Kristallen wolken en Airborne boven Innsbruck

Door: Rozemarijn Dam

De dagen vliegen voorbij! Het is alweer onze derde dag in Innsbruck. Met de stevige spierpijn van het downhill rijden ben ik blij dat ik mijn benen even rust kan geven. Ik hoef vandaag niets te doen en nergens aan te denken, want ik ga tandem-paragliden!

Airborne in Stubaital

We worden bij het hotel opgehaald door Mountain Fly en gaan naar het Stubaital. Op de Nordkette, vanuit de stad bereikbaar per gondel, kan ook gestart worden als het weer het toelaat. Ik zie al veel gekleurde schermen in de felblauwe lucht, zowel tandems als zelfstandige vliegers.

Innsbruck
Paragliden in het Stubaital. Eigen foto: Rozemarijn Dam

Hoewel de meeste mensen de spanning nu al zouden voelen opborrelen voel ik me relaxed. Ik heb vertrouwen in mijn piloot die het vliegscherm zorgvuldig uitspreidt op het aflopende grasveld. Na enkele instructies zijn we er klaar voor. We sprinten tot we opgetild worden en rennen in de lucht, we zijn airborne! Heerlijk, dit gevoel.

In de verte zien we de Stubai gletsjer, de hoger gelegen bergalmen, en onder ons de kleine huisjes in het dal. Als een vogel zoeven we langs de bomen, op zoek naar de thermiek die ons voelbaar optilt.

Innsbruck
Sky-high in Stubaital. Eigen foto: Rozemarijn Dam

Voordat we landen na een rustige vlucht zet mijn piloot een stevige spiraal in waarbij we in een hoog tempo rondjes draaien om het vliegscherm terwijl we als een speer naar beneden razen. Wauw, wat een g-kracht! Een beetje duizelig en nog vol met adrenaline landen we in het dal.

Wonder boven wonder

Aan het einde van de dag brengen we nog een kort bezoek aan de wonderkamers van Swarovski Kristallwelten. Maar ons korte bezoek doet deze op één na best bezochte attractie van Oostenrijk geen recht. Er is zoveel te zien en te beleven. Zestien wonderkamers, iedere kamer ontworpen en ingericht door een andere kunstenaar, een betoverende tuin met schitterende kristallen wolken en een speeltoren voor kinderen (ook leuk voor volwassenen!). We kijken onze ogen uit en lopen al snel uit op onze planning.

Innsbruck
Betoverende tuin, Swarovski Kristallwelten. Foto: André de Jel

Perspectief op Innsbruck

Innsbruck
Zicht vanaf de Nordkette op natuurpark Karwendel. Eigen foto: Rozemarijn Dam

Onze laatste dag sluiten we af met de nieuwe wandelroute: Het perspectief op Innsbruck. We pakken de tram en de gondel vanuit het centrum de Nordkette op. We passeren een reeks van stations, in organische stijl ontworpen door de beroemde architecte Zahah Hadid.

Vanaf hier hebben we een 360 graden uitzicht op het dal van Innsbruck, overgaand in het Stubaital en het groene verlaten Karwendel gebied

Na twintig minuten staan we als één van de eersten op deze vroege morgen op de 2256 meter hoge top. Vanaf hier hebben we een 360 graden uitzicht op het dal van Innsbruck, overgaand in het Stubaital in de verte en het groene verlaten Karwendel gebied aan de andere kant. André en ik krijgen als langeafstand-wandel-liefhebbers gelijk de kriebels om dit ongerepte gebied in te trekken. Uitgelaten nemen we het uitzicht in ons op. Deze onthouden we voor een volgende keer.

Innsbruck
Perspectief op Innsbruck. Eigen foto: Rozemarijn Dam

Een paar honderd meter lager begint de nieuw aangelegde ‘Perspectivenweg’ vanaf het Seegrube gondel station. Deze lichte wandeling wordt gemarkeerd door objecten in het landschap. Uitkijkpunten met poëtische teksten en een scala aan relaxplekken benadrukken het indrukwekkende perspectief op Innsbruck. Ik sluit deze reis af met mijn yoga serie op één van de houten vlonders met uitzicht, terwijl André een welverdiend dutje doet in de zon. Ik voel me hier op een bijzondere manier thuis. Deze charmante stad aan de voet van de bergen heeft mijn hart een beetje veroverd. Tot snel Innsbruck, auf wiedersehen.

Innsbruck
Relaxplek met zicht op Innsbruck. Eigen foto: Rozemarijn Dam

Uitgekeken?

Nee. Wat wij in hoog tempo in vier dagen hebben gedaan houd je zo een week zoet. En er zijn nog eindeloos veel andere mogelijkheden, zoals een uitdagende klettersteig op de graat van de Nordkette, verschillende wandelmogelijkheden in de directe omgeving, waaronder (lange afstands-) wandelingen in het ongerepte natuurpark Karwendel en talrijke (sport)klimgebieden in de regio. Klik hier voor een interactieve kaart met mogelijkheden.

Deze charmante stad aan de voet van de bergen heeft mijn hart een beetje veroverd


Lees hier deel 1 van mijn reisverhaal over Innsbruck


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

BBI Travel

De aantrekkingskracht van Catalonië

Catalonië biedt het hele jaar door een breed scala aan buitenactiviteiten aan de kust of in de bergen. Of je nu over natuurpaden wilt wandelen, mountainbiken, wildwatervaren of ecotoerisme wilt proberen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een actieve vakantie in de natuur.. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer