Bergans of NorwayKlik hier en doe mee met onze win-actie!


 

We reizen bijna 4 weken met de camper door Amerika. Het is een droom! Sowieso een hoop quality-time in ons kleine huisje op wielen, maar ook vanwege het natuurschoon wat Amerika te bieden heeft. Het is met niets te vergelijken wat we eerder hebben gezien en wat voelen we ons vaak nietig en klein. Als we Zion en Bryce National Park achter ons hebben gelaten, gaat onze reis door naar de Grand Canyon, maar niet voordat we stoppen bij de Horseshoe Bend en Antelope Canyon.

Lake Powell

We reizen vandaag een paar uurtjes en verheugen ons op de volgende stop! We staan dit keer een nachtje aan het ‘Lake Powell’ en hebben een redelijk nieuw RV park geboekt, wat er geweldig uit zag op de plaatjes. Als we vroeg in de middag arriveren, drijven we bijna de camper uit. Het is hartje zomer en ontzettend warm. We moeten op zoek naar verkoeling!

Het meer is ontzettend groot en er varen veel boten uit naar de Colorado River als we aankomen bij de haven. Na al die bergen en natuurparken hebben we wel zin in een middagje op het water en besluiten eens te informeren of we een paar uur een bootje kunnen huren. Bij de receptie worden we gek aangekeken, zonder reservering is er niets meer te huur op zo’n korte termijn. Mocht je deze omgeving bezoeken is het dus aan te raden om van tevoren al een boot of jetski te reserveren!

Gelukkig mochten we als RV-gasten gebruik maken van het zwembad van het resort en vonden we alsnog de verkoeling, met een fantastisch uitzicht op de rivier.

Horseshoe Bend

Onze tussenstop bij Lake Powell was met een speciale reden gepland! Vlak bij het meer liggen twee prachtige natuurlijke bezienswaardigheden, waar mijn fotografenhart razend snel van gaan kloppen. De eerste is de Horseshoe Bend; een bocht van de Colorado-rivier in de vorm van (de naam verraadt het al) een hoefijzer, omringd door prachtige hoge rotsen. Vanaf een uitzichtpunt op 300 meter hoogte, heb je prachtig zicht op deze bocht in de rivier.

Omdat de Horseshoe Bend erg mooi schijnt te zijn bij zonsondergang, besloten we die avond gelijk een kijkje te nemen. Niet ver van het dorpje Page is een gloednieuwe parkeerplaats aangelegd. Vanuit deze plek kun je wandelen naar het uitzichtpunt. De wandeling duurt zo’n 20 minuutjes en is niet moeilijk om te doen. De kosten zijn 10 dollar en de mensen die er werken zijn erg vriendelijk en vrolijk!

Denk niet dat je de Horseshoe Bend voor jezelf hebt! Door Instagram heeft de plek in korte tijd een hoop bekendheid gekregen en dat is te merken! Op het uitzichtpunt zijn er dagjes mensen, natuurfotografen en influencers die allemaal een glimp willen opvangen van de kronkelende rivier. Natuurlijk viel ons dat een beetje tegen, want het liefst genieten we van de natuur in rust.

Maar… daar staat dan wel tegenover dat we het uitzicht echt spectaculair vonden en misschien wel 1 van de mooiste plekken van de hele reis. De grootsheid, de prachtige vorm van de rivier, de kleuren. Onbeschrijfelijk! Je moet al die mensen dan maar gewoon even wegdenken.Ik geef je als tip om vooral nog even te blijven hangen als de zon onder is, want naarmate de zon verdween kleurde de lucht steeds meer roze. En mooie bijkomstigheid; de meeste bezoekers hadden het toen wel gezien en werd het ineens een stuk rustiger bij het uitzichtpunt.

Voor de fotografen onder ons nog een advies: neem je groothoeklens mee! Ik moest het met mijn 24-70 mm doen en kon de bocht er net niet helemaal goed op krijgen. Wat ik toch wel een tikkie jammer vond!

Antelope Canyon

Voor de volgende dag hadden we (lang van tevoren!) tickets besteld voor de Antelope Canyon. Het andere natuurspektakel waar ik, nu we hier in de buurt waren, als liefhebber van fotografie naartoe moest! Gelukkig zagen de kinderen een avontuur in een mooie grot ook wel zitten! De Antelope Canyon ligt op grondgebied van de Navajo Indianen en is een diepe geul met een spleet erin dat door stormvloed is uitgesleten. De wanden zijn allemaal glad, rood van kleur en hebben prachtige ronde vormen.

Er zijn twee canyons; de upper en de lower canyon. De upper is iets bekender en is makkelijker toegankelijk, maar de lower canyon is langer en heeft ook weer zijn eigen charme. Wij hebben best lang na gedacht welke we zouden boeken, maar zijn uiteindelijk voor de lower canyon gegaan van touroperator Dixie’s Lower Antelope Canyon Tours .

Omdat op onze bezoekdag regen voorspeld was, bleven de canyons jammergenoeg de gehele dag gesloten. De gleuf kan zich heel snel vullen met regenwater en dat kan levensgevaarlijke overstromingen veroorzaken. Dus nam de organisatie geen enkel risico. We kregen tickets voor hetzelfde tijdslot een dag later. Eigenlijk zouden we de volgende dag al door rijden naar de Grand Canyon, maar omdat we deze bezienswaardigheid niet wilden missen, pasten we ons reisschema aan.

Deze nacht boekten we lastminute bij het nieuwe RV park van Antelope Point Marina. De parkeerplaats moet nog beetje gezelliger worden, maar het is er rustig en we hebben een eigen kunstgrasmatje! Wie wil dat nou niet? Je hebt hier een prachtig uitzicht op de haven en kunt er leuke boat tours doen. Je vaart dan een stuk over de Colorado River. Ze hebben het hier grootste floating restaurant van het land, met prachtig uitzicht op de haven.

Antelope Point Marina

De volgende dag was het dan toch zo ver! De regenwolken waren weer verdwenen en we mochten de lower canyon betreden. Samen met een groepje andere toeristen en een gids, daalden we via een smalle trap af de canyon in. Als je in het landschap loopt, heb je geen idee dat er zoiets moois onder je bevindt.

Wat een bijzondere plek is dit! De rode kleur van de rotsen, de spiraalvormige rotsen, bizar! Ik kan niet stoppen met kijken en klikken! Ook de kinderen genieten van het kruip door, sluip door en maken foto’s waar ze kunnen. Dikwijls wordt er enthousiast geroepen dat ‘dit toch wel een heeeele coole plek is’.

Onze gids, een enthousiaste jongen die in de buurt is opgegroeid, vertelt van alles over de canyon en geeft tips waar je bijzondere foto’s kunt nemen. Ook is hij er druk mee om ons groepje bij elkaar te houden. Echt even blijven staan om een mooie foto te maken of je te vergapen aan de mooie vormen van de rotsen kan bijna niet. Dan staat de volgende groep al te dringen en wordt je vriendelijk verzocht weer door te lopen. Ik moet toegeven; wederomeen klein smetje op deze prachtige plek! Toch zijn we intens blij dat we dit natuurwonder hebben mogen aanschouwen.


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Stubai

Een fantastische wandelvakantie in Stubai

Het Stubaital is een waar paradijs voor een fantastische wandelvakantie in Oostenrijk. Er loopt een bijna grenzeloos netwerk van wandelpaden door het Stubaital en de Stubaier Alpen die een onvergetelijke natuurervaring bieden, ongeacht conditie, uithoudingsvermogen of ervaring. Lees meer