Braces en meer op Podobrace.nlPodobrace

Wandelen langs een Romeinse linie..

Hou je van “wandelingen met een verhaal” dan nemen we je graag mee op deze mooie wandeling langs de beroemde Hadrian’s Wall. Dwars door het Engelse landschap loopt de muur van Hadrianus: een 135 kilometer lange muur die je van de oostkust naar de westkust brengt langs ruïnes en overblijfselen uit de Romeinse tijd.

de muur van hadrianus, in het glooiende Engelse landschap

Het is een van de populairste wandelingen van Engeland; dwars door prachtige glooiende heuvels, echte Engelse dorpjes en stadjes op het platteland, beginnend vlakbij Newcastle. Hier komt ook de ferry aan vanuit IJmuiden, bij het plaatsje Wallsend. Je doorkruist Engeland helemaal tot aan zee. Natuurlijk kun je ook stukjes van de route lopen.

Keizer Hadrianus bouwde de muur om de ruige volken uit de Schotse Hooglanden tegen te houden…

De oorsprong van de muur ligt in de Romeinse tijd. Keizer Hadrianus had na de verovering van Rome zijn oog laten vallen op andere delen van Europa waaronder Groot-Brittannië.

De muur tussen schotland en het zuidelijke deel.. bedoeld als verdedigingswerk.

Het viel na zijn aankomst echter niet mee om ruige volken van het noorden tegen te houden. Continu werden ze aangevallen door de ruige stammen uit de Schotse Hooglanden. Om die reden bouwde Hadrianus een grote muur als verdedigingswerk om deze invallen te voorkomen.  De muur is dus bedoeld ter verdediging, zodat de Romeinen niet uit Groot-Brittannië zouden worden verjaagd door de Schotten. Het werd uiteindelijk een muur van ruim 115 kilometer lengte.

Behalve een verdedigingsbouwwerk, was het ook een statussymbool om de macht van het Romeinse rijk te laten zien aan de rest van Europa. Vandaag de dag is het een lange muur met om de zoveel meter op een vaste afstand van elkaar ruïnes van de 14 grote en 80 kleinere forten.

Wandel mee langs ruim 80 forten en ruïnes langs de 115 kilometer lange muur die Unesco Wereld erfgoed is geworden

Unesco wereld erfgoed

Hadrian’s Wall is door Unesco benoemd als bouwwerk op de Werelderfgoedlijst. Je kunt op veel plekken nog prachtige overblijfselen zien uit de fascinerende tijd van de Romeinen. Vanwege de schoonheid van het landschap, in combinatie met deze muur van ruim 115 kilometer kan je je goed voorstellen waarom Unesco deze plek heeft toegevoegd aan de lijst.

Hiken langs de muur is geschikt voor alle soorten wandelaars, want echt steil is de route nooit.

Geschikt voor gezinnen en beginnende wandelaars

Het landschap van Newcastle (oost) naar de zee (west ) is glooiend, maar niet steil er zit maar weinig hoogteverschil in. Hierdoor is het perfect wandelen voor beginners en voor families met kinderen. Je kunt er een meerdaagse tocht van maken of een georganiseerde tocht boeken (van 6 tot 10 dagen). Vanwege het stoere karakter van de tocht is dit een heel leuk stuk geschiedenis voor kinderen.


Voor meer info over deze leuke route ga je naar de website: Visit Britain, Hadrian’s Wall


 

advertentieSpanje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here