Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Heb je wel eens van de Krimml-watervallen gehoord? Dat zijn de hoogste watervallen van Europa, die je deze winter op een wel heel bijzonder manier ontdekt. Iedere woensdag om half negen ’s avonds kun je meelopen in de fakkelwandeltocht vanuit Krimml naar de indrukwekkende, 380 meter hoge, watervallen. Met een gids loop je in een zee van lichtjes door de bossen richting de watervallen, heel sfeervol! Na aankomst zit er nog maar één ding op: genieten van het indrukwekkende uitzicht! Ben jij erbij?

Een absolute must-visit als je van watervallen houdt: de Krimmler watervallen van ruim 380 meter hoog in SalzburgerLand. Daarmee zijn ze de op vier na hoogste watervallen ter wereld en de hoogste van Europa. Omdat het water, verdeeld over drie niveaus, zo’n eind naar beneden stort, verstuiven de waterdruppels tot een heel fijne nevel. Hieraan wordt een geneeskrachtige werking toegedicht, want als je de nevel inademt heeft dat een positieve uitwerking op astma en allergieën.

Naast de natuur en de watervallen zelf, is er een activiteitencentrum met tentoonstelling van WasserWunderWerken in de openlucht, een expositie, WasserWunderBar en een waterbioscoop. Sla zeker het panoramaterras met uitzicht op de watervallen niet over. Vanaf WasserWunderWelt is het maar zo’n tien minuten lopen naar de onderste waterval. De ‘Wasserfallweg’ leidt daarna met een wandeling van ongeveer een uur naar de bovenste waterval. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over de razende watermassa’s.

Meer informatie je hier: zillertalarena.com/nl/krimml/winter/buiten-de-piste/

Foto: TVB Krimml


LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer