Het Huis met het Gouden Dak, de Bergisel springschans, Slot Ambras en de Triomfpoort. Veel mensen denken aan deze symbolen, als het over Innsbruck gaat. Dat één van de grootste alpendennenbossen van Europa, het natuurpark van het jaar 2020 en talrijke imposante bergen met toppen van meer dan 3.000 meter eveneens in de regio te vinden zijn, weten vaak alleen de kenners en de échte outdoorliefhebbers.

In de regio Innsbruck vind je een adembenemende bergnatuur en vele outdoor- en sportmogelijkheden vlakbij de grenzen van de stad. Het uitgebreide aanbod maakt de Alpenmetropool juist in de zomer tot een perfecte vakantiebestemming.

Zirbenweg

In geen andere Oostenrijkse stad ligt het bergavontuur zo dichtbij als in Innsbruck. In het zuiden is het de Patscherkofel, die tot wandelplezier uitnodigt. Je loopt langs de bekende Zirbenweg, die hoog boven het Inntal unieke uitzichten biedt. Deze wandeling, die geschikt is voor de hele familie, leidt je tot aan de Glungezer. Vanaf hier ga je comfortabel, na eventueel een kleine pauze voor de kinderen bij de unieke natuurlijke speeltuin, met de kabelbaan naar het dal. Vanaf hier neem je het openbaar vervoer terug naar Innsbruck.

Karwendel

Aan de andere kant van het Inntal bereik je als wandelaar in een kleine dertig minuten de hoogalpiene bergwereld van de Karwendel. Je neemt hiervoor de Hungerburgbaan en de Nordkettenbanen vanuit de stad. Het grootste natuurreservaat van de Oostelijke Alpen, de Innsbrucker Klettersteig en het unieke panorama vanaf de Goetheweg, zijn hier slechts enkele van de hoogtepunten.

Hoog boven Innsbruck. Foto: Innsbruck Tourismus, Benedikt Joerg

Maar ook op het Mieminger Plateau of in de Bergsteigerdörfer – bergbeklimmersdorpen met een keurmerk vanwege de ongerepte natuur – van het Sellraintal staat de indrukwekkende bergnatuur centraal.

“Walks to Explore” stadswandelingen

Je leert een stad en de natuur natuurlijk het beste kennen als je deze wandelend ontdekt. Dat doen wij Mountainreporters natuurlijk bij voorkeur weg van de gebaande paden. In je eigen tempo, zodat je de tijd kunt nemen langer stil te staan bij je persoonlijke favoriete bezienswaardigheid. Juist daarvoor hebben ze in Innsbruck een perfect aanbod samengesteld. Maar liefst zes „Walks to Explore“ nodigen je uit, om de stad vanuit diverse perspectieven te benaderen.

Innsbruck, Walks to Explore. Foto: Innsbruck Tourismus, Mario Webhofer

Tussen de Bergisel springschans en de Sillkloof, in de historische wijk „Anpruggen“ of in de sporen van de Habsburgers, ontdek je verborgen bezienswaardigheden, oud ambachtswerk en hippe cafés. Ook kun je starten op hoogte. Beleef de stad en de bergen op 2.300 meter boven zeeniveau. Als bonus nodigen zonnige gastentuinen je uit om van de bijna zuidelijke flair te genieten. Met een cappuccino of Aperol Spritz maak je een zomerse dag in Innsbruck helemaal af.

Gedetailleerde routebeschrijvingen vind je in de brochure „Walks to Explore“ verkrijgbaar bij de VVV in Innsbruck. Check ook de Nederlandstalige informatie op www.innsbruck.info/nl/


Gezinsvakantie, avontuur gegarandeerd!

„Ik verveel me zooooo!“. Bij deze zin gaan de alarmbellen bij alle ouders rinkelen. Maar niet tijdens de vakantie in Innsbruck, want daar bestaat geen verveling voor ouders met kinderen. Hier vind je een familievriendelijk aanbod voor zowel groot als klein. En uiteindelijk creëert iedereen zijn eigen mooie
vakantieherinneringen. We sommen er een aantal voor je op:

  • avonturenspeeltuinen op de berg, met een zomerrodelbaan en mountaincarts, zoals bijvoorbeeld op de Muttereralm
  • verfrissende afkoeling aan de Natterer See of in de Mieminger zwemvijver
  • een bezoek aan het Audioversum
  • de Alpenzoo
  • de Swarovski Kristallwelten

Al deze activiteiten en uitstapjes maken de zomer in Innsbruck tot een onvergetelijke belevenis voor het hele gezin.


Welcome Card & Innsbruck Card light

Met de gratis Welcome Card, die je vanaf twee overnachtingen bij aangesloten ondernemingen ontvangt, kun je je vakantie in Innsbruck met veel afwisseling invullen. Zo ontvang je vele kortingen en gratis entree bij bijvoorbeeld kabelbanen, zwembaden en wandelingen met een gids.

Foto: Innsbruck Tourismus

Ook de Innsbruck Card light, tegen betaling verkrijgbaar, is een perfecte begeleider tijdens een bezoek aan de stad. Gedurende 24 uur is de toegang tot 21 bezienswaardigheden, evenals een berg- en dalrit met twee geselecteerde kabelbanen kosteloos. Bij beide kaarten zijn bovendien het openbaar vervoer inbegrepen. Hierdoor ben je steeds voordelig onderweg, zowel in de stad als in de regio.


Het beste vakantieaanbod in Innsbruck vind je op: www.innsbruck.info


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.