klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

De grenzen gaan weer open!

Door: Pauline van der Waal

Het bleef lange tijd erg spannend, maar nu is bekend geworden dat Nederlandse toeristen vanaf 27 juni weer welkom zijn in de Denemarken. Yep, dat is zo ongeveer per direct. Spullen pakken maar!

Nederlanders welkom

Terwijl Nederlandse toeristen al weer welkom waren in buurlanden Duitsland en Noorwegen, bleef de grens van Denemarken nog gesloten. Dit in verband met het coronavirus. Zojuist is er opnieuw een berekening gemaakt (Denemarken liet het afhangen van de besmettingsgraad in een land), en krijgt Nederland de groene vlag.

Auto inpakken en gaan! © Dennis Borup Jakobsen

Deense regels

Zoals alle andere landen hanteert ook Denemarken speciale coronaregels. Zo dien je minimaal een meter afstand te houden. Ach, kun je toch weer een centimeter of 50 dichterbij zitten dan in Nederland, dus alleen maar goed nieuws. Een mondkapje is niet verplicht. Wel dien je minimaal 6 overnachtingen te hebben in Denemarken, dit hoeft niet op één plek te zijn. Meer informatie vind je op de website van Visit Denmark.

Lees hier alle artikelen over Denemarken

Hoofdfoto: © Mette Johnsen

Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Nordic

Scandinavië – natuur voor iedereen

Hoge bergpieken, onaardse landschappen, wonderlijke fjordenkusten, oneindig uitgestrekte bossen en boven alles: rust en ruimte. Kies jij voor een vakantie naar Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken of misschien wel IJsland? Voor ieder reisgezelschap heeft Scandinavië een perfecte vakantie in huis. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Canary Hiking

Eilandavontuur te voet: verken La Gomera en El Hierro

Canary Hiking nodigt je uit om de verborgen juweeltjes van de Canarische Eilanden te ontdekken tijdens onze onvergetelijke trektocht door La Gomera en El Hierro. Maak je klaar om te wandelen, met onze deskundige gidsen, door ongerepte bossen, langs adembenemende kliffen en historisch charmante dorpjes. Lees meer