klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Net toen ik dacht dat de weg zou doodlopen en ik niet verder kon las ik op een bordje ‘Mautstelle’. Iets verderop stonden inderdaad de slagbomen die toegang verleenden tot het onbekende. Toen ik de tunnel uitreed keek ik uit op een witte wereld, omringd door besneeuwde bergtoppen. 

Ik was in Sportgastein, een afgelegen bergplateau dat in de volksmond ook wel Nassfeld wordt genoemd. Dit vanwege de vele watervallen en bergriviertjes die door dit almgebied naar lager gelegen gebieden van Gastein stromen. Geheel in contrast met het bruisende Bad Gastein, dat bekend staat om zijn thermen en belle epoque gebouwen uit het begin van de vorige eeuw.

Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber.

De plek waar in een roemrijk verleden Prinses Sisi en Kaiser Franz Josef al ontdekten hoe mooi het hier is. Sportgastein of Nassfeld is een rustige plek waar je met volle teugen kunt genieten van richtiges Winterzauber. Vandaag moest ook ik constateren dat ik opslag was betoverd door het verborgen winterlandschap aan het einde van de vallei. Ik wil jullie de foto’s niet onthouden.

 Ook mountainreporter Edwin was deze winter in Gastein. Lees hier over zijn ervaringen in de skigebieden in het Gasteinertal.

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer