Oregon, de staat in het noordwesten van de Verenigde Staten, is voor Maartje en mij de allereerste reisbestemming in Noord-Amerika. Nadat in 2020 onze reizen naar Canada en Amerika werden gecanceld door een wereldwijde pandemie, gaan we nu een kleine twee weken op ontdekkingstocht in de Pacific Northwest. We herinneren ons nog hoe we ademloos zaten te genieten van de beelden van Wie is de Mol? in 2017. De heerlijke avonturen van de deelnemers in de verrassende stad Portland en de spectaculaire natuur aan de kust en in de binnenlanden lieten ons verlangen groeien om deze bestemming ooit samen te gaan verkennen

En nu is het dan bijna zover. Aanstaande maandag stappen we op vlucht DL 179 en vliegen we met Delta Airlines richting west. Rond de lunch komen we aan op de luchthaven, zodat we nog een paar uur tijd hebben voor een eerste kennismaking met downtown Portland. Dat is de start van een rondreis van twaalf dagen en ruim duizend mijl, die ons door een groot deel van de staat zal leiden. Na een paar dagen in de stad gaan we via de prachtige kustweg naar het zuiden. Van daaruit trekken we langzaam de binnenlanden in waar we activiteiten in de natuur zullen afwisselen met wandelingen door historische stadjes. Bekijk hier alvast de route die we gaan afleggen.

Hoogtepunten van de reis

Waarschijnlijk gaan we van elk moment tijdens deze roadtrip genieten, maar toch zijn er vooraf al een aantal hoogtepunten te benoemen. Hieronder zullen we een aantal mooie reisbestemmingen de revue laten passeren. In onze reisverhalen op Mountainreporters, die in juli en later online zullen komen, kun je dan later teruglezen of we het goed hadden ingeschat. De kans is groot dat we uiteindelijk lang zullen terugdenken aan andere plekken en belevenissen dan we nu kunnen inschatten. Maar laten we als eerste maar eens kijken wat op het programma staat voor de komende weken.

Portland

Maartje en ik verblijven een aantal dagen in Portland, waar we onder andere gaan fietsen en slenteren door de gezellige binnenstad. Ook zullen we heerlijke wandelingen maken door de grote parken en genieten van de culinaire diversiteit. Dit is een stad die het hele jaar door voortdurend in ontwikkeling is en waar een bewuste gemeenschap woont die zich inzet voor duurzaamheid, innovatie en toegankelijkheid. Dat past wel bij ons dus!

Portland. Foto: Elena Kuchko op Unsplash

Er is een openbaar vervoersnetwerk (zie ook: MAX Light Rail) van wereldklasse, geweldige winkels en omvangrijke binnenstedelijke parken met een grote verscheidenheid aan culturele attracties. Portland biedt veel muziek en theater. Ook bierliefhebbers komen aan hun trekken. De stad heeft een ambachtelijke brouwsector als geen ander. Met zoveel persoonlijkheid zou je bijna zou vergeten de prachtige omgeving te verkennen. Mount Hood, de Columbia River Gorge en de kust van Oregon zijn allemaal in de buurt, net als het wijngebied. Gordels vast en genieten maar, als je de poorten van de stad achter je laat.

Oregon Coast Trail

De kust van Oregon heeft zoveel moois te bieden. Reizigers zakken af naar deze kustlijn om te genieten van de rustige stranden, lieftallige dorpjes en stoere kliffen. Maar wist je dat de kustlijn van Oregon ook te voet kan worden ervaren? Met je haren in de wind, de zilte zeelucht opsnuivend en slapen op het strand. Lees alles over de Oregon Coast Trail en wie weet wandel jij binnenkort de mooiste zonsondergangen tegemoet.

Wij gaan overigens walvissen spotten bij Depoe Bay, een van de hotspots voor een walvissafari aan de kust van Oregon.

Slapen op het strand mét zicht op zee. Misschien wel leuker dan een 5-sterrenhotel (© Ryan Brown)

Ook mooi aan de kust is Cannon Beach.

Cannon Beach, Oregon. Foto: Justin Luebke op Unsplash

Crater Lake

Crater Lake is een van de bekendste kratermeren van de wereld. Ongeveer 7.700 jaar geleden is dit prachtige meer ontstaan, na een grote vulkaanuitbarsting. Het meer ligt bijna ca. 2.500 meter boven zeeniveau en heeft een diepte van maar liefst 594 meter. Dit is een van de diepste meren van de wereld. Omdat het meer voornamelijk door sneeuw wordt aangevuld is het een van de helderste meren van de wereld.

Crater Lake. Foto: Varadh Jain on Unsplash

Painted Hills

Ver weg va de drukte, in het noordoosten van de staat bevindt zich het John Day Fossil Beds National Monument. Dit monument bestaat uit drie delen die op behoorlijke afstand van elkaar liggen. Het mooiste deel is Painted Hills. Op een relatief klein oppervlak van dertien vierkante kilometer vind je de bijzondere en kleurrijke badlands. Sterk geërodeerde heuvels en dalen hebben hier warme en som erg felle oranjerode en gele kleuren.

Bij een andere lichtinval kunnen de kleuren zomaar veranderen in groen en dieprood. Tegen zonsondergang is het hier het mooist. De bergen liggen dan te pronken in een zacht warm licht. Je kunt hier ook een aantal korte hikes maken en die staan zeker op ons programma.

Painted Hills. Foto: Anna Vineyard op Unsplash

Mount Hood

De kans is groot dat je foto’s van deze berg al regelmatig voorbij hebt zien komen, zonder te weten dat deze in Oregon staat. Mount Hood is een stratovulkaan die ongeveer zeventig kilometer ten oosten van Portland, op de grens van Clackamas en Hood River County ligt. Met zijn 3.429 meter is het de hoogste piek van Oregon en de vierde hoogste piek in de Cascade Range. Mount Hood staat ook bekend om zijn geologie, geschiedenis, natuur en cultuur. Deze kenmerken hebben niet alleen bijgedragen aan de vorming van het noordwesten van Oregon, maar van de hele Pacific Northwest.

In de verte zie je Mount Hood. Foto: Peter Thomas op Unsplash

Mount Hood is een belangrijke bezienswaardigheid voor zowel de lokale bevolking als reizigers. Deze slapende vulkaan ligt in Mount Hood National Forest en biedt wandelpaden, plekken om te kamperen en te vissen, en bijna het hele jaar door te skiën.


Reizen naar Oregon

Zoals je kunt lezen in onze verhalen hebben Oregon en Portland een enorm aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Natuurlijke en stedelijke hoogtepunten worden in deze staat aaneengeregen.

Wil jij ook op avontuur naar Oregon of kies je voor een bezoek aan de stad Portland? Bekijk het aanbod van onze reispartner Little America via de link hieronder.

Voorbeeldreis Oregon


Binnenkort lees je meer over onze belevenissen en avonturen in Portland en Oregon. Meer informatie vind je nu al op traveloregon.com


Vraag een ESTA aan voor een vakantie in Amerika

Voor reizen naar Amerika heeft iedereen een reistoestemming nodig. Voor de meeste Europese reizigers is dat een ESTA. Dat is een elektronische reistoestemming die het visum vervangt. Deze is makkelijker, goedkoper en sneller aan te vragen middels een online formulier. Een ESTA moet voor vertrek worden aangevraagd en wordt gemiddeld binnen 3 werkdagen goedgekeurd.

Een ESTA is 2 jaar geldig en mag onbeperkt gebruikt worden. Dat betekent echter niet dat je dan twee jaar in het land mag verblijven. Met een ESTA mag je 90 dagen visumvrij in Amerika reizen. Na de 90 dagen moet je het land verlaten. Je mag daarna wel weer terugkomen met dezelfde ESTA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.