Mis de nazomer in het Pure Noorden niet!

Door Edwin Hagenouw | fan van Voigt Travel

Zojuist ontving ik het goede bericht dat onze vrienden van Voigt Travel vanaf nu (eind juli 2020) een aantal mooie last-minute reizen aanbiedt voor de nazomer en herfst. De focus zal in deze periode liggen op Noorwegen en Schotland. En dat vinden wij van Mountainreporters een uitermate goede keuze. Zoals je wellicht weet zijn wij grote fans van de puurheid en ongereptheid van het noorden van Europa.

Sprookjesachtig mooie kleuren. Waan je in het paradijs.

De nazomer en herfst van Schotland en Noorwegen zijn fantastisch. De natuur kleurt dieprood, geel en oranje. Dieren komen tot leven, het bos staat vol paddenstoelen, bessen en kruiden en de temperatuur is perfect om te hiken en te mountainbiken. Een extra voordeel is dat het in dit seizoen minder regent én het nog rustiger is. Need we say more?

Corona-proof bestemmingen

Last minute op vakantie naar een bestemming waar je meer dieren en natuur tegenkomt dan mensen? Reis vanaf september met Voigt Travel naar onze corona-proof bestemmingen in het Pure Noorden! De valleien van Schotland en de fjorden van Noorwegen wachten op je.

Dit wil jij toch ook. Ultiem genieten voor actieve reizigers.

Nu Noorwegen en Schotland hun reisadviezen aangepast hebben, brengen wij jou met veel liefde en passie naar deze ongerepte bestemmingen. Bekijk de bestemmingen en neem contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Wil je naar Schotland of Zuid-Noorwegen? Dan adviseren we je om naar de eigen auto-rondreizen te kijken. Voor een rondreis door Noord-Scandinavië wordt gebruik gemaakt van beschikbare lijndiensten

Geen zorgen: Voigt Travel is er voor je

En maak je geen zorgen. Als reisorganisatie is Voigt Travel er voor jou. Als er iets op je bestemming gebeurt, helpen zij je op een veilige manier terug naar huis te komen. Heb je vragen of opmerkingen? Daarvoor zijn ze 24/7 bereikbaar.

CORONA STATEMENT VOIGT TRAVEL De veiligheid van onze reizigers staat bij ons hoog in het vaandel. Wanneer jij een complete vakantie (dus een arrangement waar een vlucht, accommodatie, eventuele huurauto en excursies invallen) bij ons boekt, wordt jouw reis automatisch gedekt door de repatriëringsgarantie. Dit houdt in dat wij er voor zorgen dat jij veilig en wel thuiskomt als het reisadvies van positief in negatief verandert. Als er kosten bij komen kijken, nemen wij deze op ons. 

Tijdens de uitbraak van de coronapandemie hebben wij de reizigers die in Lapland en Noorwegen zaten geholpen om zo snel en zo veilig mogeljik thuis te komen. Stel dat dit tijdens jouw vakantie ook gebeurt, helpen we jou ook. Je kunt dus op ons rekenen!

Hier voel je de puurheid van de natuur.

Noorderlicht in september

In het noorden van Scandinavië bewonder je het noorderlicht al vanaf het moment dat er weer sprake is van een ondergaande zon, nadat het hoogzomer 24 uur licht is gebleven. Dat betekent dat je vanaf eind augustus het noorderlicht in Lapland en Noord-Noorwegen kunt spotten.

Noorderlichtspotten in september.

September is, net als maart, een gunstige periode om het noorderlicht te spotten. Om het te kunnen zien, is enkel een zwarte heldere sterrenhemel nodig. Een hemel waar (bijna) geen wolkje aanwezig is en waar het donker genoeg is. Als dat allebei in orde is, is het van belang dat, zoals altijd met het noorderlicht, er voldoende zonnewinddeeltjes in de atmosfeer terecht komen. Halverwege augustus worden de dagen weer korter en de nachten langer. In september is het dus donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Je kunt zelfs al vanaf 21:00 uur op noorderlichtjacht gaan.

Dit zijn wegen voor de ultieme roadtrip.

Bekijk hier de last-minutes voor nazomer en herfst 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.