ADVERTENTIE
Advertentie

Klik hier voor meer informatie over actieve reizen naar Oostenrijk

 

Bucketlist-bestemmingen in Schotland

Door de Mountainreporters redactie

Schotland is in elk jaargetijde fantastische maar zeker in de herfst! De strakke gladde loch’s die als spiegels alle kleuren weerkaatsen zijn in één woord geweldig!

Bezoek de Trossachs in de herfst en je beland in een schilderij

Heb je zin in een shortbreak, en niet de tijd om de hele Highlands rond te rijden: kies dan voor een verblijf in de Trossachs, op korte afstand van zowel Glasgow als Edinburgh. Hiervoor hoef je niet ver te rijden, maar bevind je je vrijwel meteen in een prachtig nationaal park.

Loch lomond
Loch Lomond in de herfst: een schilderij !

Trossachs National Park met Loch Lomond

Trossachs National Park is een prachtig gebied van 1850 km2 kilometer, met bijzondere lochs als Loch Karine, Loch Lomond, Loch Doine en Loch Voil. Juist in de herfst maak je hier fantastische wandelingen met als enorme bonus: al die prachtige herfstkleuren aan de bomen rondom de loch’s.

De hooglanden in miniatuur

In het hart van dit schitterende park ligt Loch Lomond, het grootste meer van Schotland. Hier kan je boottochtjes maken of een van de 30 eilandjes rond de loch bezoeken. De Trossachs zijn heel bosrijk en daardoor echt een aanrader in dit seizoen! Vanwege de diversiteit aan loch’s, Munro’s, bergen en bossen worden de Trossachs ook wel “De Hooglanden in miniatuur” genoemd. Dus wil je een kennismaking met Schotland in het klein? Kies dan de Trossachs en Loch Lomond.

Loch Lomond en The Trossachs National Park bestaat uit vier delen: Loch Lomond, The Trossachs, Breadalbane en Argyll Forest.

coo
Niet te missen in de hooglanden: de Highland Coo

Tips voor adembenemende uitzichten

De berg Ben Venue zie je al van diverse punten in het park liggen in de verte. Deze berg is 792 meter hoog en kijkt uit over Loch Katrine. Je kunt de Ben Venue bewandelen vanuit Loch Achray. Bezoek de Benmore Gardens voor bijzondere herfstkleuren! In deze botanische tuinen komen de herfstkleuren zo mooi tot hun recht.

cobbler
The Cobbler de top van de rotsformaties

Hou je van stevig hiken en klimmen, dan is de top van de Ben Arthur, ook wel The Cobbler genoemd, in de Arrochar Alpen echt wat voor jou.


Heb je iets meer tijd voor het prachtige Schotland: lees dan ook mijn blog Hiken en skiën in dramatisch mooi Glencoe

Bewaren

Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.