Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Net toen ik dacht dat de weg zou doodlopen en ik niet verder kon las ik op een bordje ‘Mautstelle’. Iets verderop stonden inderdaad de slagbomen die toegang verleenden tot het onbekende. Toen ik de tunnel uitreed keek ik uit op een witte wereld, omringd door besneeuwde bergtoppen. 

Ik was in Sportgastein, een afgelegen bergplateau dat in de volksmond ook wel Nassfeld wordt genoemd. Dit vanwege de vele watervallen en bergriviertjes die door dit almgebied naar lager gelegen gebieden van Gastein stromen. Geheel in contrast met het bruisende Bad Gastein, dat bekend staat om zijn thermen en belle epoque gebouwen uit het begin van de vorige eeuw.

Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber.

De plek waar in een roemrijk verleden Prinses Sisi en Kaiser Franz Josef al ontdekten hoe mooi het hier is. Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber. Vandaag moest ook ik constateren dat ik opslag was betoverd door het verborgen winterlandschap aan het einde van de vallei. Ik wil jullie de foto’s niet onthouden.

 Ook mountainreporter Edwin was deze winter in Gastein. Lees hier over zijn ervaringen in de skigebieden in het Gasteinertal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Ga deze zomer naar Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties.

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer