Ik word wakker van wat gestommel voorin de camper. Onze oudste zoon klimt uit het bed boven de bestuurderscabine en nestelt zich in met een boek aan het raam. Ik klim mijn bed uit, geef hem snel een zoen en glip met mijn camera de camper uit. Het is de laatste ochtend in Zion National Park en nu het nog kan, wil ik nog even van deze prachtige plek genieten. Het is nog stil op de camping, de zon komt net door en de eerste zonnestralen zetten de top van de omliggende kliffen in de spotlights.

In de verte hoor ik de rivier stromen, waar de kinderen de vorige dag nog druk dammen bouwden en dan slokt een klein eekhoorntje mijn aandacht op. Dit is ultiem wakker worden! Even de tijd vergeten en genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Ik vraag me af of ik de schoonheid van deze plek wel kan vastleggen met mijn camera, maar ik kan tenminste een poging wagen.

Zion National Park

De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Zion National Park. Dit mooie natuurpark, gelegen in het zuidwesten van Utah is wonderschoon en voor iedere natuurliefhebber een must-see. Je kunt er wandelen, berg beklimmen en tuben in de rivier. Het park is vooral bekend de canyon, een 24 kilometer lange kloof van 800 meter diep, waardoor de ‘Virgin River’ stroomt. Wij zijn er door de schoolvakanties in hartje zomer en dat is te merken! Er zijn veel mensen die komen genieten van het park. Vooral de makkelijke wandelingen worden druk bezocht. Kleine tegenvaller dus. Mocht je buiten het hoogseizoen kunnen reizen, zou ik je dat zeker aanraden.

Op naar de volgende bestemming!

Als de spullen zijn gepakt en de kinderen zich weer hebben geïnstalleerd in het zitje voor het raam, verlaten we Zion Campground. Vandaag rijden we naar onze volgende bestemming: Bryce National Park. Het schijnt een mooie rit van ongeveer 3 uur te zijn en verheugen ons op deze nieuwe reisdag. We nemen afscheid van het gezellige dorpje Springdale, halen nog een laatste kop heerlijke koffie voor onderweg bij Deep Creek en dan sluiten we achteraan in een kleine file bij de officiële entrance van het gebied.

Hier worden de parkpassen gecontroleerd, voordat je door kunt reizen. Voor 80 dollar koop je een National Park Pass en heb je 1 jaar lang toegang tot alle Nationale Parken van de Verenigde Staten. Ik vind de file geen straf, want nu de zon net boven de kliffen verschijnt kunnen we nog keer genieten van deze mooie plek.

Adembenemende vergezichten

De reis naar Bryce is van begin tot eind eentje om over naar huis te schrijven. We rijden over kronkelweggetjes door het ruige berglandschap en worden getrakteerd op mooie kleuren. Soms geel, soms oranje, soms grijs en overal genoeg groen van de bomen en planten die er groeien. De afwisseling is ongelofelijk en in geen enkele manier te vergelijken met landschappen die we eerder hebben gezien. Al rijden we in een camper rond van nog net geen tien meter, als we langs de hoge kliffen rijden voelen we ons nietig en klein. Opvallend is het weinige verkeer wat je tegenkomt en zo voelen we ons soms even alleen op de wereld.

Tunnel-avonturen

Om van Zion naar Bryce te reizen, of andersom, moet je gebruik maken van de Zion-Mount Carmel Tunnel. Een oude tunnel, gebouwd in het jaar 1930, die nog steeds dienst doet. Als je een groot voertuig bestuurt (hoger dan 3,4 mtr of breder dan 2,4 mtr), heb je een permit nodig om door de tunnel te reizen. Het klinkt allemaal wat vaag en spannend en dus zijn we benieuwd wat ons te wachten staat. Eenmaal aangekomen, wordt er echter al snel een hoop duidelijk. De tunnelbuis is zo smal en laag dat de camper alleen door het midden van de buis past.

De ranger overlegt via de portofoon met de dienstdoende ranger aan de andere zijde van de tunnel, die al het verkeer aan de andere zijde vriendelijk verzoekt te stoppen. En 5 minuten later rijden wij de lege tunnel in. Het rijden in een camper van bijna 10 meter lang vind ik al een belevenis, laat staan door een buis van 1.1 mijl waar je geen hand voor ogen ziet. Ik ben dan ook blij als er licht aan het eind van de tunnel verschijnt en we onze reis kunnen hervatten.

Bryce Canyon

Nadat we uitgestrekte vlaktes doorkruizen, doemen er langzaam nieuwe rotspartijen in de verte op en voor we het weten rijden we een bizar landschap binnen. Overal waar we kijken zien we oranje puntige rotsen. Deze rotsen worden ook wel hoodoos genoemd, ofwel soldaatjes. Het gesteente is ontstaan na miljoenen jaren erosie en ook dit oranje landschap vind ik eerlijk gezegd weer nergens mee te vergelijken. Gelukkig zijn er genoeg plekken om even te stoppen en kennis te maken met dit bizarre landschap. Echt een uniek stukje aarde!

Uitzicht op de soldaatjes

Omdat we vroeg vertrokken zijn, hebben we nog een hele dag voor ons. We besluiten om, in plaats van ons op de camping te settelen, alvast met onze bolide het park in te rijden. Dwars door het National Park slingert de Highway 63, oftewel Bryce Canyon Scenic Drive en via deze weg kun je verschillende uitzichtpunten bezoeken. We rijden door naar de laatste stop; Rainbow Point.

De plek waar je een overzicht hebt over een natuurlijk amfitheater, met ontelbaar veel hoodoos, zo ver als je kunt kijken. We beginnen de bijnaam van de puntige rotsformaties veel beter te begrijpen. Het is even rijden, maar het is het extra ritje meer dan waard! Langzaam rijden we terug en bezoeken we nog een aantal uitzichtpunten! In dit park gaan we ons nog wel even vermaken…

Hike Navajo Trail

We hebben kunnen genieten van de vergezichten, maar de volgende dag gaan we de hoodoos van dichtbij bekijken. Bij Sunset Point start misschien wel de leukste wandeling van Bryce, de Navajo Trail. Je daalt hier via een slingerend pad steil naar beneden de kloof in. Voor de kinderen een echte belevenis omdat het wel een beetje klimmen en klauteren is. Ander voordeel is dat de kloof zorgt voor een verkoelende schaduw. Wij kiezen ervoor om de afslag naar Wall-Street te nemen, een wandeling die je leidt langs prachtige vergezichten. Deze wandeling is het absolute hoogtepunt van onze reis.


Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer