Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Walkin’ on Sunshine in Tirol

Door Bastiaan van der Staay

In de winter is het al heel erg gaaf om ‘first tracks’ te skiën maar ook in de zomer is het supergaaf om de zon op te zien komen terwijl je tussen bergen loopt. In Tirol worden verschillende tochten aangeboden. Met en zonder hulp van een lift. 

Zo kun je in de maanden juli, augustus en begin september iedere zondag vanaf 04.30 in de Hornbahn stappen die je naar de Kitzbüheler Horn (1.996 meter) brengt

Goud omrand

Zelf lopen of een beetje hulp

Je kunt natuurlijk gewoon zelf naar boven lopen maar dat is misschien toch niet z’n goed idee. Je kent de weg niet en als je echt hoog wil zijn als de zon opkomt moet je een deel van je klim in het schemerdonker maken. Dan is het wel fijn en vooral ook een stuk veiliger als je een routebeschrijving of gids hebt.

Serles tussen Stubai- en Wipptal

Zo is er de uitdagende hike naar de top van de Serles tussen het Stubai- en Wipptal. Hiervoor is ervaring verreist, je gaat immers flink de hoogte in. Het is een tocht voor ervaren wandelaars en je moet gedeeltelijk in het donker zelf je weg ‘zoeken’.

Walkin' on Sunshine Tirol
Serles, 2.717 meter

De mooie zonsopgang op het ‘altaar van Tirol’ is die zware wandeling echter meer dan waard. Vanaf boven zie je Innsbruck, het Karwendelgebergte en de Stubaier- en Tuxeralpen wakker worden. Het beginpunt is bij het Maria Waldrast klooster en na 3 uur klauteren ben je boven.

Walkin' on sunshine Tirol
Maria Waldrast klooster, Mützens 27, 6143 Mühlbachl-Matrei a. Brenner

De hike naar de top van de Nockspitze is wat eenvoudiger en is meer een vroege ochtendwandeling. Eenmaal boven geniet je, samen met de lokale kudde schapen, van een prachtig uitzicht over de hoofdstad van Tirol. De wandeling start bij Axamer Lizum en na ongeveer 2,5 uur ben je boven.

Wel de lusten niet de lasten

Het is natuurlijk heel sportief om heel vroeg je bergschonen aan te trekken en voor-dag-en-dauw te vertrekken maar het kan gelukkig ook iets eenvoudiger. In een aantal wintersport gebieden in Tirol zijn er in de zomer speciale openingstijden van de lift. Wél vroeg opstaan, maar niet klimmen.

Zo kun je in de maanden juli, augustus en begin september iedere zondag vanaf 04.30 in de Hornbahn stappen die je naar de Kitzbüheler Horn (1.996 meter) brengt. Met een meer dan fantastisch uitzicht over het imposante Wilder Kaiser-gebergte, de Leoganger Steinberge én over de gigantische bergen van de Hohe Tauern.

Walkin' on Sunshine Tirol
Kitzbüheler Horn, 1.996 meter

En zo zijn er nog veel meer

Naast bovenomschreven tochten zijn er nog veel meer wandelingen te maken. Zelf, met gids of met behulp van een skilift. Op deze pagina’s van het verkeersbureau van Tirol vind je er nog veel meer.


Lees hier alle artikelen en verhalen over Oostenrijk


Bewaren

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

één reactie op “Walkin’ on Sunshine in Tirol”

  • Edwin Hagenouw
    Edwin
    27 juni 2017 at 09:21

    Gaaf zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer