Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Slapen in een wijnvat of een spookhuis

Door Pauline van der Waal

Heb je het even gehad met het doorsnee hotelletje of dertien-in-een-dozijn appartement? De regio Graubünden in Zwitserland zette speciaal voor jou wat alternatieve logeeradresjes op een rijtje.

Slapen in een Benedictijns klooster

Het Benedictijnse klooster Disentis is nog steeds in gebruik, maar heeft sinds dit jaar een verandering doorgemaakt. Je kunt er namelijk nu ook overnachten als niet-monnik of -non. Een aantal kamers is daarvoor gemoderniseerd en zien er nu uit als een comfortabele hotelkamer. Wel is er één groot verschil met een gewone kamer: er is geen tv! In plaats daarvan kun je voor wat intellectueel vertier terecht in de leeskamer of de salon. Ook kun je het kloosterleven van dichtbij meemaken.
Voor meer informatie of om te boeken ga je naar de website van het klooster Disentis.

Een van de hotelkamers in het klooster
Een van de hotelkamers in het klooster

Wakker liggen in een spookhuis?

Ben je niet zo van het goddelijke, en geloof je meer in andere bovennatuurlijke zaken? Dan is het hotel Val Sinestra misschien meer iets voor jou. Het verhaal gaat dat in het gebouw dat verborgen is in een wijds naaldbos nog steeds één van de vroegere gasten rondspookt.
Wil je met eigen ogen gaan bekijken of het daadwerkelijk spookt? Check dan even de website van Sinestra. Overigens ligt het hotel ook gewoon in een prachtige omgeving en is daarom een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te gaan ontdekken.

Het hotel ligt midden in de bossen
Het hotel ligt midden in de bossen

Een wijnvat omgebouwd tot hotelkamer

Hou je wel van een slaapmutsje voor het slapen gaan? Dan moet dit wel een droom zijn! In de vallei rond Chur worden al eeuwenlang druiven verbouwd voor de wijn en wat past er beter in dat thema dan een 8000-litervat wijn dat is omgebouwd tot romantische slaapkamer? En, vanzelfsprekend, als je een overnachting boekt, krijg je daar een flesje wijn uit de regio bij.
Voor meer foto’s en om te boeken ga je naar de website van Schlaff-Fass.

Logeren in je eigen wijnvat
Logeren in je eigen wijnvat

Logeren in een iglo

Vanzelfsprekend alleen beschikbaar in de winter, deze iglo in de Parsenn-regio, juist boven Davos. Midden in het skigebied zijn er 17 iglo’s beschikbaar voor een koude, maar ongetwijfeld onvergetelijke nacht. En dat niet alleen. Er is ook een sauna en een whirlpool, een bar en een grotere ruimte voor de gasten samen. Is het je toch wat de koud? Je kunt ook overdag langsgaan voor een drankje aan de ijsbar.
Meer info op de site van Iglu Dorf.

Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!
Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!

Meer verhalen en artikelen over Zwitserland lees je hier


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer