Slapen in een wijnvat of een spookhuis

Door Pauline van der Waal

Heb je het even gehad met het doorsnee hotelletje of dertien-in-een-dozijn appartement? De regio Graubünden in Zwitserland zette speciaal voor jou wat alternatieve logeeradresjes op een rijtje.

Slapen in een Benedictijns klooster

Het Benedictijnse klooster Disentis is nog steeds in gebruik, maar heeft sinds dit jaar een verandering doorgemaakt. Je kunt er namelijk nu ook overnachten als niet-monnik of -non. Een aantal kamers is daarvoor gemoderniseerd en zien er nu uit als een comfortabele hotelkamer. Wel is er één groot verschil met een gewone kamer: er is geen tv! In plaats daarvan kun je voor wat intellectueel vertier terecht in de leeskamer of de salon. Ook kun je het kloosterleven van dichtbij meemaken.
Voor meer informatie of om te boeken ga je naar de website van het klooster Disentis.

Een van de hotelkamers in het klooster
Een van de hotelkamers in het klooster

Wakker liggen in een spookhuis?

Ben je niet zo van het goddelijke, en geloof je meer in andere bovennatuurlijke zaken? Dan is het hotel Val Sinestra misschien meer iets voor jou. Het verhaal gaat dat in het gebouw dat verborgen is in een wijds naaldbos nog steeds één van de vroegere gasten rondspookt.
Wil je met eigen ogen gaan bekijken of het daadwerkelijk spookt? Check dan even de website van Sinestra. Overigens ligt het hotel ook gewoon in een prachtige omgeving en is daarom een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te gaan ontdekken.

Het hotel ligt midden in de bossen
Het hotel ligt midden in de bossen

Een wijnvat omgebouwd tot hotelkamer

Hou je wel van een slaapmutsje voor het slapen gaan? Dan moet dit wel een droom zijn! In de vallei rond Chur worden al eeuwenlang druiven verbouwd voor de wijn en wat past er beter in dat thema dan een 8000-litervat wijn dat is omgebouwd tot romantische slaapkamer? En, vanzelfsprekend, als je een overnachting boekt, krijg je daar een flesje wijn uit de regio bij.
Voor meer foto’s en om te boeken ga je naar de website van Schlaff-Fass.

Logeren in je eigen wijnvat
Logeren in je eigen wijnvat

Logeren in een iglo

Vanzelfsprekend alleen beschikbaar in de winter, deze iglo in de Parsenn-regio, juist boven Davos. Midden in het skigebied zijn er 17 iglo’s beschikbaar voor een koude, maar ongetwijfeld onvergetelijke nacht. En dat niet alleen. Er is ook een sauna en een whirlpool, een bar en een grotere ruimte voor de gasten samen. Is het je toch wat de koud? Je kunt ook overdag langsgaan voor een drankje aan de ijsbar.
Meer info op de site van Iglu Dorf.

Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!
Berenvellen en een dikke slaapzak, dat is wel nodig!

Meer verhalen en artikelen over Zwitserland lees je hier


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer