Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Zie vannacht het Noorderlicht in Nederland!

Door de Mountainreporters redactie

Het Noorderlicht is vannacht te zien in Nederland en om precies te zijn in Noord-Nederland. Wij zijn gewend om voor dit prachtige natuurverschijnsel af te reizen naar Noord-Europa maar deze week kun je het in eigen land bekijken.

Pak je camera erbij

Volgens meteoroloog William Huizinga van Buienradar is er vanwege het heldere weer een grote kans dat je vannacht het noorderlicht kun aanschouwen in het noorden van Nederland. Het schijnt moeilijk te zien met het blote oog maar wanneer je met je fotocamera de foto’s maakt met een langere sluitertijd heb je het noorderlicht gevangen.


Lees hier alle tips voor het instellen van je camera voor de ultieme Noorderlichtfoto’s.


Pak je kans!

Het noorderlicht is maar een paar dagen per jaar te zien in Nederland. Het ontstaat door zonnewind, uitbarstingen van plasmawolken op de zon. Dan komen er sterk geladen deeltjes in het heelal. Die energie wordt dan weer omgezet in licht.

Wij wensen jullie veel geluk vanavond en zien de foto’s graag tegemoet!

Noorderlicht
Fotocredits: Johan van der Wielen
Fotocredits: Karla Leeftink

Bron: RTL-Nieuws | Hoofdfoto: Pixabay


Lees hier alle artikelen over het Noorderlicht


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer