Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Landgenoten in de bergen | Dennis en Vanessa in Mallnitz

Door Tjeerd Langstraat

Gezien de populariteit van het programma, kan je ze niet gemist hebben: de familie Henebiens die vanuit Rotterdam naar Mallnitz emigreerden en dit avontuur vast hebben laten leggen door Ik vertrek. Dennis, Vanessa, Senna en Izabella wonen op het moment van schrijven bijna drie jaar in het kleine bergsteigerdorf en zijn volledig opgenomen door de gemeenschap.

Het was een van de weinige afleveringen waar eigenlijk niet zoveel fout ging. Waar normaliter de pannen van het dak waaien, de financiën niet op orde zijn en de taal niet wordt gesproken, daar verliep de overgang voor de Henebiensjes vrij gladjes. Wat overigens niet wil zeggen dat het makkelijk was.

Gemeenschap

Vrijwel direct na hun verhuizing en het opknappen en schoonmaken van het pension startte het winterseizoen. ‘We konden gelijk aan de bak,’ zegt Vanessa. ‘Een paar weken nadat we emigreerden, barstte het winterseizoen los en we waren volledig volgeboekt. Het was aanpoten, maar wel een droomstart natuurlijk.’


IN ONZE SERIE LANDGENOTEN IN DE BERGEN VERTELLEN NEDERLANDERS EN VLAMINGEN OVER HUN ERVARINGEN IN EEN NIEUW THUISLAND. BEN JIJ OOK VERTROKKEN UIT ‘DE LAGE LANDEN’ EN WIL JE JE ERVARINGEN DELEN MET ONZE LEZERS? STUUR DAN EEN KORTE MOTIVATIE NAAR EDWIN@REISSCHRIJVERS.NL


Winter in Mallnitz.

Dennis: ‘Voor mij was het een uitgemaakte zaak: ik wilde altijd al in de bergen wonen. En het liefst in Mallnitz, ik kwam hier als kind al. Dus toen we deze kans kregen, hebben we die met beide handen aangegrepen. Ik heb nog geen moment spijt gehad en eigenlijk mis ik Rotterdam totaal niet.”

‘Het is natuurlijk iets heel anders dan ons werk in Rotterdam, het runnen van een pension, maar we zijn in het diepe gesprongen en schaffen het gewoon!’ ‘En we zijn volledig opgenomen door de gemeenschap. Dat is echt gers. Vanes werkt voor het toerismebureau, ik zit bij de vrijwillige brandweer, de kinderen gaan lekker op school en hebben veel vriendjes,’ vult Dennis aan.

Uitbreiding

Dennis en Vanessa runnen niet alleen het pension en de bijbehorende bar en terras, maar sinds vorig jaar zijn ze ook de trotse uitbaters van de reste: een koffiebar op het station van Mallnitz.

‘Iedereen komt er. Locals voor een kop koffie of een biertje om even bij te praten, forenzen die de trein pakken op weg naar werk of school in een van de omringende dorpen en steden en natuurlijk toeristen die Mallnitz bezoeken of van hieruit verder de bergen intrekken,’ zegt Shannon.

Shannon? Yep, het nichtje van Dennis! Die is vorig jaar naar Mallnitz gekomen om hier te wonen en te werken. De reste past haar inmiddels als een dirndl en hoewel ze eigenlijk een strandmeisje is, voelt ze zich in de bergen als een vis in het w… uhm, als een gems in de bergen.

Plannen

Is het alleen maar werken?

‘Nou, ja, best wel. Maar natuurlijk genieten we ook van de omgeving, we zijn hier niet komen wonen om alleen te werken. We gaan graag met de mountainbike de bergen in, in de winter skiën en snowboarden we vrijwel elke dag wel en zeker nu we Millie hebben, onze hond, lopen we elke dag wel in de bossen.’

Genieten van de omgeving

‘En plannen,’ zegt Dennis, ‘Plannen hebben we nog genoeg. We zijn nu ook een mooie samenwerking aangegaan met Eggerhof, onze buren die een typisch Oostenrijks restaurant hebben. We hebben een kleine, mooie kaart samengesteld, dus mensen kunnen nu bij ons op het terras ook heerlijk eten en drinken.’

Mallnitz

Mallnitz is een bergsteigerdorf in Karanthië, op ongeveer anderhalf rijden van Salzburg. Het telt ongeveer 750 inwoners, heeft een eigen skigebed(je) (Ankogel) en is perfect bereikbaar door o.a. de Autoschleusse Tauernbahn: de autotrein die je van Böckstein (Salzburgerland) naar Mallnitz (Karinthië) brengt. En rij je de trein af, dan kun je dus gelijk even een kop koffie halen bij de reste!

Prachtige vergezichten in de omgeving van Mallnitz

Edlinger Café: edlingercafe.com
Pension Edlinger: pensionedlinger.com
Instagram: instagram.com/pensionedlinger

Enne, schrijver dezes woont inmiddels ook in Mallnitz. 😉


IN ONZE SERIE LANDGENOTEN IN DE BERGEN VERTELLEN NEDERLANDERS EN VLAMINGEN OVER HUN ERVARINGEN IN EEN NIEUW THUISLAND. BEN JIJ OOK VERTROKKEN UIT ‘DE LAGE LANDEN’ EN WIL JE JE ERVARINGEN DELEN MET ONZE LEZERS? STUUR DAN EEN KORTE MOTIVATIE NAAR EDWIN@REISSCHRIJVERS.NL


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer