Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Landgenoten in de Bergen | Chantal en Olaf maken hun droom waar in Karinthië

Door Chantal en Olaf Heezius

Al een aantal jaren hadden wij het plan om te emigreren wanneer ons pensioen zich zou aandienen. Na een mooie zomervakantie te hebben gehad, met onze kinderen, in het prachtige Karinthië, zeiden we tegen elkaar: “Waarom gaan we niet proberen om onze droom eerder te realiseren”.  Olaf werkte vanaf 2009 bij de Politie en Chantal was 12,5 jaar werkzaam als behandelaar in de verslavingszorg. We waren dus ook echt wel toe aan een nieuwe uitdaging. Onze kinderen Storm en Sterre zijn nu nog jong dachten we, dus echt veel langer wachten konden en wilden we ook niet.


IN ONZE SERIE LANDGENOTEN IN DE BERGEN VERTELLEN NEDERLANDERS EN VLAMINGEN OVER HUN ERVARINGEN IN EEN NIEUW THUISLAND. BEN JIJ OOK VERTROKKEN UIT ‘DE LAGE LANDEN’ EN WIL JE JE ERVARINGEN DELEN MET ONZE LEZERS? STUUR DAN EEN KORTE MOTIVATIE NAAR EDWIN@REISSCHRIJVERS.NL 


Meer tijd voor elkaar en het gezin

We hebben vervolgens contact gezocht met andere families die geëmigreerd zijn naar verschillende gebieden in Oostenrijk, om naar hun verhalen en ervaringen te luisteren. Hierdoor hebben we ons kunnen oriënteren wat we graag wel willen en juist niet. Onze belangrijkste doelstelling was meer tijd voor elkaar en voor ons gezin!

Met zekerheid wisten we al dat we ons wilden gaan settelen in de regio Karinthië. Hier ligt een van de mooiste meren die Karinthië rijk is, de Millstätter See.

Al snel zijn we, via een Nederlandse makelaarster, panden gaan bezichtigen die voor ons eventueel financieel haalbaar waren. De keuze viel op dit prachtige pand gelegen in het mooie dal van het Drautal.

Haus Kathan

Haus Kathan zit op deze locatie super centraal. Het is vijftien min rijden naar de Millstätter See en twintig minuten naar de Weissensee en de Ossiacher See. Ook zitten we vlakbij de grens met Italië en Slovenië. Op de meren kun je in alle rust genieten op een SUP board of bootje op het water.

Of natuurlijk prachtige mountainbikenroutes rijden of wandelen in de schilderachtige omgeving. De gehele omgeving leent zich voor vele outdooractiviteiten.

Wij willen ook diverse themaweken aanbieden zoals SUP- en wandelweken. Chantal gaat bijvoorbeeld ook retraites geven, met alle ervaring en professionaliteit die zij in huis heeft.

Voor een tussenstop en langere vakantie

In de zomer zijn wij vooral gericht op mensen die op doorreis zijn, maar ons pension is ook zeker geschikt om een wat langere vakantie te vieren. Wij hebben vier kamers waarvan 3 familiekamers en 1 tweepersoonskamer. Tevens hebben wij een gezellige Stube waar je een lekker drankje kunt drinken en op het terras kan je genieten van het adembenemende uitzicht over het dal.


Voor de kinderen is er een leuke speeltuin voor het pension, waar onze kinderen ook maar al te graag gebruik van maken.

Wij vinden het ook belangrijk om fit te blijven, dus de eerste stappen zijn gezet in het maken van een “Garage Gym”. Je hebt hier een Pull-up bar, bokszak, meerdere Kettlebells en gewichten tot je beschikking om te zorgen voor een goede trainingssessie!

Kindergarten en Tagesmutter

Sinds april 2021 zijn wij de trotse eigenaren van dit pand. Het was voor ons nog wel even spannend hoe onze zoon Storm het op de “Kindergarten” ging vinden. Hij vindt het gelukkig super leuk op de kindergarten en gaat hier dan ook graag naar toe, hij kan hier erg leuk spelen. We zijn benieuwd hoe straks de overstap gaat zijn naar de Volksschule.

Voor Sterre hebben we gelukkig twee dagen in de week een lieve Tagesmutter kunnen vinden. Deze Tagesmutter woont op een prachtige plek (zevenhonderd meter boven de Millstätter See) in een boerderij. Sterre gaat hier dan ook heel graag spelen met andere kindjes. Op de dagen dat Sterre naar de Tagesmutter gaat kunnen wij die dagen een wat langere hike maken in de omgeving, we genieten dan echt van de prachtige natuur.

Thuis voelen

Op dit moment ondervinden wij nog wat problemen met de autoriteiten tot het verkrijgen van een verblijfsvergunning, maar dat neemt niet weg dat wij ons allen vier al helemaal thuis voelen in dit vreselijk mooie land!

Wij Chantal, Olaf, Storm & Sterre heten jullie van harte welkom in ons mooie pension Haus Kathan gelegen in het kleine dorpje Kamering (twintig minuten van Villach).

Win-actie

Wij hebben tevens tot 15 juni 2021 een win-actie lopen waarbij jullie een wandelweek kunnen winnen voor twee personen. Om deze te kunnen winnen volg ons op Facebook facebook.com/HausKathan en Instagram en like de advertentie.


Haus Kathan | Spittalerstrasse 29, 9711 Kamering, Oostenrijk | T: +31 652570366 | info@hauskathan.com


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer