Voor mensen zonder hoogtevrees

Door Pauline van der Waal 

De Alpen zijn prachtig en lenen zich bijzonder goed voor een heerlijke bergachtige roadtrip. Onze partner Pharos Reizen heeft een prachtige reis waarbij je in één vijftiendaagse trip Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk combineert en ook nog overnacht in het vorstendom Liechtenstein.

Spiegelgladde bergmeren
Spiegelgladde bergmeren

Pharos Reizen: autorondreizen door Europa

Wanneer je lekker op pad wilt met je eigen auto om een mooie trip te maken, dan kun je terecht bij Pharos Reizen, specialist in rondreizen per auto in Europa. Je verblijft in leuke centrale hotels of bed & breakfasts, maakt aardig wat kilometers, maar hebt ook genoeg tijd om de omgeving zonder auto te verkennen. Het aanbod is zowel op gezinnen als stellen afgestemd en met ruim 200 autorondreizen zit jouw droomreis er ongetwijfeld ook tussen.

Roadtrip (Pharos Reizen)
Roadtrip (Pharos Reizen)

Op naar de Alpen

Het startpunt van deze reis is in Les Gets in Frankrijk. Dit ligt op ongeveer 1000 kilometer afstand van Utrecht. Het is dus aan jou of je in één keer doorrijdt of je vakantie al bij de grens laat beginnen en onderweg al één of meerdere stops maakt en blijft overnachten. Ben je eenmaal aangekomen in deze gezellige plaats, kun je zelf kiezen of je eerst gaat voor een museumbezoekje, stevige wandeling door de omliggende bergen of een duik neemt in een bergmeertje.

Alpenroute van Frankrijk via Zwitserland en Italië naar Oostenrijk
Alpenroute van Frankrijk via Zwitserland en Italië naar Oostenrijk

Mountainbiken, met de kabelbaan en het meer van Genève

Je bent in de bergen, dus als je je meteen even lekker wilt uitleven huur je ter plekke een mountainbike. Liever iets minder vermoeiend? Dan neem je gewoon de kabelbaan bij Mon Cherie met prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Of je pakt toch de auto en je rijdt naar het meer van Genève, makkelijk bereikbaar vanuit Les Gets.

Boven de wolken in de zon
Boven de wolken in de zon
Chamonix met de bergen op de achtergrond
Chamonix met de bergen op de achtergrond

Chamonix en de Mont Blanc

Ook vanuit Chamonix is een blik op de beroemde Mont Blanc makkelijk te regelen, bijvoorbeeld bij Aiguille du Midi, te bereiken met kabelbaan en lift. Je stijgt tot wel 3800 meter waar je je ogen uitkijkt vanaf het uitzichtplatform. Met een beetje geluk (én goed weer) kun je ook de Matterhorn zien.

Prachtige bergmeren te midden van hoge bergtoppen
Prachtige bergmeren te midden van hoge bergtoppen

Genoeg natuur én cultuur

De bergwereld is prachtig, maar er is nog veel meer te beleven naast mooie bergtoppen en vergezichten. Onderweg kom je genoeg leuke dorpjes tegen en vergeet daar zeker niet te stoppen voor een lokaal biertje of wijntje. En als je trek hebt gekregen is dat alleen maar een voordeel, want overal wordt stevige bergkost geserveerd.

Rustieke bergdorpjes
Rustieke bergdorpjes
Spannend wonen zo
Spannend wonen zo

Autovrij Zermatt en eeuwige sneeuw

Het Zwitserse Zermatt mag niet aan je lijstje ontbreken. Zermatt is autovrij en dat betekent dat je je auto bij het hotel mag laten staan. Wie Zermatt zegt, zegt Matterhorn, en die kun je vanaf hier dan ook bijzonder goed bekijken. Neem vooral de kabelbaan naar maar liefst 3883 meter hoogte en je kijkt de weidse omgeving met de Zwitserse, Italiaanse en Franse Alpen in. Je kunt hier trouwens skiën bij Matterhorn Glacier Paradise, het hoogst gelegen zomerskigebied van de Alpen op de Theodul-gletsjer.

De karakteristieke top van de Matterhorn
De karakteristieke top van de Matterhorn

Al eens in Liechtenstein geweest?

Liechtenstein is niet vaak onderdeel van een vakantie, want groot is dit landje niet. De hoofdstad Valduz heeft minder dan 6000 inwoners en is dus meer een dorp dan een stad. Wel heeft het een mooie burcht en zeg nou zelf: het is toch ook al gewoon leuk om gewoon te kunnen zeggen dat je er geweest bent?

Wat een uitzicht, ook in Liechtenstein
Wat een uitzicht, ook in Liechtenstein

Zuid-Tirol en Oostenrijk

Aan het einde van je reis doe je het Italiaanse Zuid-Tirol aan. Toch doet de omgeving, de taal, de mensen en het eten je eerder aan Oostenrijk denken en niet aan Italië. Niet verwonderlijk aangezien dit gedeelte van Italië tot de vorige eeuw bij de noorderburen heeft gehoord. Om de vergelijking goed te kunnen maken sluit je af in Oostenrijk en je vakantie eindigt in het gezellige Innsbruck. Tijd om weer naar Nederland terug te rijden.

Alpen vanaf de Italiaanse kant
Alpen vanaf de Italiaanse kant
Door de Oostenrijkse Alpenweides
Door de Oostenrijkse Alpenweides

Van hoogtepunt naar hoogtepunt

Na deze reis kun je heel wat letterlijke hoogtepunten afvinken, zoals de Mont Blanc, de Matterhorn en de Stelviopas. Maar ook plaatsen als Davos, Zermatt, Chamonix en Innsbruck staan op het programma bij deze fantastische reis. Een greep uit wat je gaat doen:

  • Vijf landen in één reis
  • Je passeert de meest uitdagende bergpassen, zoals de Stelvio, de Furka en de Flüeli. Dát is pas autorijden
  • Hoofdstad, maar eigenlijk een dorp: Vaduz, Liechtenstein
  • Wandelen op grote hoogte: hoogvlakte Seiser Alm
  • Lekker eten met Franse, Zwitserse, Italiaanse en Oostenrijkse invloeden
  • Een bezoekje aan de hoogstgelegen brouwerij van Europa in Davos
Zuid-Tirol in Italië
Zuid-Tirol in Italië

Meer weten over deze rondreis door de Alpen

Wil je meer weten over deze reis door de Alpen? Check hier alle informatie en het dag-tot-dag-programma. Heb je meer interesse in de landen afzonderlijk? Geen enkel probleem, tussen het totale aanbod autovakanties van Pharos Reizen zit altijd iets van je gading.

Prachtig rijden én wandelen in de Alpen
Prachtig rijden én wandelen in de Alpen

Alle foto’s © Pharos Reizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.