Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Net toen ik dacht dat de weg zou doodlopen en ik niet verder kon las ik op een bordje ‘Mautstelle’. Iets verderop stonden inderdaad de slagbomen die toegang verleenden tot het onbekende. Toen ik de tunnel uitreed keek ik uit op een witte wereld, omringd door besneeuwde bergtoppen. 

Ik was in Sportgastein, een afgelegen bergplateau dat in de volksmond ook wel Nassfeld wordt genoemd. Dit vanwege de vele watervallen en bergriviertjes die door dit almgebied naar lager gelegen gebieden van Gastein stromen. Geheel in contrast met het bruisende Bad Gastein, dat bekend staat om zijn thermen en belle epoque gebouwen uit het begin van de vorige eeuw.

Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber.

De plek waar in een roemrijk verleden Prinses Sisi en Kaiser Franz Josef al ontdekten hoe mooi het hier is. Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber. Vandaag moest ook ik constateren dat ik opslag was betoverd door het verborgen winterlandschap aan het einde van de vallei. Ik wil jullie de foto’s niet onthouden.

 Ook mountainreporter Edwin was deze winter in Gastein. Lees hier over zijn ervaringen in de skigebieden in het Gasteinertal.

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Andorra

Atypical Andorra

Als je wilt dat je winter anders is dan anders, kom dan ontdekken dat je in de sneeuw van Andorra niet alleen kunt skiën. Andorra heeft maar liefst 300km aan skipistes, verdeeld over skigebieden. Maar er is meer. Veel meer! Lees hier alles over wintersporten in Atypical Andorra. Lees meer