Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

De regio Tennengau in het SalzburgerLand combineert een actieve vakantie met ontspanning en vooral ook lekker eten en drinken. En daar zeg ik geen nee tegen!
Ikzelf bezocht Tennengau met onder meer de dorpen Abtenau en Annaberg dan ook samen met mede-Mountainreporter Maaike. Om de onvermijdelijke bergkazen er weer af te lopen, hebben we daar aardig wat kilometers in de benen zitten!

Onze hike begint redelijk eenvoudig
Onze hike begint redelijk eenvoudig

Guided hiking tours voor iedereen

Om het hiken in de regio een boost te geven, worden er een flink aantal ‘guided tours’ georganiseerd die je de mooiste plekjes van het gebied laten zien. Er is aan alle bezoekers gedacht, aangezien het niveau varieert van een wandeling met een vrij vlakke route, tot een flinke hike met aardig wat hoogtemeters. Veel van de wandelingen zijn ook geschikt voor kinderen.

Even pauze in het zonnetje
Even pauze in het zonnetje

Kies de wandeling die bij je past

Wil je gewoon aardig wat kilometers maken, meer leren over de regio, of een tocht met een bepaald thema? Alles kan! Van een redelijk eenvoudige wandeling door het dorp van Abtenau en naar de watervallen, tot een tocht naar een berghut met live muziek en heerlijke bergkazen, tot speciale hikes in de herfst: aan alles is gedacht.
Mocht je Nordic Walking eens willen uitproberen, kun je daar ook een basiscursus van doen. In het voorjaar zijn er weer andere tours beschikbaar, zoals de Herbs Hike waar je onderweg van alles leert over de lokale kruiden en planten.

Op de koffie bij Sissi
Op de koffie bij Sissi

In de voetsporen van Sissi én Marcel Hirscher

Wij konden niet zo goed kiezen, en deden een combinatie van twee wandelingen. We startten met een groep van ongeveer 20 andere wandelaars met de Keizerin Sissi Tour. We vertrokken met de gondel vanuit Annaberg en liepen in ongeveer een uur naar de Zwieselalm. Sissi bezocht Annaberg als ze wilde ontsnappen aan het strakke keurslijf van het Oostenrijkse hof en overnachtte meerdere malen in de Zwieselalm.

Na een kopje koffie in de zon vertrok de groep richting gondel naar het Gosaumeer en wij richting top om bovenlangs via de steile rotswanden richting Stuhlalm te lopen. De Stuhlalm is erg bekend in de regio, omdat de ouders van zesvoudig wereldkampioen skiën Marcel Hirscher deze hut uitbaatten. Een andere goede reden voor een tocht naar deze plek zijn de heerlijke Kaiserschmarren die je er kunt eten. Mjam!
Overigens spraken wij Marcel tijdens ons bezoek ook persoonlijk. Maaike schreef er dit interview over: In gesprek met Marcel Hirscher.

Stuhlalm
Het weer was hier compleet omgeslagen, we zaten duidelijk in de bergen! Maar wel bewijs dat we het hebben gehaald.

Informatie en kosten van de hikes

De kosten van de tours variëren, omdat de prijs voornamelijk afhankelijk is van de vervoersmiddelen die je nodig hebt. Zo is de wandeling naar de watervallen van Abtenau gratis, omdat je direct start met lopen vanaf het touristenbureau in het dorp. Voor de Sissi-wandeling ga je met de Donnerkogelbahn in Annaberg omhoog, met de Gosaukammgondel naar beneden richting het Gosaumeer, en vervolgens weer terug met de bus naar Annaberg. De kosten hiervoor zijn €19,- voor volwassenen (met de Tennegau+ Card, een goede zet, want anders ben je €28,- kwijt). Een overzicht van alle tours, inclusief kosten en op welke dagen ze plaatsvinden vind je hier.
Het merendeel van de hikes start in Abtenau. Annaberg en Abtenau liggen op zo’n 20 autominuten van elkaar vandaan.

Terug naar Annaberg in het dal
Terug naar Annaberg in het dal

Meer weten over de regio Tennengau? Lees dan mijn reisverslag dat ik maakte van mijn trip!
Algemene informatie is te vinden op de website van Tennengau.


Lees hier alle reisverhalen van de mountainreporters


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer