Avond sneeuwschoenwandeling met overnachting in wildernishut

Door Edwin Hagenouw | Fan van Scandinavian Wintersports

Scandinavian Wintersports is aanbieder van avontuurlijke reizen naar natuurlijke bestemmingen. Voor aankomende winter hebben ze voor de liefhebbers van avontuur en Noorderlicht twee nieuwe activiteiten ontwikkeld. Zo kunnen avonturiers op sneeuwschoenen mee het National Park in. Hier overnacht je dan in een houten wildernishut. Noorderlicht liefhebbers kunnen op pad voor een avondwandeling vanaf een bergtop. Beide activiteiten kun je los bijboeken bij jouw Lapse Cottage Reis.

met een backpack vol benodigde spullen, trek je in het donker de Lapse wildernis in

Hieronder geef ik je een korte beschrijving van de bijzondere sneeuwschoenwandeltocht met overnachting in de wildernishut. Binnenkort vertel ik je meer over de avontuurlijke Avondwandeling vanaf de bergtop.

Een nacht in de wildernis

Wil je je grenzen verleggen en een keer een nacht in de wildernis doorbrengen? Dan moet je echt meedoen aan dit nieuwe en avontuurlijke avondprogramma. Hiermee daag je jezelf acht uit! Op sneeuwschoenen en met een backpack vol benodigde spullen, trek je in het donker de Lapse wildernis in. Vanzelfsprekend gaat er een bekwame gids mee. Het einddoel is een wildernishut zonder water of elektriciteit.

Deze authentieke cabin ligt verscholen in de bossen van het National Park. Hier strijk je neer om een nacht door te brengen bij het kampvuur, onder de sterren en misschien wel het Noorderlicht…

De wandeling en de overnachting

De avond begint bij ons meetingpoint waar je de gids voor jouw avontuur ontmoet. Hier ontvang je de sneeuwschoenen en je persoonlijke backpack, met daarin een warme slaapzak en een slaapmatje. De algemene spullen worden verdeeld over de deelnemers. De gids checkt nog even je uitrusting en als iedereen klaar is voor de tocht ga je op pad. Je loopt vanaf de start in het donker, dus de hoofdlampjes zijn nodig. Het witte sneeuwdek geeft echter heel veel licht je kunt een groot deel van de route zonder lampjes lopen. Hierdoor kun je ook veel beter het Noorderlicht proberen te spotten!

Sneeuwschoenwandeling. Foto: Scandinavian Wintersports

Nadat je eerst een stuk langs de berg omhoog hebt gelopen, ga je het donkere bos in. Afhankelijk van de omstandigheden is het circa twee uur lopen naar de overnachtingsplek bij Karhunjuomalampi, letterlijk vertaald ‘de drinkvijver van de beer’.

De wildernishut. Foto: Scandinavian Wintersports

Deze plek bestaat onder andere uit een dichte hut, een open vuurplaats en een buiten-toilet. Om de hut op te warmen, moet er natuurlijk eerst vuur gemaakt worden. De hut is voorzien van een kleine houtkachel en je leert dan ook de techniek om deze goed en snel op te stoken. Uiteraard moet er ook hout gehakt worden om een voorraad aan te leggen voor de nacht en de ochtend.

Het haardvuur is essentieel tijdens deze trip. Foto: Edwin Hagenouw

Met gesmolten sneeuw bereid je een lekker warm drankje boven het vuur. Gedurende de avond leert de gids je wat handige technieken zodat je een nacht in een wildernis hut behaaglijk kunt doorbrengen. Regelmatig gaan we even naar buiten om een blik te werpen op een (hopelijk) heldere sterrenhemel.

Het Noorderlicht in Fins Lapland. Foto: Edwin Hagenouw

En als het even meezit geniet je dan met je reisgenoten van een spectaculair schouwspel: het Noorderlicht! Mocht de temperatuur het toelaten, dan kun je eventueel ook buiten in de open vuurhut slapen.

Moe maar voldaan

En dan breekt de frisse ochtend aan. Waarschijnlijk is het in je slaapzak nog comfortabel warm, maar het is echt tijd om op te staan. De kachel wordt direct weer opgestookt en samen met de groep maak je het ontbijt klaar. Hierna wordt het kamp opgebroken en maak je je klaar voor de terugtocht.

Foto: Scandinavian Wintersports

Afhankelijk van de omstandigheden wordt een passende route terug naar het dorp gekozen. Moe maar voldaan van je avontuurlijke tocht kom je dan weer aan bij het vertrekpunt. Een fantastische ervaringen en een mooie herinnering rijker!

Deze tocht is geschikt voor een gemotiveerde, beginnende avonturier. Eerdere outdoor ervaring is niet nodig. In de hut is geen water of elektriciteit aanwezig en er is een outdoor compost toilet.


Lees meer over deze prachtige wandeling op ScandinavianWintersports.nl Je kunt hier ook de beschikbaarheid en de prijzen checken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.