ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

European Bike Week in Faak am See

Dit jaar is de 20e editie (5 tot 10 september 2017) van het enorme evenement: European Bike week in Faaker See, Oostenrijk. Ik heb een goede reden om hier aandacht aan te besteden, want dit festival is uitgegroeid tot een enorme happening. Dit grootste Harley Davidson treffen vindt plaats bij een van de mooiste meren in Karinthië: de Faakersee. In deze paar dagen wordt de omgeving overspoeld door brullende motoren en liefhebbers daarvan. Het doorgaans zo rustige plaatsje veranderd in een groots festivalterrein.

de 20e editie van ronkende Harley’s in de straten rondom Faakersee

faakersee
motoren door de straten, tijdens de parades.

De Faakersee ligt in Karinthië en is bekend als het zuidelijkste zwemmeer in Oostenrijk. Ook heeft het twee bewoonde eilanden. Het water is turquoise en echt prachtig. In de omgeving van Faak liggen ook de Wörthersee en de Ossiachersee. Er zijn een paar prachtige routes die je kunt maken en die tijdens de European Bike Week vol zullen zijn met Harley’s en andere motoren.

Ossiacher See is een belangrijk onderdeel van de spectaculaire Harley Davidson parade

Harley Davidson
Harley Davidson. Faaker See 2015. Paul Bayfield

De villach Alpine weg: tot aan 1732 meter hoogte. Deze route van 16,5 km. heeft een paar prachtige uitzichtpunten en bochten. Eenmaal boven op bij het parkeerterrein kan je de schoonheid van het natuurpark Dobratsch bekijken en lunchen in een van de hutten.

Ossiacher See: De Ossiacher See is een belangrijk onderdeel van de Harley Davidson parade. Het is een prachtig meer met blauw/groene kleuren. Bezoek Ossiach, met een uitzicht op de bootjes op het meer, waarvandaan je naar andere plaatsjes kunt varen. Ook kan je kasteel Landskron bezoeken.

Tabor: de ideale plek om de Faaker See van bovenaf te zien. Vanaf dit uitzichtpunt heb je het beste zicht over het meer.

Tijdens de European Bike Week zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden, zoals motorraces op een flat track en de Red Bull Aerobatics, een spectaculaire vliegshow op 9 september.

red bull
Red bull vliegshow, op 9 september

Lees hier alle artikelen over Oostenrijk


Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.