Van de Almsommer die medio juni start tot aan de Bauernherbst eind augustus is het volop zomer in SalzburgerLand. Een seizoen om volop te genieten van een actieve en tegelijk relaxte vakantie in deze Oostenrijkse regio. Niet voor niets is ‘zo mooi is het leven’ het thema van SalzburgerLand. De imposante natuur, mooie tradities en uitbundige gastvrijheid dragen daar ieder voor zich aan bij.

Wandelen en fietsen zijn nog altijd de twee grote activiteiten voor een zomervakantie in SalzburgerLand. Maar de lijst van sporten die daaraan is toegevoegd wordt elk jaar langer. Mountain carten, suppen, canyoning en gravelbiken: het zijn moderne sporten die je in SalzburgerLand allemaal kunt uitproberen.

Niet voor niets is ‘zo mooi is het leven’ het thema van SalzburgerLand. De imposante natuur, mooie tradities en uitbundige gastvrijheid dragen daar ieder voor zich aan bij.

Nieuw in 2022: de Hohe Tauern Panorama Trail

Maar ook wandelaars krijgen elk jaar weer nieuwe keuzes aangeboden. Nieuw in 2022 is de Hohe Tauern Panorama Trail: een wandelroute van 270 kilometer lang van de watervallen van Krimml tot aan het dal van Grossarl. Het traject is onderverdeeld in zeventien etappes die uiteraard ook als losse wandeling gemaakt kunnen worden.

Salzburger Almenweg

Niet nieuw maar nog altijd één van de mooiste tochten is de Salzburger Almenweg, waarbij wandelaars inderdaad vooral over de alpenweiden wandelen en de hele route lang kunnen genieten van de uitzichten. Gelukkig hoef je daarvoor niet per se een lange wandeling te maken. Het merendeel van de alpenweiden in SalzburgerLand is met een wandeling van maximaal anderhalf uur bereikbaar. Soms nog sneller als je met de kabelbaan gaat.    

Duurzaam en biologisch

Op die wandelingen komen wandelaars ongetwijfeld in één van de 550 berghutten terecht die op de alpenweiden staan. De lokale keuken en gastvrijheid staan daar nog hoog in het vaandel. SalzburgerLand staat op culinair gebied overigens goed bekend. Niet voor niets zijn er meer dan 330 culinaire adressen (variërend van winkels tot restaurants) verzameld in de ‘Via Culinaria’.

Het is mooi wandelen in SalzburgerLand, zoals hier in Gastein.

Nieuw is de ‘Gourmet Food Tour’, die zich volledig richt op biologisch voedsel. Het behoud van de natuur en het welzijn van dieren is altijd al een belangrijk streven in SalzburgerLand geweest. Op deze 7-daagse Gourmet Food Tour maken deelnemers kennis met alle vormen van biologisch verantwoorde productie, innovatieve bedrijven, hotels en restaurants.

Daarbij doen deelnemers ook gelijk de hele regio aan, van het merengebied in het noorden tot de stad Salzburg tot de bergstreken bij Saalfelden Leogang, Gastein, de Tennengau, Hochkönig en Zell am See-Kaprun.     

Lees hier alle artikelen, reisverhalen en reistips over SalzburgerLand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.