Het is volop zomer als we op 17 augustus landen op de luchthaven van Rovaniemi. Als we in onze huurauto oostwaarts rijden naar Ruka, ons hoofdkwartier van deze week, zijn we een uitbundig stralende zon boven de uitgestrekte bossen. We maken een reis van Voigt Travel om de nazomer in het hoge noorden van Scandinavië te ontdekken. Op het programma staan kanoën en heel veel hikes in de diverse nationale parken. Een van de hoogtepunten is het spotten van beren op een afgelegen plek op z’n 1600 meter van de Russische grens.

Om een uur of vijf in de middag gaan we hut binnen. Door de enorme ramen zien we in de verte vage silhouetten. Zouden dat al beren zijn? We gaan in de lekkere vliegtuigstoelen zitten en installeren onze camera’s. De gids, werkzaam bij Ruka Safaris, vertelt over de regio en legt uit dat we vooral zo stil mogelijk moeten zitten om de beren niet af te schrikken. Wellicht gaan we ook nog andere wilde dieren, zoals adelaars of wolven, zien.

Hieronder een fotoverslag van deze bijzondere avond in een prachtige ongerepte omgeving. Dit smaakt naar meer en we weten zeker dat we deze ervaring nog een keer willen meemaken. Meer over deze excursie en de reizen naar Fins Lapland kun je lezen op de website van Voigt Travel.

Op vakantie in de zomer naar Finland? Met Voigt Travel reis je naar de mooiste en meest romantische regio’s. In Finland ga je zomers van de gebaande paden. Kies voor het zuiden waar je lieflijke dorpen, idyllische heuvels en zonovergoten meren aantreft. In het ruige Lapland ervaar je de wildernis.

Spot beren, voel je helemaal alleen op de wereld en trotseer snelstromende rivieren. Naar welke regio je ook gaat: in Finland beleef je een unieke zomer, weg van de massa, onder het genot van een stralende middernachtzon. Klik hier voor meer informatie.

Lees hier reistips een aanbiedingen voor een onvergetelijke reis naar Scandinavië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.