Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Slapen in een wijnvat of een spookhuis

Door Pauline van der Waal

Heb je het even gehad met het doorsnee hotelletje of dertien-in-een-dozijn appartement? De regio Graubünden in Zwitserland zette speciaal voor jou wat alternatieve logeeradresjes op een rijtje.

Slapen in een Benedictijns klooster

Het Benedictijnse klooster Disentis is nog steeds in gebruik, maar heeft sinds dit jaar een verandering doorgemaakt. Je kunt er namelijk nu ook overnachten als niet-monnik of -non. Een aantal kamers is daarvoor gemoderniseerd en zien er nu uit als een comfortabele hotelkamer. Wel is er één groot verschil met een gewone kamer: er is geen tv! In plaats daarvan kun je voor wat intellectueel vertier terecht in de leeskamer of de salon. Ook kun je het kloosterleven van dichtbij meemaken.
Voor meer informatie of om te boeken ga je naar de website van het klooster Disentis.

Een van de hotelkamers in het klooster
Een van de hotelkamers in het klooster

Wakker liggen in een spookhuis?

Ben je niet zo van het goddelijke, en geloof je meer in andere bovennatuurlijke zaken? Dan is het hotel Val Sinestra misschien meer iets voor jou. Het verhaal gaat dat in het gebouw dat verborgen is in een wijds naaldbos nog steeds één van de vroegere gasten rondspookt.
Wil je met eigen ogen gaan bekijken of het daadwerkelijk spookt? Check dan even de website van Sinestra. Overigens ligt het hotel ook gewoon in een prachtige omgeving en is daarom een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te gaan ontdekken.

Het hotel ligt midden in de bossen
Het hotel ligt midden in de bossen

Een wijnvat omgebouwd tot hotelkamer

Hou je wel van een slaapmutsje voor het slapen gaan? Dan moet dit wel een droom zijn! In de vallei rond Chur worden al eeuwenlang druiven verbouwd voor de wijn en wat past er beter in dat thema dan een 8000-litervat wijn dat is omgebouwd tot romantische slaapkamer? En, vanzelfsprekend, als je een overnachting boekt, krijg je daar een flesje wijn uit de regio bij.
Voor meer foto’s en om te boeken ga je naar de website van Schlaff-Fass.

Logeren in je eigen wijnvat
Logeren in je eigen wijnvat

Logeren in een iglo

Vanzelfsprekend alleen beschikbaar in de winter, deze iglo in de Parsenn-regio, juist boven Davos. Midden in het skigebied zijn er 17 iglo’s beschikbaar voor een koude, maar ongetwijfeld onvergetelijke nacht. En dat niet alleen. Er is ook een sauna en een whirlpool, een bar en een grotere ruimte voor de gasten samen. Is het je toch wat de koud? Je kunt ook overdag langsgaan voor een drankje aan de ijsbar.
Meer info op de site van Iglu Dorf.

Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!
Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!

Meer verhalen en artikelen over Zwitserland lees je hier


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Verken het prachtige Zweden met Nordic

Zweden bestaat voornamelijk uit uitgestrekte bossen en tal van meren, maar verrast nabij de Noorse grens ook met hoogvlaktes en canyons. De Zweedse gezelligheid is echter nooit weg te denken. Dit is werkelijk een land van levensgenieters: bruisende steden, gezellige dorpen, gastronomie, design en unieke accommodaties. Zweden is een geweldige reisbestemming in elk seizoen!

Lees meer

Wandelen door de Balkan

Avontuurlijke wandelreis door de Balkan

Beleef de Balkan Trail tijdens de 12-daagse wandelreis van Better Places. Trek met een klein groepje, een Nederlandse reisbegeleider en lokale berggids door het adembenemende berglandschap van Albanië en Montenegro. Bekijk de reis

Voigt Travel

Ontdek de nazomer in het Hoge Noorden

Ervaar de prachtige herfstkleuren – of “Ruska”, in de Lapse natuur. Aanschouw het noorderlicht. Geniet van rust, ruimte en adembenemende natuur die met geen woorden is te beschrijven.

Lees meer