Advertentie

De Sigmund Thun Klamm is ontstaan zo’n 14.000 jaar geleden in de ijstijd, de gletsjer bedekte het hele dal van Kaprun. Tijdens het smelten van het ijs ontstond deze kloof die op enkele plaatsen wel 32 meter diep is! De totale lengte van de kloof is 320 meter, via verschillende bruggen kun je deze mooie kloof ontdekken.

Sigmund Thun kloof
Prachtige waterpartijen ( foto: www.ZellamSee-Kaprun)
De Sigmund Thun Klamm
De Sigmund Thun Klamm. Foto: Esther Wijma via Facebook.com/mountainreporters

Een stukje geschiedenis

De Sigmund Thun Klamm dankt zijn naam aan de Graaf Sigmund Thun die in 1893 gouverneur was van de deelstaat Salzburg. Helaas werd de kloof in 1983 gesloten voor publiek vanwege de slechte staat van de loopbruggen. Goed nieuws was het dan ook destijds in 1992, de kloof wers weer heropend. De bruggen zijn vernieuwd en er zijn mooie promenades gebouwd.

DE kloof is zeer geschikt om ook samen met je kinderen te ontdekken

Wandeling voor iedereen geschikt?

De kloof is zeer geschikt om eventueel ook samen met je kinderen te doen.  Hij is zeker niet zwaar te noemen. Onderweg over de vele bruggen kun je genieten van de geweldige waterpartijen die je tegenkomt. Maak de wandeling wat langer door ook een rondje om de Klammsee te maken.  Wanneer het mooi weer is kun je lekker een duik nemen in het frisse water.

Leuke wandeling over de vele bruggen (foto: www.klammkaprun.at)

Wanneer geopend?

Op dit moment is de kloof nog gesloten maar normaal gesproken kun je ‘m bezoeken vanaf Mei tot September. De toegangsprijs is voor een volwassene 5,50 euro en voor de kinderen 3,90 euro. Er bestaan ook familiekaarten die ca. 12,50 euro kosten.

Hoofdfoto: www.klammkaprun.at

Bron: www.zellamsee-kaprun.com


Lees hier alle artikelen over reizen naar Oostenrijk


 

1 REACTIE

  1. We zijn vandaag bij deze kloof geweest n. a.v. jullie artikel en deze is al enige tijd gesloten voor publiek. Er wordt wel hard aan gewerkt, maar voorlopig zijn de werkzaamheden nog niet afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.