avontuur!

De zomer in Zeeland kon dit jaar niet beter. Mijn werk, masseren en coachen, heb ik buiten kunnen doen op mijn zonovergoten eigen stukje grond. Maar met de herfst in aantocht maak ik me weer klaar voor vertrek.

Binnenkort ga ik op pad. Opnieuw naar Indonesië. Naar mijn zoon, die er vorig jaar is gaan wonen. Naar de vrienden die ik er heb gemaakt. En naar plekken die ik nog ontdekken mag. Zonder al te vast omlijnd plan zal ik het komende half jaar met mijn rugzakje (zeven kilo, wat een gelukzaligheid) me laten verrassen door wat er zoal op mijn pad komt. Ik zie ernaar uit dit met jullie te delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer