Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Verken de hoofdstad Ljubljana en duik daarna de natuur in

Door: Pauline van der Waal

Plannen om naar Slovenië te gaan? Voor veel Nederlanders nog een vrij onbekende bestemming, maar dat is volledig onterecht vinden wij. Om je wat inspiratie te geven, zetten we hier vier leuke activiteiten voor je op een rij.

Hoe tof is dit: kajakken onder de grond.
Hoe tof is dit: kajakken onder de grond! Lees snel verder.

Met je eigen vintage busje op pad

Wist je dat Slovenië groot is in de productie van wijn en olijfolie? Op het schiereiland Istrië (ja, daarvan ligt ook een gedeelte in Slovenië) zie je wijngaarden en olijfbomen zo ver het oog reikt. In oktober en november worden de olijven geplukt.
Voor de ultieme beleving ga je op toer met de familie Lisjak. Je rijdt met een schattig vintage busje langs de prachtige kustlijn en de olijfgaarden. Wil je mee helpen plukken? Kan ook!

Kijk voor meer informatie en boekingen op de site.

Zie je jezelf al gaan, lekker toeren in je busje?
Zie je jezelf al gaan, lekker toeren in je busje?

Fietstocht door Ljubljana in het spoor van drie snorremansen

Als je op pad gaat met de fiets, vind ik het altijd wel leuk om daar een thema aan te verbinden. In de hoofdstad Ljubljana kan dat. Je gaat met een gids (met snor!) op zoek naar drie bekende Slovenen: Jože Plečnik, Ivan Cankar en Rihard Jakopič, achtereenvolgens architect, schrijver en schilder en alle drie besnord.
Er zijn nog veel herkenbare plekken te vinden, zoals hun huis, nalatenschap in een museum, maar ook bezoek je een retro barbier.

Check hier voor meer informatie over de tocht.

Zowel de natuur als de cultuur van Slovenië is het ontdekken waard.
Zowel de natuur als de cultuur van Slovenië is het ontdekken waard.

Bezoek verschillende wintersportgebieden van Slovenië

Wist je dat je ook heerlijk kunt skiën en boarden in Slovenië? De verschillende wintersportgebieden liggen dicht bij elkaar, waardoor je er meerdere in je vakantie kunt bezoeken. Heb je het tempo er lekker in? Dan kun je zelfs op één dag meerdere skigebieden aan doen. Met de Ski Pass Slovenia kun je in allemaal terecht.
Alleen maar skiën hoeft trouwens niet. Je kunt ook heerlijk sleeën,  sneeuwschoenschoenwandelen, airboarden of sneeuwraften, sneeuwbiken of langlaufen.

Nadere info hier.

Wintersporten in Slovenië is te gek!
Wintersporten in Slovenië is te gek!

Kajakken en fietsen kan ook 700 meter onder de grond

Tijd voor meer adrenaline? Dan moet je naar deze oude mijn! Pas in 1994 werd deze mijn onder de Peca gebergte in Mežica gesloten. Daarvoor werd er meer dan 350 jaar lood en zink uit de bodem gehaald, onder meer voor kogels voor de soldaten van Napoleon.
Je kunt de mijn tegenwoordig verkennen op de mountainbike, of met een kajak. Vroeger werd het water immers weggepompt om ruimte te maken voor de kompels, maar tegenwoordig lopen de ondergrondse gangen gedeeltelijk onder. Er rijdt ook nog een oorspronkelijk mijntreintje door een 3,5 kilometer lange tunnel. Doen!

Meer informatie over deze activiteit lees je hier.

Met je kajak of de mountainbike maak je een bijzondere tocht onder de grond.
Met je kajak of de mountainbike maak je een bijzondere tocht onder de grond.

Lees meer over vakantie in Slovenië

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer