Het kiezen van een leuke bestemming kan een lastige klus zijn. Je kunt namelijk ver op vakantie gaan of juist lekker dichtbij. Als je een bijzondere reiservaring wilt opdoen dan kun je ervoor kiezen om naar Oostenrijk te gaan. De zomers zijn lekker warm en in winter is kan het aan de koude kant zijn. Afhankelijk van het seizoen waar jij voorkeur voor hebt kun je een leuke tijd in dit land beleven. Zelf zijn we grote liefhebbers van skiën en bergwandelen, maar er is zoveel meer te doen in de bergen en de authentieke steden en dorpjes. In dit artikel zullen wij je meer over Oostenrijk en de bezienswaardigheden vertellen. Lees snel verder.

Authentieke dorpjes en verrassende steden

Ben jij er klaar voor om een bezoekje aan Oostenrijk te brengen? Boek je vakantie dan snel! Dit kun je op een gemakkelijke manier bij FTI reizen doen en ook nog eens genieten van fijne aanbiedingen. Oostenrijk staat vooral bekend om haar berglandschap, klassieke muziek en de manier waarop mensen in het land leven. Het is namelijk zo dat Oostenrijk een van de landen is waar de kwaliteit van het leven hoog is.

Authentieke dorpjes. Foto: Pexels.com
Dompel je onder in de historie van Wenen. Foto: Pexels.com

De inwoners van het land zijn dan ook erg gelukkig. Naast dat het land gelukkige inwoners heeft, is Oostenrijk een land dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Er zijn namelijk prachtige steden en je kunt er genieten van de cultuur. Een stad die je echt niet kunt vergeten te bezoeken is de hoofdstad Wenen. In deze stad kun je beroemde architectuur bezichtigen, musea en je kunt er heerlijk eten. Wanneer je echter naar Oostenrijk gaat, zul je natuurlijk ook naar de bergen willen. 

Ervaar de bergen

Als je frisse lucht in de bergen van Oostenrijk wilt ervaren, dan kun je daar het beste voor naar de regio’s Stiermarken, Karinthië en Vorarlberg gaan. In Steiermark kun je niet alleen bergen en bossen, maar ook bergwater tegenkomen. Dit zal je dan ook zeker uitnodigen om een wandeling te maken. Wanneer je Karinthië bezoekt zul je vooral meren en bergen tegenkomen.

Je hebt de mogelijkheid om dit te bewonderen op de Alpe-Adria-Trail. Ben jij van plan om naar Vorarlberg te gaan? Dan heb je veel keuze uit verschillende wandeltochten. Zo kun je kiezen voor een dagtocht of juist voor een tocht die meerdere dagen duurt. In de avonden kun je zelfs slapen op de bergen. Geen ervaring is hier gelijk aan. 

Kortom, kun je een geheel nieuwe ervaring opdoen door naar Oostenrijk te gaan. Je kunt er gelukkige mensen tegenkomen en de Oostenrijkse cultuur in Wenen ervaren. Daarnaast kun je de bergen bezoeken in de regio’s Stiermarken, Karinthië en Vorarlberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.