Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

Noodweer in augustus 2017

Door Sandra de Moor

Het noodweer in Oostenrijk in zomer 2017 is je vast niet ontgaan. Veel vakantiegangers hadden er flink last van want er kwam een hoop regenwater naar beneden wat zorgde voor modderstromen, flinke wateroverlast en schade, met name in Tirol en Salzburg.

De hevige regenval heeft gezorgd voor twee prachtig blauwe heldere meertjes

Een positief effect

Maar dat deze hevige regenval ook een positieve kant heeft laat de burgemeester van Kleinarl weten. Hij zocht de pers op met het goede nieuws dat er dankzij de regen maar liefst twee meren zijn ontstaan in het Kleinartal, waarvoor ze nu op zoek zijn naar een mooie naam. Het dal, gelegen in SalzburgerLand, had al twee meren: de Jägersee en de Trappenkarsee. Daar zijn er nu twee bij gekomen, prachtig helder blauw van kleur.

Foto Erwin Aichorn
een van de nieuwe meertjes, gevormd door hevige regenval. Foto: Erwin Aichorn

De burgemeester laat weten dat ze er alles aan doen om de meren te behouden en de wegen die er normaal gesproken liepen om te leggen via andere routes. Om zo plaats te maken voor deze meertjes. Ze zullen worden ingezet als nieuwe toeristische attractie. Wij zien er ons wel in zwemmen!

meertjes oostenrijk
Foto: Erwin Aichhorn

Meer artikelen over Oostenrijk lees je hier.


Bewaren

Bewaren

Advertentie

1 REACTIE

  1. Ik stel voor de meertjes een naam te geven die recht doet aan 2 belangrijke zelfstandige voertuigmerken die Oostenrijk heeft voortgebracht: Puch en Steyer.
    De meertjes liggen dicht bij elkaar. Zo ook Puch en Steyer die hedentendage onder 1 firmanaam opereren. (Daimler vergeten we even, die is bekend genoeg)
    Dus de “Puchsee” en “Steyersee”

    Ben Nijhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.