Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Verken de hoofdstad Ljubljana en duik daarna de natuur in

Door: Pauline van der Waal

Plannen om naar Slovenië te gaan? Voor veel Nederlanders nog een vrij onbekende bestemming, maar dat is volledig onterecht vinden wij. Om je wat inspiratie te geven, zetten we hier vier leuke activiteiten voor je op een rij.

Hoe tof is dit: kajakken onder de grond.
Hoe tof is dit: kajakken onder de grond! Lees snel verder.

Met je eigen vintage busje op pad

Wist je dat Slovenië groot is in de productie van wijn en olijfolie? Op het schiereiland Istrië (ja, daarvan ligt ook een gedeelte in Slovenië) zie je wijngaarden en olijfbomen zo ver het oog reikt. In oktober en november worden de olijven geplukt.
Voor de ultieme beleving ga je op toer met de familie Lisjak. Je rijdt met een schattig vintage busje langs de prachtige kustlijn en de olijfgaarden. Wil je mee helpen plukken? Kan ook!

Kijk voor meer informatie en boekingen op de site.

Zie je jezelf al gaan, lekker toeren in je busje?
Zie je jezelf al gaan, lekker toeren in je busje?

Fietstocht door Ljubljana in het spoor van drie snorremansen

Als je op pad gaat met de fiets, vind ik het altijd wel leuk om daar een thema aan te verbinden. In de hoofdstad Ljubljana kan dat. Je gaat met een gids (met snor!) op zoek naar drie bekende Slovenen: Jože Plečnik, Ivan Cankar en Rihard Jakopič, achtereenvolgens architect, schrijver en schilder en alle drie besnord.
Er zijn nog veel herkenbare plekken te vinden, zoals hun huis, nalatenschap in een museum, maar ook bezoek je een retro barbier.

Check hier voor meer informatie over de tocht.

Zowel de natuur als de cultuur van Slovenië is het ontdekken waard.
Zowel de natuur als de cultuur van Slovenië is het ontdekken waard.

Bezoek verschillende wintersportgebieden van Slovenië

Wist je dat je ook heerlijk kunt skiën en boarden in Slovenië? De verschillende wintersportgebieden liggen dicht bij elkaar, waardoor je er meerdere in je vakantie kunt bezoeken. Heb je het tempo er lekker in? Dan kun je zelfs op één dag meerdere skigebieden aan doen. Met de Ski Pass Slovenia kun je in allemaal terecht.
Alleen maar skiën hoeft trouwens niet. Je kunt ook heerlijk sleeën,  sneeuwschoenschoenwandelen, airboarden of sneeuwraften, sneeuwbiken of langlaufen.

Nadere info hier.

Wintersporten in Slovenië is te gek!
Wintersporten in Slovenië is te gek!

Kajakken en fietsen kan ook 700 meter onder de grond

Tijd voor meer adrenaline? Dan moet je naar deze oude mijn! Pas in 1994 werd deze mijn onder de Peca gebergte in Mežica gesloten. Daarvoor werd er meer dan 350 jaar lood en zink uit de bodem gehaald, onder meer voor kogels voor de soldaten van Napoleon.
Je kunt de mijn tegenwoordig verkennen op de mountainbike, of met een kajak. Vroeger werd het water immers weggepompt om ruimte te maken voor de kompels, maar tegenwoordig lopen de ondergrondse gangen gedeeltelijk onder. Er rijdt ook nog een oorspronkelijk mijntreintje door een 3,5 kilometer lange tunnel. Doen!

Meer informatie over deze activiteit lees je hier.

Met je kajak of de mountainbike maak je een bijzondere tocht onder de grond.
Met je kajak of de mountainbike maak je een bijzondere tocht onder de grond.

Lees meer over vakantie in Slovenië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nieuw-Zeeland

Bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland. Letterlijk aan de andere kant van de wereld en een waanzinnige bestemming voor een droomvakantie. De natuur is er prachtig en niet voor niets heeft Nieuw-Zeeland dertien nationale parken verdeeld over het Noordereiland en het Zuidereiland. Voor meer inspiratie hebben we de zeven mooiste nationale parken voor je op een rij gezet. Lees meer

Reisverzekering

Voordelige reisverzekering voor actieve reizigers

De NKBV-reisverzekering met bergsportdekking biedt alles wat een normale doorlopende reisverzekering biedt, plus een extra dekking voor bergsportrisico’s. En omdat we deze verzekering voor tienduizenden leden tegelijk afsluiten, is de premie laag. Lees meer

Sea to Summit

Sea to Summit Outdoor Gear

Waar je ook heen gaat en of je gaat wandelen, fietsen, roeien, zeilen, of wat dan ook: je wilt slimme en kwalitatief hoogstaande producten, makkelijk mee te nemen en licht van gewicht. Of het nou gaat om slaapzakken en slaapmatten, kookgerei voor je kampeerkeuken, tenten, tassen of andere artikelen. Sea to Summit is een merk waarbij je zeker weet dat je goed zit. Lees meer