ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Twee vermiste wandelaars levend gevonden dankzij kampvuur

Door: Karin Nijhof

Goed nieuws uit Niew-Zeeland. Twee 23-jarige wandelaars zijn na 19 dagen levend terug gevonden in de wildernis van het Kahurangi National Park in Nieuw-Zeeland. Het gaat naar omstandigheden goed met het tweetal. Wonder boven wonder hebben ze alleen lichte verwondingen.

Beide wandelaars raakten gewond

De wandelaars waren begonnen aan een vijfdaagse wandeltocht in het National Park. Door dichte mist raakten de twee verdwaald. Beiden waren gewond geraakt. De één verstuikte zijn enkel en de andere kneusde haar rug na een val. Daarom besloot het tweetal om niet verder te lopen maar het water op te zoeken. Daar verbleven zij enkele dagen in de hoop gevonden te worden. Uiteindelijk werden de wandelaars door hulpdiensten gesignaleerd dankzij de rook van hun kampvuur.

Hoewel het tweetal dagenlang niet hadden gegeten zijn ze naar omstandigheden in goede staat aangetroffen. Dat ze beiden na 19 dagen diep in de bossen zijn terug gevonden is uniek, volgens het hoofd van de reddingsbrigade. Verwacht wordt dat de twee volledig herstellen.

Mountainreporters Ilse en Karin op hike in Nieuw Zeeland

Kahurangi Nationaal Park

Het Nationaal Park Kahurangi ligt op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Het hele park heeft een omtrek van 4510 vierkante kilometer. De Heaphy Track ( 4-6 daagse tocht) is populair onder veel wandelaars.

Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland, mt Cook,
Fotocredits: Ilse Nijhof

Bron tekst: NOS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.