Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Wil jij starten met een trektocht, dan laat ik in deze blog zien dat je dit gewoon in Nederland kan doen. Hier tips om jouw trektocht te starten. Ga je mee op pad? 

Jij hoort misschien verhalen om je heen van mensen die een Camino hebben gelopen of 3 maanden te voet door Amerika zijn getrokken. Leg de lat wanneer jij wil starten met een trektocht niet gelijk te hoog. Zo kan je gewoon in Nederland beginnen met het maken van een trektocht. Je hoeft niet de hele wereld over te reizen om een tocht te gaan lopen. In ons kleine koude kikkerlandje zijn allerlei verschillende trektochten die je kan lopen. 

4. tips om te starten met een trektocht: 

Een trektocht beginnen klinkt misschien heel ingewikkeld, maar alles wat je nodig hebt zijn de schoenen. Nu kan je het natuurlijk ook gelijk goed aanpakken. Hier een aantal tips: 

1.     Goede wandelschoenen 

Iedere wandeling begint eigenlijk met je wandelschoenen. Nu denk je misschien in ik moet gelijk goede bergwandelschoenen. Maar niets is minder waar, zo kan je beter kiezen voor gewone sneakers waar jij lekker op loopt. In Nederland hebben we namelijk geen bergen. Zo zullen bergwandelschoenen te veel van het goede zijn. Wil je toch liever wandelschoenen kopen? Kies dan voor een A-categorie wandelschoen. Deze zijn prima voor het Nederlandse landschap. 

2.     Een mooie tocht uitzoeken 

In Nederland zijn er veel mooie meerdaagse routes uitgezet. Op veel van deze routes is het makkelijk om overnachtingen onderweg te vinden, denk aan: het Kustpad of het Pieterpad. Maar ik kan begrijpen dat je misschien je eerste trektocht gelijk een succes wil laten zijn. Kies dan voor het maken van belevingstochten in Nederland. Ga wildplukken, vuur maken en ga lekker twee dagen op stap. Kies dan natuurlijk wel voor een camping waar je een vuurtje mag maken. 

3.     Trainen voor een trektocht   

Fysiek denk ik dat bijna iedereen kan starten met een trektocht. Wanneer jij ervoor kiest om al je eigen materialen mee te nemen dan kan het misschien al iets lastiger worden. Wil je daarom trainen voor een trektocht, dan doe je dit op twee manieren. Je kracht verbeteren en vooral veel stappen maken. Ga iedere dag lopen en stel met jezelf het doel dat je 10.000 stappen per dag loopt. Zo train je perfect voor een langere trektocht. 

4.     Lekker eten stimuleert

Wat veel mensen doen is een trektocht zwaar maken voor zichzelf. Ze nemen droogvoeding mee en dit eten ze gedurende de volledige week. Maar wat je beter kan doen is kijken wat je echt lekker vindt. Wil jij bijvoorbeeld onderweg eten bij een restaurant, dan ga je dat toch lekker doen? Dit doet niets af aan jouw trektocht. Zorg ook voor genoeg lekkere snacks tijdens je tochten. 

Meer tips over het maken van trektochten

Ben je van plan om meer trektochten te gaan maken in de toekomst? Nederland is een perfect land om te starten. Juist omdat het er vlak is zal het fysiek geen extreme uitdaging zijn. Zo leer je rustig je materialen kennen. Wil je meer tips op gebied van trektochten zowel in Nederland als in het buitenland, kijk dan eens op @ik.wil.hiken

Ik ben Rick en ik schrijf eens in de twee weken een artikel voor Mountainreporters. Ik ben graag buiten en woon in een camper. Met Ik Wil Hiken is mijn doel om meer mensen naar buiten te krijgen.  


Lees meer over de natuur en outdoor in Nederland op www.OutdoorDichtbij.nl

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer