Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Zie vannacht het Noorderlicht in Nederland!

Door de Mountainreporters redactie

Het Noorderlicht is vannacht te zien in Nederland en om precies te zijn in Noord-Nederland. Wij zijn gewend om voor dit prachtige natuurverschijnsel af te reizen naar Noord-Europa maar deze week kun je het in eigen land bekijken.

Pak je camera erbij

Volgens meteoroloog William Huizinga van Buienradar is er vanwege het heldere weer een grote kans dat je vannacht het noorderlicht kun aanschouwen in het noorden van Nederland. Het schijnt moeilijk te zien met het blote oog maar wanneer je met je fotocamera de foto’s maakt met een langere sluitertijd heb je het noorderlicht gevangen.


Lees hier alle tips voor het instellen van je camera voor de ultieme Noorderlichtfoto’s.


Pak je kans!

Het noorderlicht is maar een paar dagen per jaar te zien in Nederland. Het ontstaat door zonnewind, uitbarstingen van plasmawolken op de zon. Dan komen er sterk geladen deeltjes in het heelal. Die energie wordt dan weer omgezet in licht.

Wij wensen jullie veel geluk vanavond en zien de foto’s graag tegemoet!

Noorderlicht
Fotocredits: Johan van der Wielen
Fotocredits: Karla Leeftink

Bron: RTL-Nieuws | Hoofdfoto: Pixabay


Lees hier alle artikelen over het Noorderlicht


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer