Als je op wintersport gaat met het hele gezin, ga je dan voor snel en sportief of om heerlijk te genieten? In het Grossarltal in Salzburg hoef je je deze vraag niet te stellen. Relaxte skiërs geven de voorkeur aan de uitnodigend brede pistes rond de Kreuzkogel. Sportieve skiërs maken niet alleen gebruik van de pistes van Grossarltal, maar van het hele gebied Ski amadé. Want het grootste skiparadijs van Oostenrijk telt maar liefst 760 kilometer piste!

Dan zijn er nog de vele voorzieningen speciaal voor kinderen. Zo ontspannen ouders op het gezellige zonneterras, terwijl de kinderen door het snowpark en over de funslope racen. Na afloop geniet het hele gezin van de regionale keuken in de gezellige skihutten, natuurlijk met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Hohe Tauern.

Voor de allerkleinsten is er de belevenisweide Fischbacher. Deze grote winterspeeltuin heeft een pannenkoekenlift, een tovertapijt en een tubingcarrousel. Ook leuk als de kleintjes de ski’s even zat zijn.

Voor je het weet skiën ze je voorbij!

In de bonus! Skiën voor gezinnen met meer dan twee kinderen

Grote gezinnen opgelet! Als je in Grossarltal of in heel Ski amadé gaat wintersporten, betaal je als gezin voor maar twee kinderen. De overige kinderen skiën helemaal gratis! Er zitten natuurlijk wel wat voorwaarden aan deze deal. Zo moet minimaal één van de ouders een skipas aanschaffen voor dezelfde periode, en moeten alle leden van het gezin op één adres wonen.

De actie is geldig voor kinderen en jongeren tot 18 jaar (geboren in 2004 en later). De skipas moet voor de twee oudste kinderen worden aangeschaft.

Naast skiën is sleetje rijden natuurlijk ook altijd een hit.

Of één van de ouders past op en de ander gaat skiën

Zit je nog in een wat andere fase en heb je een baby mee? Of een kleintje waardoor je niet samen de piste op kunt? Ook daar is een oplossing voor: de jonge-gezinnenkaart. Deze koop je voor dezelfde prijs als de reguliere skipas voor volwassenen en je kunt om de beurt van dezelfde pas gebruik maken. De een de berg op, de ander past op!

Dit geldt voor gezinnen met een kindje tot twee jaar (geboren in 2020 of later). Oh en ook belangrijk: op de skipas moet een foto van beide ouders en de baby.

Spelenderwijs leer je het meest!

Allemaal in de skiklas!

Je wilt natuurlijk dat je kind goed leert skiën, maar vooral dat hij of zij er lol in heeft. Laat dat maar over aan de skileraren en -leraressen van Grossarltal. De twee skischolen in het gebied zorgen dat de kinderen binnen no-time hun ouders bij kunnen houden. Of zelfs voorbijracen!

De skischolen raden vijf- of zesdaagse cursussen aan met vier uur les per dag voor het beste resultaat én het meeste plezier. Lunchen in het kinderrestaurant of in verschillende skihutten kan daarbij ook.

Kinderen vanaf 4 jaar (3 ½ jaar) kunnen leren skiën in de skikleuterschool of in de kinderskilessen. Aan het einde van zo’n kinderskicursus staat er een kinderskiwedstrijd op het programma. Meedoen is belangrijker dan winnen. Wat echt telt, is hoe je leert skiën.

Kinderen leren ontzettend snel skiën, je staat versteld

Meer over Grossarltal

Perfect geprepareerde pistes wachten op je in het skigebied Grossarltal-Dorfgastein! Wil je meer weten over skiën en snowboarden in Grossarltal en in Ski amadé? Van de actuele lift- en pistestatus, actuele ski-informatie en het skipanorama, tot sneeuwkanonnen en sneeuwzekerheid?

Dat alles zie je op de website. Daar kun je ook direct je skipas aanschaffen en natuurlijk je accommodatie boeken.

Lees meer over Grossarltal en Ski amadé

Alle foto’s: TVB Grossarltal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.