Ga je op vakantie naar Oregon en Portland, dan weet je dat de natuur daar prachtig is. Je hebt er ontzettend veel mooie wandelroutes om de geweldige natuur te ontdekken. En het mooie is: er zijn wandelroutes voor elk niveau en voor iedereen! Natuurlijk zijn er geweldig uitdagende routes richting Mt. Hood, maar ook veel eenvoudigere routes in bijvoorbeeld de Columbia River Gorge.

Ben je op zoek naar relatief eenvoudige wandelingen die je ook kunt doen met een kinderwagen of buggy, of zoek je routes die geschikt zijn voor minder mobiele wandelaars of in een rolstoel? Ook dan zit je goed! Natuurlijk is niet iedereen gelijk, daarom heeft Oregon de zogenoemde ‘Accessible Trails’. Binnen deze makkelijk toegankelijke (maar zeker niet gemakkelijke!) wandelingen vind je allerlei verschillende niveaus We hebben een aantal van deze wandelingen op een rij gezet, zodat je zelf kunt kijken welke voor jou het meest geschikt zijn. Welke kies jij?

Alle wandelroutes bekijken? Check dan de website van Access Trails

CREDIT Isaac Lane Koval, Travel Portland

1. Mount Tabor: Main Loop van 3 kilometer

De Mount Tabor: Main Loop in het Mount Tabor City Park in Portland is een korte wandeling, maar doordoor perfect om even in te komen én Portland te ontdekken. Terwijl je over dit 3,1 kilometer lange pad wandelt, word je omringd door weelderige bossen, kleurrijke wilde bloemen en prachtige uitzichten. Uniek zijn de drie historische waterreservoirs die je onderweg tegenkomt, waardoor het pad niet alleen een natuurlijke, maar ook een culturele ervaring biedt.

De route is ook nog eens ideaal voor rolstoelgebruikers en kinderwagens door de brede, geasfalteerde wegen en vlakke stukken. De steilere delen van het pad bieden een aangename uitdaging en er zijn genoeg bankjes en picknicktafels langs de route om van de omgeving te genieten.

CREDIT Isaac Lane Koval, Travel Portland

2. Portland River Loop Trail van 17,5 kilometer

Ingewandeld? De Portland River Loop Trail is een schilderachtige, gemakkelijke wandelroute van 17,5 kilometer die langs de oevers van de rivier in Portland slingert. Deze populaire route is perfect om te fietsen, te trailrunnen en te wandelen. Je hebt onderweg prachtige uitzichten op de rivier, de stad en de natuur, met een route die over de Sellwood Bridge en de North Steel Bridge loopt.

Het pad is breed, grotendeels verhard en toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Hoewel het pad grotendeels vlak is, zijn er enkele steilere stukken waar extra hulp nodig kan zijn. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

CREDIT Stuart Mullenberg, Travel Portland

3. Springwater Corridor: Sellwood to Waterfront van 17 kilometer

Nog zo’n mooie wandeling is de Springwater Corridor: Sellwood to Waterfront is een 17,2 kilometer lange route vanuit Portland, die je meeneemt langs de Willamette River, door Oaks Bottom, en onder de Tillikum Bridge door. Het pad biedt indrukwekkende uitzichten op het stedelijke rivierleven en gaat over drijvende paden tot de Steel Bridge.

Langs de route zijn er diverse uitkijkpunten, strandjes en stukken die je kennis laten maken met de unieke Pacific Northwest. Het pad is breed, grotendeels vlak en verhard, waardoor het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

4. Willamette Greenway van 8,5 kilometer

De Willamette Greenway is een ontspannen 8,5 kilometer lange heen-en-terugroute langs de Willamette River, ideaal voor wandelen, vogelspotten en trailrunnen. Het pad biedt prachtige uitzichten op de rivier en de skyline van Portland en is populair voor zijn rust en natuurlijke schoonheid.

De route is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, met een overwegend lichte helling. Er zitten een paar wat steilere stukken in waar assistentie nodig kan zijn. Met bankjes en picknicktafels langs het pad is het een perfecte plek voor een rustige wandeling in de stad.

CREDIT Isaac Lane Koval

5. De Portland Waterfront and Southwest Hills-route van 23 kilometer

De Portland Waterfront and Southwest Hills-route is een 22,9 kilometer lange, stedelijke lusroute die langs de waterkant van Portland loopt. Deze route omvat de Vera Katz Eastbank Esplanade, Springwater Corridor en het Sellwood-gebied, voordat het stijgt door de Southwest Hills langs de River View Cemetery en Terwilliger Trails.

De route biedt gevarieerde landschappen, van oerbossen tot stedelijke uitzichten, en keert terug naar het centrum via de Hawthorne Bridge. Het pad is grotendeels toegankelijk, maar kent enkele steilere gedeelten waar rolstoelgebruikers en kinderwagens mogelijk hulp nodig hebben.

CREDIT NASHCO Photo

6. Smith and Bybee Wetlands Natural Area’s Interlakes Trail van 15 kilometer

Het Smith and Bybee Wetlands Natural Area Interlakes Trail is een verborgen parel in een industrieel gebied en staat bekend als een van de grootste stedelijke wetlands in de VS. Dit pad biedt een unieke kans om de rijke flora en fauna van het Pacific Northwest stadsgebied te ervaren. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers. In de lente is het een hotspot voor vogelspotters en schildpaddenfans.

De Interlakes Trail leidt door weelderige katoenbossen en graslanden en biedt prachtige uitzichten op de twee meren van het gebied. Het beste bezoekseizoen is tussen half april en eind juni om een verscheidenheid aan vogelsoorten, kikkers, roofvogels, schildpadden en zoogdieren te zien.

CREDIT Justin Katigbak, Travel Portland

7. Powell Butte Nature Park verschillende wandelingen

Powell Butte Nature Park, een voormalige cindervulkaan in Portland, biedt een uitzonderlijke natuurervaring met meer dan 247 hectare en 16 kilometer aan paden. Geschikt voor wandelen, fietsen, vogelspotten en paardrijden, het park is toegankelijk via openbaar vervoer of auto met aangewezen parkeerplaatsen.

De paden variëren van asfalt tot compact grind en natuurlijke oppervlakken met diverse hellingen. De top biedt spectaculaire uitzichten en picknicktafels, en het park is rijk aan weides, bossen en historische boomgaarden. De openingstijden variëren per seizoen, en het park is dagelijks toegankelijk van 5:00 tot 22:00 uur.

CREDIT Justin Katigbak, Travel Portland

Meer informatie over Oregon en Portland

Deze toegankelijke wandelroutes rond Portland bieden een fantastische mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid van Oregon te ervaren, ongeacht je fysieke mogelijkheden. Of je nu een rustige wandeling langs de rivier verkiest, de uitdaging van een stedelijke route aangaat, of de serene wildernis van de wetlands verkent, er is voor ieder wat wils.

Deze zorgvuldig geselecteerde paden tonen de diversiteit en toegankelijkheid van Oregon’s landschappen, waardoor iedereen, van ervaren wandelaars tot gezinnen met kinderwagens, kan genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je camera, en bereid je voor op avonturen in de buitenlucht die zowel verrijkend als toegankelijk zijn. Oregon wacht op je om ontdekt te worden. Klaar voor een mooie reis naar het prachtige Oregon? Bekijk dan de websites voor meer inspiratie en boek je reis!

Bekijk alles over Oregon en Portland

Hoofdfoto: NASHCO Photo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.