Zwitserland ideaal fietsland… maar liefst 12.000 kilometer bewegwijzerde fietspaden in een relatief klein land in combinatie met de Swiss bike hotels. Dit netwerk van bijna 85 hotels door heel Zwitserland geeft fietsers de mogelijkheid om van hotel naar hotel te gaan : van knusse “auberge” of landhotel tot aan 4* luxe in een van de hippe mountainlodges. De hotels hebben allemaal 1 ding gemeen: ze zijn geschikt voor alle soorten fietsers : mountainbikers, e-bikers, en wielrenners. De hotels beschikken over speciale ruimtes om je fiets te stallen, reparatie-mogelijkheden, en handige extra’s als lunchpakketjes.

fietsen zwitserland
Zwitserland als ideaal fietsland met waanzinnig mooie landschappen
credits: myswitzerland.com

12.000 kilometer fietspaden en een netwerk van 85 “Swiss bike hotels”

Globaal kun je Zwitserland verdelen in 3 delen: de Alpen, de Jura en het heuvelachtige landschap tussen het meer van Geneve en het meer van Constance. Aan waanzinnig natuurschoon geen gebrek: bergen als de Eiger, de Jungfrau, de Piz Bernina en de Dufour. Hier vindt je de meeste bijzondere plekken om te fietsen langs Unesco wereld erfgoed Jungfrau – Aletsch gletscher, de Aare Kloof, Alpen, beroemde meren en bergpassen in beroemde gebieden als Wallis, Ticino en meer.

fietsen zwitserland
fotocredits : myswitserland.com

Stel eenvoudig je fietsroute langs hotels samen met een handig keuze menu

Fietsroutes en georganiseerde bagage transport:

Op de website van My Switzerland kan je alle aangesloten hotels vinden en door middel van een handig selectiemenu hotels kiezen en de ideale route samenstellen. Je kunt kiezen voor een aantal overnachtingen met een hotel als standplaats maar ook kan je kiezen voor complete routes van hotel naar hotel – inclusief bagage service. Dit is een unieke transportservice voor je bagage per bus zodat jij nergens naar om hoeft te kijken en je bij aankomst in je volgende hotel je spullen weer aantreft.

Bovendien kan je op  my switzerland – fietsroutes  een enorm aanbod vinden van routes in de omgeving van die hotels: van regionale routes in de omgeving tot aan routes die een heel deel van Zwitserland doorkruisen.

uitgezette fietspaden in zwitersland
Fietsen langs prachtige uitgezette fietsroutes in Zwitserland
credits: myswitserland.com

Voor meer info ga je naar :

logo switzerland get naturalwww.switzerlandmobility.ch/

of naar de georganiseerde fietsreizen van eurotrek.ch/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in