Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Heb je wel eens van de Krimml-watervallen gehoord? Dat zijn de hoogste watervallen van Europa, die je deze winter op een wel heel bijzonder manier ontdekt. Iedere woensdag om half negen ’s avonds kun je meelopen in de fakkelwandeltocht vanuit Krimml naar de indrukwekkende, 380 meter hoge, watervallen. Met een gids loop je in een zee van lichtjes door de bossen richting de watervallen, heel sfeervol! Na aankomst zit er nog maar één ding op: genieten van het indrukwekkende uitzicht! Ben jij erbij?

Een absolute must-visit als je van watervallen houdt: de Krimmler watervallen van ruim 380 meter hoog in SalzburgerLand. Daarmee zijn ze de op vier na hoogste watervallen ter wereld en de hoogste van Europa. Omdat het water, verdeeld over drie niveaus, zo’n eind naar beneden stort, verstuiven de waterdruppels tot een heel fijne nevel. Hieraan wordt een geneeskrachtige werking toegedicht, want als je de nevel inademt heeft dat een positieve uitwerking op astma en allergieën.

Naast de natuur en de watervallen zelf, is er een activiteitencentrum met tentoonstelling van WasserWunderWerken in de openlucht, een expositie, WasserWunderBar en een waterbioscoop. Sla zeker het panoramaterras met uitzicht op de watervallen niet over. Vanaf WasserWunderWelt is het maar zo’n tien minuten lopen naar de onderste waterval. De ‘Wasserfallweg’ leidt daarna met een wandeling van ongeveer een uur naar de bovenste waterval. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over de razende watermassa’s.

Meer informatie je hier: zillertalarena.com/nl/krimml/winter/buiten-de-piste/

Foto: TVB Krimml


LEES OOK

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer