Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

Zomer in Zeeland, een dorp aan een duinrand. Dat zongen Saskia en Serge in 1970. Ik was zes jaar en kende de provincie omdat mijn moeder me meenam naar familie in Hoedekenskerke. Tante Janna ging tot haar dood gekleed in traditionele dracht. Naast dat ik erg onder de indruk was van haar uiterlijk, was de met een dikke laag roomboter besmeerde bolus minstens zo interessant. De eerste kennismaking zal ik nooit vergeten.

Dat ik jaren later met man en kinderen de Randstad zou inruilen voor het Zeeuwse Land, kon ik toen nog niet weten. Inmiddels is Middelburg al ruim twintig jaar mijn woonplaats en de uitvalsbasis voor menig uitstapje over de grens. Ik heb interesse in andere culturen. Mijn studie Culturele Antropologie heb ik na een jaar aan de wilgen gehangen, maar de nieuwsgierigheid is gebleven. Reizen en rondtrekken, ook toen de kinderen nog klein waren, ging gewoon door.

Inmiddels zijn de kinderen volwassen. De echtgenoot een ex. Werd mijn huis ingeruild voor een yurt. Totdat de gemeente opdracht gaf om alles af te breken. Hiermee ontstond, na menig traantje, een ongekende vrijheid. Ik ontdekte dat ik nog veel meer en vooral langer, onderweg wilde zijn. Ik hoefde voor niets meer te zorgen!

Zomer in Zeeland

Afgelopen mei kwam ik vanuit Indonesië, een dag voor moederdag, weer op Nederlandse bodem. Mijn huidige huis, een camper, had ik uitgeleend aan een vriend die door omstandigheden tijdelijk dakloos was. Zo kwam het dat ik na ruim drie maanden als solo reiziger over verschillende Indonesische eilanden gezworven te hebben, een maandje ging samenwonen met mijn dochter en acht maanden oude kleindochter. Van ultieme vrijheid naar een vast schema van slaapjes en voeding. Een behoorlijke overgang, maar wat heb ik ervan genoten!

Schaamteloos vrijuit

Voor mij kan reizen alle kanten op. Als coach en therapeut ben ik geïnteresseerd in de binnenwereld en loop graag een stukje mee op het pad van mijn cliënten. De aardbol verkennen doe ik het liefst alleen. Waar ik ook ben, mijn cliënten blijf ik begeleiden. Zo hoef ik mijn reislust niet op te geven.

Ik heb twee kinderen en ben oma. Mijn motto `schaamteloos vrijuit` gaat over trouw zijn aan jezelf, ongeacht wat een ander ervan vindt. Schrijvend hoop ik je een stukje mee te kunnen nemen op avontuur!

De zomer in Zeeland kon dit jaar niet beter. Mijn werk, masseren en coachen, heb ik buiten kunnen doen op mijn zonovergoten eigen stukje grond. Maar met de herfst in aantocht maak ik me weer klaar voor vertrek.

Binnenkort ga ik op pad. Opnieuw naar Indonesië. Naar mijn zoon, die er vorig jaar is gaan wonen. Naar de vrienden die ik er heb gemaakt. En naar plekken die ik nog ontdekken mag. Zonder al te vast omlijnd plan zal ik het komende half jaar met mijn rugzakje (zeven kilo, wat een gelukzaligheid) me laten verrassen door wat er zoal op mijn pad komt. Ik zie ernaar uit dit met jullie te delen!

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer