Haglöfs is officieel partner van MountainreportersHaglöfs Grym Evo winnen

Ken je de ‘Goldene Rundfahrt’ oftewel Gouden Rondvaart in Zwitserland al? Daar combineer je in je tocht naar Pilatus -de ‘huisberg’ van Luzern- wel vijf verschillende vervoersmiddelen. Een must voor iedereen die niet alleen van wandelen houdt, maar ook gek is op (oude) boten, tandwielbaantjes en gondels!

Met de boot vanuit Luzern

De tocht begint met een trip vanuit Luzern naar Alpnachstad. Je kunt dat doen met een moterboot, maar nóg beter is natuurlijk per stoomschip! Heerlijk varen met uitzicht op de omliggende bergen.

Goldene Rundfahrt Stoomschip
Goldene Rundfahrt Stoomschip

Omhoog met de tandradbaan

Na de boottocht ga je met de steilste tandwieltrein van de wereld naar Pilatus Kulm, dat op 2073 m hoogte ligt. Niet alleen de steile klim maakt dit stukje van de trip uniek. Let vooral ook op de speciale spoorwissel bij het bergstation, deze manier wordt alleen op deze plek zo toegepast.

Goldene Rundfahrt Tandradbaan
Goldene Rundfahrt Tandradbaan

Wandelen met spectaculair uitzicht

Eenmaal boven is het tijd voor een wandeling. Laat je betoveren door het uitzicht op het meer, de bergen en de stad Luzern. Natuurlijk is het een goed idee om van de gelegenheid gebruik te maken en op deze plek te lunchen bij het restaurant op de Tomlishorn.

Tijd voor een pauze op de Tomlishorn
Tijd voor een pauze op de Tomlishorn

Met de gondel naar beneden

Tot slot is het dan echt zo ver: je moet helaas terug. Geen straf, want je maakt de afdaling met de gondel naar Kriens/Luzern en daar is onderweg genoeg te zien! Onderaan aangekomen pak je de bus terug naar Luzern.
Is de tocht je bevallen? Je kunt ‘m later nog eens een keer doen, maar dan andersom: je kunt ook in Kriens starten!

Goldene Rundfahrt Gondel
Goldene Rundfahrt Gondel

Alles over de Goldene Rundfahrt

Het seizoen voor deze trip loopt van mei tot oktober, en je kunt er een halve of een hele dag voor uit trekken. De prijs (met tickets voor boot, tandradbaan en gondel) start op CHF 99,- voor volwassenen en CHF 49,50 voor kinderen. Voor groepen vanaf 10 personen geldt groepskorting.
Voor meer info en het boeken van tickets kun je terecht op de website van Pilatus.ch.

Zien hoe de tocht precies loopt? Check even onderstaand kaartje.

Goldene Rundfahrt op de kaart

Tot slot alvast een filmpje om in de stemming te komen.

 

Foto’s: Pilatus.ch en myswitzerland.com

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here