BergePLUS Montafon | Bijzondere bergbelevenissen in de Oostenrijkse Alpen

Door Edwin Hagenouw 

De Oostenrijkse regio Montafon kan op verschillende manieren worden verkend. Wandelen, klimmen en (e-)mountainbiken staan ​​bovenaan de lijst voor onvergetelijke bergbelevenissen. Met een dagelijks wisselende programma verspreid over de hele zomer zijn er ongeveer per week 55 begeleide wandel-, klim- en (e-) mountainbiketochten. In het voor- en najaar kunnen twintig tochten geboekt worden. Het BergePLUS programma start op 3 juni en loopt tot eind oktober 2021.

Voor locals en buitenlandse reizigers

Het BergePLUS-programma is gericht op zowel locals als vakantiegangers. “In Montafon worden de berg en de leefomgeving als het ware een eenheid”, legt Roland Fritsch van Montafon Toerisme uit. “Ook wie het hele jaar door in Montafon woont en leeft krijgt tijdens deze tochten buitengewone inzichten in zijn eigen habitat”.

Volgens Roland moet je dit jaar in ieder geval deze bijzondere ervaringen meemaken: de gletsjerwandeling in de Silvretta, het bosbad in Gargellen en de (E-)mountainbike & wandeltocht naar Muttjöchle op de Kristberg.

(E-) Bike & Hike Tour Muttjöchle © Montafon Tourismus / WOM Medien

Sinds de start van het BergePLUS-programma in 2010 is het aantal geregistreerde partnerbedrijven gestegen tot ruim 220. Alle geregistreerde partnerbedrijven kunnen hun gasten het begeleide BergePLUS-programma gratis aan. Online reserveren van de activiteiten kan tot ongeveer 20.00 uur de dag ervoor.


Een overzicht van alle aanbiedingen en activiteiten vind je op de website van
Montafon Tourismus montafon.at/de/Service/BergePLUS.


Huidige veiligheidsmaatregelen

Natuurlijk voldoen alle tours in het BergePLUS-programma aan de huidige Covid-19-beveiligingsmaatregelen. Voor elke tour wordt er een Covid-19 maatregel-instructie door de gids. Alle BergePLUS-gidsen hebben FFP2-maskers en ontsmettingsmiddel.

LEES OOK:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.