Vijf hikers gered na tocht naar Into the Wild bus

Door Edwin Hagenouw | bron: hnl.be 26 februari 2020

Vijf Italiaanse hikers zijn zaterdag in Alaska gered van de Stampede Trail, nadat ze een bezoek gebracht hadden aan de verlaten bus die beroemd werd door het boek en de film ‘Into The Wild’. Het is niet de eerste keer dat hikers die de bus willen bereiken in de problemen komen in de wildernis van Alaska.

Lees ook: Vrouw omgekomen onderweg naar Into the Wild bus in Alaska

Frostbite

Een Italiaanse hiker die aan frostbite (bevriezing, red.) leed, werd samen met vier andere wandelaars van de trail afgehaald nadat ze een noodoproep hadden uitgezonden. De gewonde man werd door de opgeroepen Alaska State Troopers naar het ziekenhuis van de stad Fairbanks overgebracht. De andere wandelaars, die slechts lichte verwondingen hadden, werden door vrienden in het naburige stadje Healy opgevangen. Dat meldt Tim DeSpain, de woordvoerder van de Alaska State Troopers.

Chris McCandles

De Italianen hadden de verlaten ‘Magic Bus’ bezocht waar begin jaren 90 de Amerikaanse reiziger en idealist Chris McCandles dood werd teruggevonden. McCandles bracht in 1992 een zomer in de Alaskaanse wildernis door en gebruikte daarbij een stadsbus, die tientallen jaren daarvoor achtergelaten was, als uitvalsbasis. Toen hij naar de bewoonde wereld wilde terugkeren, bleek de Teklanika-rivier echter te sterk gestegen te zijn om nog over te steken, waardoor hij vast kwam te zitten. McCandles stierf uiteindelijk door verhongering en werd pas maanden later gevonden.

Niet zonder gevaar

Elk jaar proberen mensen van over de hele wereld de bus waar McCandles werd gevonden te bereiken, maar dat is niet zonder gevaar. Zo lieten al meerdere wandelaars het leven bij hun poging het voertuig te bereiken. In juli vorig jaar kwam nog een pasgetrouwde vrouw uit Wit-Rusland om het leven, omdat ze door de Teklanika-rivier werd meegesleurd toen ze met haar echtgenoot de bus wilde bereiken. In 2013 werden nog drie Duitse wandelaars die de bus probeerden te bereiken gered nadat de rivier die ze overstaken onbegaanbaar was geworden door hoog, snel stromend water.

Nabestaanden van op de route overleden hikers zijn bezig met een haalbaarheidsstudie om een voetbrug over de Teklanika-rivier te laten aanleggen, maar de vraag is of het überhaupt wel een goed idee is om de afgelegen plek toegankelijker te maken. “Een loopbrug kan mensen een vals gevoel van veiligheid geven. Het kan ertoe leiden dat meer mensen proberen de bus te bereiken, en dat kan leiden tot meer reddingen”, zegt burgemeester Clay Walker van het naburige Denali Borough, op wiens grondgebied de brug zou komen te liggen.


LEES MEER OUTDOOR NIEUWS OP MOUNTAINREPORTERS.COM


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer