Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Het is 08.00 uur als we onze wandelschoenen aantrekken en naar de skilift in Wengen wandelen. Nouja, skilift, in deze tijd van het jaar is er van skieen niets te bekennen. Wel is het wat grauw, maar in de bergen kan het weer alle kanten op. Rond 09.45 zetten we voet in Männlichen, waar onze dayhike gaat beginnen. Wandel je mee?

Panoramaroute vanuit Wengen

Wengen is een dorpje dat wat hoger in de bergen ligt en je komt hier met een treintje vanuit Lauterbrunnen. Dat is ook de enige manier om er te komen, want Wengen zelf is autovrij. Wil je helemaal naar de top van de berg, dan kan dat vanaf daar met de gondel. Die brengt je naar het startpunt van deze wandeling! De planning: eerst de panoramaroute tussen Männlichen en Kleine Scheidegg en vanaf daar kijken waar we zin in hebben.

panoramaroute

Volgens mij heeft ieder wandelgebied wel een Panoramaroute. Vaak betekent dat een vrij vlakke route met geweldige vergezichten. Een mooie opwarmer! Onze dag begon wat grauw, maar langzaam maar zeker doemden de bergtoppen tussen de wolken op en kwam de zon steeds meer door. En die vergezichten, die zijn er inderdaad! Een feestje om naar te kijken.

Zoals verwacht is de route vlak, maar fantastisch mooi. We krijgen geen genoeg van het uitzicht, onderweg komen we koeien tegen en ieder uur kunnen we een laag kleding van ons lichaam afpellen. Uiteindelijk hebben we zo’n 2,5 uur gedaan over de Panoramaroute, met hier en daar wat fotostops. Tja, je bent een reisblogger of je bent het niet ;-).

De route vervolgen vanaf Kleine Scheidegg

De Panoramaroute eindigt bij Kleine Scheidegg, dit is echt een tussenstop. Je hebt hier wat restaurants, je kunt even naar het toilet en je kunt vanaf hier ook besluiten met het treintje terug te gaan óf juist verder; je kunt met de trein namelijk helemaal naar de top van de Jungfrauregio! Maar wij zijn hier natuurlijk voor de groene natuur, dus het was bij ons geen punt voor discussie.

We besluiten de langste route terug te nemen, aangezien we op de Panoramaroute best een lekker tempo erin hadden en dus nog tijd zat hadden. Maar, natuurlijk niet voordat er een lekker broodje in is gegaan terwijl we uitkijken op de imposante Eiger. Het is een geliefde lunchplek, maar die is het ook absoluut waard.

Vanaf hier is de route alles behalve vlak en worden de uitzichten afgewisseld met bossen en valleien. Iets meer opletten waar je loopt, maar de rust is hier geweldig. Omdat deze route zeker een dag inneemt, nemen niet veel mensen deze. We hebben de natuur voor onszelf! Zelfs onze flessen kunnen we vullen met superschoon water uit de beekjes. En als je heel goed oplet, kun je zelfs nog wat framboosjes meeplukken onderweg.

Zorg wel dat je voldoende water en eten mee hebt, want op Kleine Scheidegg kom je verder niets meer tegen (behalve het beekje om je water te vullen :-)). Pas als je terug bent in Wengen, komen er weer wat faciliteiten opdoemen langs de weg.

Uiteindelijk zijn we dus letterlijk om de hele bergkam heen gewandeld. De Panoramaroute wijst zichzelf, maar vanaf Kleine Scheidegg moet je het doen met een enkel bordje. Neem daarom zeker een kaart mee met wandelroutes erop, een dubbele check kan nooit kwaad. Die kaart heeft je hotel waarschijnlijk wel! Grofweg liep onze route via Wengernalp terug naar Wengen, waarbij we het laatste stuk door het bos hebben gelopen. De app AllTrails heeft ons hier ook bij geholpen!

Een aanrader als je in Zwitserland bent!

Mocht je in de buurt van Lauterbrunnen zijn, dan is dit een vette aanrader. Verblijf ook zeker in Wengen in plaats van in Lauterbrunnen; een stuk idyllischer en rustiger. Om 16:00 uur klokten we weer in bij ons hotel, dus we zijn een mooie dag zoet geweest en hebben ultiem genoten van de fantastische uitzichten onderweg. Het pad is goed onderhouden en kent enorm veel variatie, vooral vanaf Kleine Scheidegg. Zorg wel dat je in laagjes gekleed bent, want het weer kan snel veranderen. Ga jij deze route bewandelen?

Lees hier alle verhalen en reistips over Zwitserland

klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer