Advertentie

Hier vind je de warmste meren van Europa

Door: Sandra de Moor

De één houdt meer van strand de ander meer van actief bezig zijn. Hoe mooi is het dan dat Karinthië je de mogelijkheid geeft om van beide soorten vakantie vieren te genieten, je hoeft niet te kiezen! Karinthië ligt aan de zuidkant van de Alpen in een uniek stukje Oostenrijk. Wij tippen je hier de drie warmste meren van deze heerlijke regio.

Presegger See (Foto credits Johann Jaritz – Eigen werk)

De drie ‘grote kleine meren’

De Faaker See, Klopeiner See en Presseger See vormen samen de middenmoters van de Karintische meren. Het schijnen de warmste meren van Europa te zijn welke prachtig liggen tussen de heuvels en bergen. Je hebt hier mooie stranden, je kunt er heerlijk kanovaren, paddelen, vissen en duiken of met een fluisterboot rondvaren. Hier is het namelijk verboden om met motorboten te varen, wat een rust. Het zijn alle drie zeer familievriendelijke meren met genoeg sportieve activiteiten voor jong en oud.

Je hebt hier mooie stranden en je kunt er heerlijk paddelen

Duiken in de Klopeiner See

De Klopeiner See is echt het warmste meer (gemiddeld 28 graden in de zomer) van Oostenrijk en heeft een fantastisch mooie onderwaterwereld. Je kunt hier verschillende duikcursussen volgen of uiteraard wanneer je al ervaren bent een duik gaan maken. Het meer is met name bekend door de grote  populatie aan meervallen die vooral in de nacht actief zijn.

Klopeiner See
De Klopeiner See ( foto: Austria.info)

Dagtripjes

Karinthië ligt in het zuiden van Oostenrijk, het ligt dan ook dicht bij Italië en Slovenië. Geeft je dus de mogelijkheid om eens een dag over de grens heen te gaan en één van deze omliggende landen te bezoeken. Lees ook eens dit reisverslag van reporters Ilse en Karin over Slovenië.

Kärtner Card

Met de Kärtner Card kun je veel al korting krijgen op sportieve activiteiten, lokaal vervoer en dag entree van verschillende musea/parken.

Lesachtal in Karinthië ( foto: autria.info)

Hoofdfoto: Wikimedia


Meer informatie over vakantie in Karinthië


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in