Braces en meer op Podobrace.nlPodobrace

Scandinaviërs staan bekend als gezonde en gelukkige mensen. Hoe doen ze dat en kunnen wij niet een paar gewoonten van hen overnemen?

#1. Ga wat vaker naar de sauna

Het concept van de sauna werd ooit door de Finnen bedacht. En wat een uitvinding want het ontspant je spieren en verbetert je doorbloeding. Doen dus!

#2. Geniet van de zon

Het zijn schaarse momenten dat de zon bij ons doorbreekt in de winter maar piept die er doorheen? Laat dan alles om je heen vallen en pak je moment in de zon! Scandinaviërs zijn gewend aan weinig zonlicht en halen er dan ook alles uit wanneer de zon schijnt. Mooi voornemen toch?

Sauna in de frisse buitenlucht ( foto: Pixabay)

3#. Eet vaker vis

In vis zitten veel omega-3 vetzuren en deze zijn een bron van energie. Er schijnt zelfs een verband te zijn dat deze vetzuren depressies voorkomen. Scandinaviërs zijn echte viseters en in Noorwegen hebben ze zelfs een gezond visje op hun bord liggen tijdens het ontbijt…

4#. Sporten, ook als het slecht weer is

Gebruik slecht weer niet als excuus om niet te gaan sporten. Scandinaviërs gaan ook gewoon naar buiten en bij hen is het een stuk kouder en donkerder dan bij ons. Zorg voor aangepaste kleding en laat die stoffen maar lekker vrijkomen na een heerlijke winterbosloop. Sporten bezorgt je namelijk een beter gevoel en dat helpt weer tegen de gevreesde winterdip.

Gezonde maaltijd met vis (foto: Pixabay)

5#. Doe je schoenen uit binnen

Ik zelf doe dit thuis al en ik kan je zeggen dat het hierdoor een stuk gezelliger is geworden in huis! Waarschijnlijk doe je dit zelf ook al want hiermee voorkom je een hoop vuil en modder binnen maar het heeft gewoon iets gezelligs. Buiten is het koud en guur en binnen trek je je warme pantoffels of dikke kousen aan. In Scandinavië nemen ze de pantoffels mee wanneer ze ergens op visite gaan en op deze manier voel je je snel thuis bij je vrienden.

Al met al vijf nieuwe gewoonten die wij makkelijk mee kunnen nemen naar het nieuwe jaar!

Bron: HLN. Hoofdfoto: Visit Norway


Lees hier alle artikelen over Scandinavië


 

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here