Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

De grenzen gaan weer open!

Door: Pauline van der Waal

Het bleef lange tijd erg spannend, maar nu is bekend geworden dat Nederlandse toeristen vanaf 27 juni weer welkom zijn in de Denemarken. Yep, dat is zo ongeveer per direct. Spullen pakken maar!

Nederlanders welkom

Terwijl Nederlandse toeristen al weer welkom waren in buurlanden Duitsland en Noorwegen, bleef de grens van Denemarken nog gesloten. Dit in verband met het coronavirus. Zojuist is er opnieuw een berekening gemaakt (Denemarken liet het afhangen van de besmettingsgraad in een land), en krijgt Nederland de groene vlag.

Auto inpakken en gaan! © Dennis Borup Jakobsen

Deense regels

Zoals alle andere landen hanteert ook Denemarken speciale coronaregels. Zo dien je minimaal een meter afstand te houden. Ach, kun je toch weer een centimeter of 50 dichterbij zitten dan in Nederland, dus alleen maar goed nieuws. Een mondkapje is niet verplicht. Wel dien je minimaal 6 overnachtingen te hebben in Denemarken, dit hoeft niet op één plek te zijn. Meer informatie vind je op de website van Visit Denmark.

Lees hier alle artikelen over Denemarken

Hoofdfoto: © Mette Johnsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer