Alsof je terug in de tijd wandelt

Door: Pauline van der Waal

Hou je van geschiedenis, de natuur en wandelen? Dan zit je in Engeland goed! Onder de noemer England’s Great Walking Trails vind je daar oneindige kilometers aan wandelpaden en eentje daarvan is de Cotswold Way in het zuiden van Engeland.

Cotswolds Way: terug in de tijd in het zuiden van Engeland
Cotswolds Way: terug in de tijd in het zuiden van Engeland

Van de Cotswolds tot aan de Romeinse plaats Bath

De hele Cotswold Way is maar liefst 164 kilometer lang. Je kunt er dus voor kiezen om de hele route te lopen, maar natuurlijk is een gedeelte daarvan ook een optie. Je zult sowieso worden getrakteerd op prachtig uitzicht, historische plaatsen en prachtige stadjes, maar ook oneindige groende weides en mooie bossen.

Cotswolds Way
Cotswolds Way

Al dik veertig jaar een veelgelopen route

De start van de route ligt in de levendige plaats Chipping Campden en eindigt dus 164 kilometer verder op in Bath. Je loopt via het westelijke gedeelte van de Cotswold Hills en door karakteristieke dorpjes en steden. Vergeet vooral niet om daar regelmatig onderweg te stoppen voor een pint of een lekkere lunch.

Cotswolds Way loopt van de typisch Engelse marktstad Chipping Campden tot de Romeinse stad Bath
Cotswolds Way loopt van de typisch Engelse marktstad Chipping Campden tot de Romeinse stad Bath

Je dient aardig fit te zijn voor de Cotswold Way

De route is niet extreem zwaar of lang, maar kent wel een aantal pittige klimmetjes. Bereid je dus voor op wat kuitenbijters onderweg! Verdwalen zul je overigens niet, want de route staat goed aangegeven. Natuurlijk is het wel slim om een kaart mee te nemen.

Je kunt trouwens op de website van England’s Great Walking Trails op basis van je interesses heel gemakkelijk zoeken naar gedeeltes die voor jou geschikt zijn wanneer je niet het hele pad wilt lopen.

Cotswolds Way
Cotswolds Way

Maakt het nog uit wanneer je gaat lopen?

In principe kun je de Cotswold Way het hele jaar door lopen. Wil je echter optimaal genieten van het weidse uitzicht vanaf de heuvels, dan kun je het beste in de herfst, winter of lente komen. Aan de andere kant zijn de graslanden en bossen weer het mooist in de lente en de zomer.

Geschiedenis genoeg op deze trail
Geschiedenis genoeg op deze trail

Afwisseling all the way

En, ben je al overtuigd? Als je houdt van afwisseling en de combinatie van cultuur en natuur dan zit je hier in ieder geval goed. Naast de stad Bath die tot werelderfgoed behoort kun je onderweg namelijk ook Sudeley Castle, Hailes Abbey en vele andere oude kerken en huizen bezoeken.

Maar voordat je dat zat wordt loop je alweer over de velden vol kleurige bloemen of door een prachtig bos. Vergeet ook niet om onderweg te genieten van eten en drinken op de leuke plaatsen die je tegenkomt.

Natuurlijk mag een echt Engelse lunch niet ontbreken
Natuurlijk mag een echt Engelse lunch niet ontbreken

Wil je meer weten?

Interesse gewekt? Op de website van England’s Great Walking Trails over The Cotswold Way. Meer over de route, accommodaties onderweg, aanreisroutes en alles wat je verder nog nodig hebt: je vindt het op de site.

Wanneer je meer wilt weten over de andere trails van England’s Great Walking Trails, kijk dan eerst even naar het overzicht van alle routes. Lees het artikel over England’s Great Walking Trails en kijk welke route het beste bij je past. Zoals eerder gezegd kun je daar ook gemakkelijk kortere routes vinden.

Genoeg gelezen? Check dan de video.

Little America

Reizen naar USA en Canada


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

BBI Travel

Onvergetelijke reizen maak je met BBI Travel

De meest bijzondere bestemmingen beleef je met BBI Travel. Maak kennis met de ongerepte binnenlanden en kusten van Zweden, Noorwegen en Finland, ervaar de wildernis van Canada en IJsland, of maak een onvergetelijke meerdaagse hike in Ierland. Bij BBI Travel is jouw reis goed geregeld. Lees meer

Innsbruck

Ontdek de regio Innsbruck

De regio Innsbruck biedt maar liefst vijf verschillende bergmassieven. Van vlakkere, ontspannen trajecten op het Mieminger Plateau tot en met hoogalpiene paden en ongenaakbare rotsen in het Sellraintal is alles vertegenwoordigd. De wandelgebieden zijn weliswaar verschillend, de alpiene ervaringen zorgen echter altijd voor grote indrukken. Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer