ADVERTENTIE

Klik hier voor de mooiste bergwandelingen en huttentochten in Oostenrijk

 

Op 28 juni 2017 heb ik, reporter Ilse, dit artikel gepubliceerd op Mountainreporters: Voor 1€ een huis kopen op Sardinië? Het kan nu. Het artikel werd met veel enthousiasme ontvangen en er kwamen talloze reacties op. RTL heeft handig op dit onderwerp ingespeeld en komt vanaf 16 juli met een nieuw tv programma: Het Italiaanse dorp: Ollolai.

Leegstand

Het idyllische dorpje Ollolai was altijd bruisend en gezellig. Totdat steeds meer inwoners in hun zoektocht naar werk besloten te vertrekken uit dit dorpje. Het grote gevolg hiervan was leegstand. Daarom besloot de burgemeester een bijzondere maatregel te nemen om de leegstand aan te pakken. Hij zette vervallen huizen te koop voor welgeteld één euro, voorwaarde was wel dat de kopers de huizen flink moeten opknappen.

Ollolai
Foto Pixabay

Ondernemersplan

Om de economie te stimuleren moeten de nieuwe huiseigenaren naast het opknappen van de huizen ook met een ondernemersplan komen. Deze wordt elke week besproken met de dorpsraad van Ollolai. De Nederlanders volgen dus niet alleen hun eigen droom, ook de droom van Ollolai om weer bruisend en populair te worden komt, als alles meezit, uit. Beter kan het niet, toch?

Investering terugverdienen

In het RTL programma worden vijf Nederlandse koppels en gezinnen gevolgd die ervoor gekozen hebben om deze uitdaging aan te gaan en hun droom na te jagen. Ze worden gevolgd tijdens de verbouwing en hun Italiaanse business-plan. Het gezin of koppel dat per week de meeste vooruitgang boekt zal ter stimulans extra hulp bij de verbouwing ontvangen. Helemaal aan het einde wordt gekeken naar de balans en kan het gezin of koppel zelfs een deel van hun eigen investering terugverdienen.

Zal het de Nederlanders lukken hun droom uit te laten komen en daarmee het dorpje nieuw leven in te blazen?

Het programma zal elke werkdag te zien zijn om 21.30. Wij gaan in ieder geval kijken! Jij ook?

Ollolai
Zo mooi, je zal er maar wonen! Foto Pixabay

Lees hier alle artikelen over Sardinië


Bron: RTL
Foto’s: Pixabay

Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.