klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

VIDEO: Mountainbiken zoals het bedoeld is in Grächen en Verbier

Door André Deunhouwer

Het is altijd lastig om keuzes te maken als je een vakantie gaat plannen. Gelukkig hoefde ik dat deze trip niet zelf te doen, want mijn mountainbikereis door de Zwitserse Alpen was per uur uitgestippeld. We hebben drie regio’s bezocht waar mountainbiken steeds meer voeten aan de grond krijgt of al flink ingeworteld is, namelijk: Aletsch Arena, Grächen en Verbier.

Mountainbiken

Aletsch Arena

Over dit prachtige gebied, met als hoogtepunt: de Aletsch Gletsjer, heb ik eerder een stuk geschreven. Deze vind je via: VIDEO: Mountainbiketrails ontdekken rondom de Aletsch Gletsjer

Het gehele verslag inclusief foto’s is hier te lezen: Met een mountainbike op roadtrip door de Zwitserse Alpen

Grächen

Grächen is een bergdorp met typische Zwitserse architectuur. De sfeer is er rustig en je merkt nergens dat je aan de voet staat van een mountainbikeparadijs. Deze plek is met name gericht op families, maar er is voor iedereen wel wat te doen. In het dorp is een skilift (gondel) die je naar zo’n 2400 meter brengt. Van daaruit kan je op vele manieren weer naar beneden, of nog verder omhoog..

De trails die wij verkenden lagen wat boven de boomgrens, waardoor we prachtig panorama-uitzicht hadden over de vallei. Naarmate we verder afdaalden werden de bossen steeds magischer met prachtig groen mos, grote rotsformaties en technische afdalingen. Dit was 100% genieten!

Verbier

In Verbier merkten we direct dat het mountainbiken hier al flink ingeburgerd is. Het ademde hier mountainbiken. Overal reden mountainbikers, er zijn genoeg fietsshops, winkels met gear en kleding en veel mogelijkheid tot après-bike. Als dat woord nog niet bestond, dan bestaat het nu!

er zijn genoeg fietsshops, winkels met gear en kleding en veel mogelijkheid tot après-bike

Verbier heeft eindeloze mogelijkheden. Je kunt met de gondel omhoog, maar uiteraard ook op eigen kracht. Er is keus tussen fireroads, bikeparks, natuurlijke trails en downhilltrails. Voor ieder niveau is er wel uitdaging. Hoewel de natuurlijke omgeving in de andere twee regio’s aantrekkelijk is, draait het hier vooral om dikke trails rijden. En dat hebben we dan ook gedaan!


Lees hier alle inspirerende reisverhalen van onze reporters


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer