Deze gloednieuwe 9-daagse trektocht rond het majestueuze Combins-massief (piek op 4.314 meter) is ontstaan uit de fusie tussen de Tour des Combins en de Tour du Saint-Bernard. Deze wandeltocht neemt je mee op een reis over minder bezochte bergpaden en biedt een unieke ervaring in het grensgebied tussen Zwitserland en Italië.

Een internationale Grand Tour in het hart van de Alpen

Het is mogelijk om te starten aan beide kanten van de grens. Vetrekken kan zowel vanaf de Zwitserse kant (Wallis) als de Italiaanse kant (Valle d’Aosta). Met deze nieuwe trektocht kun je de karakteristieke dorpen van deze twee bekende outdoor-regio’s bezoeken. Vervolgen doorkruis je grote valleien waarbij je diverse passen overgaat, zoals de beroemde Grand-Saint-Bernard op 2.469 m, de Fenêtre Durand op 2.797 m, de Col du Basset op 2.772 m, of de Col de Champillon op 2.709 m. Onderweg kun je in de berghutten nieuwe energie opdoen om met herwonnen kracht de trektocht voort te zetten.

Een Grand Tour met meerdere varianten

De hele tocht wordt normaal gesproken door ervaren bergwandelaars in 9 etappes wordt afgelegd (10.000 m hoogteverschil over 160 km). Maar de route kan worden aangepast aan de wensen en beschikbare tijd van elke hiker. Door bijvoorbeeld voor een deel gebruik te maken van het openbaar vervoer kende Grand Tour in slechts 4 dagen worden voltooid.

De Vereniging van de Grand Tour des Combins is begin 2024 ontstaan uit de fusie van de Tour des Combins en de Tour du Saint-Bernard, respectievelijk 50 en 20 jaar oud. Het doel ervan is om dit nieuwe product te promoten met de steun van de gemeenten en toeristische regio’s van Verbier, Pays du St-Bernard en Valle d’Aosta, allen vertegenwoordigd in het bestuur van de vereniging.

Een online te boeken Grand Tour

Net als het systeem dat op de TMB is geïmplementeerd, biedt de GTDC vanaf maart 2024 hetzelfde online reserveringssysteem. Hierdoor heb je de keuze uit drie vertrekpunten: regio Mauvoisin – Verbier, Bourg-Saint-Pierre. Zwitserse regio Saint-Bernard, en Saint-Rhémy-en-Bosses – Italiaanse Saint-Bernard regio). Selecteer vervolgens de reisrichting en ten slotte de duur van elke etappe op basis van beschikbare accommodaties langs de route.

Een Grand Tour met een topogids in vier talen

Vanaf de zomer van 2024 zal de Grand Tour des Combins ook zijn eigen specifieke topogids hebben. Een geweldig hulpmiddel voor jou als bergwandelaar. Deze gids zal beschikbaar zijn in het Frans, Engels, Duits en Italiaans.

Meer informatie over de GTDC vind je op www.mongrandtourdescombins.com

Je kunt de overnachtingen en boeken op www.saint-bernard.ch/en/

Alle foto’s: © Valais Wallis Promotion – Patrick Guller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.