Als eigenaar van Mountainreporters kom ik vanzelfsprekend graag in de bergen. Na een jeugd vol watersport en avonturen in het noorden van Europa ontdekte ik tijdens mijn studententijd de wintersport. En is was gelijk verkocht. De bergen hadden me in hun greep. Vanaf dat moment ben ik naar de bergen blijven gaan, zoveel mogelijk. Voor mijn magazines Snowrepublic en Mountainreporters kan ik gelukkig veel mooie reizen maken naar de Alpen en andere ongerepte gebieden.

Foto: SalzburgerLand Tourismus

Afgelopen jaar verkenden mijn zoon en ik de Tauernrad route in de regio SalzburgerLand in Oostenrijk. Een week lang (e)fietsen door de mooiste dalen, langs meren en met steeds weer een vers uitzicht op steeds weer nieuwe bergen. Heerlijk!

Altijd wat te beleven

Naast fietsen is in het SalzburgerLand is altijd wat te beleven. Natuurlijk buiten in de natuur, waar in de zomer wandelen en, in de winter, skiën en snowboarden de boventoon voeren. Maar los daarvan zijn er het hele jaar door allerlei evenementen die zonder meer de moeite van een bezoek waard zijn. Of kies voor een dagje Salzburg: deze prachtige barokke stad met zo’n 150.000 inwoners heeft voor iedereen wat te bieden! Bovendien is Mozart er geboren en speelt de wereldberoemde Sound of Music zich hier af.

Salzburg. Foto: Edwin Hagenouw

Ook als outdoorliefhebber kun je hier een goede tijd hebben, als tussenstop of pleisterplek tussen je activiteiten door. Normaal gesproken is Salzburg redelijk vol met buitenlandse toeristen, maar met de huidige reisbeperkingen (zomer 2021) kun je nu rustig door de authentieke straatjes kuieren.

Lekker buiten zijn

We hebben er allemaal zolang naar uitgekeken. Na ‘opgesloten’ te zijn geweest in eigen huis en tussen de muren, zijn het verlangen en de behoefte om lekker buiten te zijn groter dan ooit. En waar kan dat nu beter dan in de frisse berglucht, op de knalgroene weides en tussen de besneeuwde bergtoppen? Kom naar SalzburgerLand en ervaar hoe mooi het leven kan zijn!

Wandelen in SalzburgerLand. Foto: Dieter Meyrl

‘Zo mooi is het leven’ is niet voor niets de belofte die SalzburgerLand voor dit zomerseizoen heeft geformuleerd. Alle gastvrouwen en gastheren in de hotels, restaurants, pensions, berghutten en op de terrassen willen niets liever dan toeristen weer een heerlijke, onbezorgde tijd laten beleven. En dat kunnen ze in SalzburgerLand, want niet voor niets staat de ‘gemütlichkeit’ hier hoog aangeschreven.

‘Zo mooi is het leven’ is niet voor niets de belofte die SalzburgerLand voor dit zomerseizoen heeft geformuleerd

Dat heerlijke gevoel van welkom zijn op een terras met een koel biertje of wijntje of een verkoelend glas bergwater. Na een dag lekker actief in de natuur te zijn geweest. Dat is vakantie! Maar ook de sfeer proeven van ‘in het buitenland zijn’ bij een bezoek aan de heerlijke stad Salzburg of in de avond vanuit een berghut naar de zonsondergang kijken, horen bij dat mooie vakantiegevoel. Zo mooi is het leven dus inderdaad!


Meer lezen over een actieve of ontspannen vakantie in SalzburgerLand? Ga naar salzburgerland.com/nl/


4 Reactie op “Ga deze zomer op vakantie naar SalzburgerLand”

 • J.M. Hendriks
  6 september 2023 at 09:19

  Hoezo “win een luxe zomervakantie”? Niks van te zien!

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   6 september 2023 at 09:59

   Waar zie je dat staan dan?

 • J.C. Schut
  6 september 2023 at 08:43

  Nou, niks te lezen over het winnen van een reis naar Oostenrijk !

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   6 september 2023 at 09:59

   Dit is een artikel uit 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.