Advertentie
Reizen naar Fins Lapland
Klik hier voor meer informatie over de reizen naar Fins Lapland 

 

10 bezienswaardigheden in Engeland’s Lake District

Door Sandra de Moor | Lake District

Engeland: zo dichtbij en zo prachtig! De naam van het Lake District doet vermoeden dat het gebied vooral uit water en meren bestaat. Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat deze meren ingeklemd liggen tussen enorme bergen. Een van die bergen is de hoogste berg van Engeland.

grasmere in lake district
de prachtige meren van het Lake District..

Lake District: een regio van heuvels en meren

Het Lake District, ook wel de ‘Lakelands in Cumbria’, is een gebied met prachtige natuur en het meest populaire park van Groot Brittannië. Eerder schreef ik al een artikel over dit schitterende natuurgebied, omdat het dit jaar is toegevoegd aan Unesco’s Werelderfgoedlijst. Lees over het prachtige Lake District

3200 km aan wandel- en fietspaden en tientallen meren maakt Lake District een outdoor speeltuin!

Outdoor speeltuin

Wat maakt deze regio nu zo uniek en zo geschikt voor alle soorten outdoor? Dat is de combinatie van bergen en water. Je vindt er hoge bergtoppen met daartussen zestien spiegelende meren. Het is een unieke plek voor wandelaars, zeilers, kajakkers, mountainbikers en klimmers. Met maar liefst ruim 3.200 kilometer aan wandel- en fietspaden en tientallen meren om te kajakken, kanoën, en zeilen kun je hier echt je hart ophalen. Een beroemde plek in Lake District is Engeland’s hoogste berg, Scafell Pike, met een hoogte van 978 meter.

het grootste meer van Lake District mag je niet overslaan.. hier kun je de Windermere West Shore cycle trail fietsen

1. Lake Windermere is het grootste meer in Lake District

Het grootste meer in het Lake district is Lake Windermere. Hier kun je met een traditionele stoomboot rondvaren en langs de oevers van de natuur genieten of zeilen langs een van de vele eilandjes in het meer.

Hou je van fietsen: dan kun je de Windermere West Shore Cycle Trail volgen, een makkelijk fietspad van ongeveer zes kilometer op de oevers van het meer. Als je meer houdt van mountainbiken en een goede stoot adrenaline, dan ga je naar Grizedale Forest waar je flink kan klimmen op de pedalen.

lake district
Crummock Water in Lake District in Cumbria.  Photo credit Owen Humphreys/PA Wire

Kies je voor wandelen, klimmen of zeilen?

Het Lake District is een bijzonder gebied, waarbij het bijna onmogelijk is om slechts een paar adviezen te geven over welke meren en wat je gezien moet hebben. We noemen er slechts een aantal.

2. Lake Buttermere & Crummock Water

In het noord-westen van het Lake District vindt je de prachtige vallei van 3 meren: Buttermere, Crummock Water en Loweswater. Hier grazen de beroemde Herdwick schapen. Veel Engelser dan dit wordt het niet. In de lente zijn de valleien bezaaid met wilde hyacinten.

cottage windermere
lake district : een van de vele typisch Engelse cottages

3. Duddon en Castlerigg: Mini Stonehenge

In het Lake District kun je nog sporen vinden van eeuwenoude beschavingen die daar steen-cirkels hebben achtergelaten midden in het prachtige landschap. Je vindt ze onder andere bij Duddon valley (Dunnerdale) en Castlerigg.

Stonecircles zoals we die ook kennen van Stonehenge..

Castlerigg stonecircle, lake district
de “stone-circle” bij Castlerigg.

4. Great Langdale

Een van de meest iconische hikes in Lake District is die van Great Langdale. De meeste wandelaars kiezen de Langdale Pikes, met een aantal spitse heuvels, bij de noordzijde van de vallei. Ben je meer ervaren, dan kun je de uitdaging aangaan om de route te nemen langs Crinkle Crags and Bowfell.

5. Ennerdale met Pillar Rock

Ennerdale is bekend om zijn hoge Pillar Rock, een prachtige fotogenieke plek waar klimmers hun hart kunnen ophalen!

Pillar rock
Pillar Rock , de puntvormige rots in Lake District

6. The Ullswater Way

Het is mogelijk om een wat langere route te lopen: de Ullswater Way. Dit is een route van circa zestien kilometer. Ook kun je hier prachtig roeien en zeilen op het meer. Ook is het mogelijk wandeltours met een gids te boeken.

Great Langdale Valley bij de Langdale Pikes in het Lake District bij Chapel Stile.

In Lake District vind je de Scafell Pike, de hoogste berg van Engeland

7. Scafell Pike: hiken rondom de hoogste berg

Engeland’s hoogste berg is de Scafell Piek. Hier kun je vanaf Seathwaite in Borrowdale met een gids naar de hoogste top. Maar uiteraard zijn er ook diverse kleinere wandelingen in dit schitterende hoogste deel van het Lake District waar de hoogste top 978 meter is.

8. Helvellyn langs Striding Edge

Helvellyn is een beroemde top vanwege zijn twee bergkammen: Striding Edge and Swirral Edge. Deze zijn uitgesleten in de laatste ijstijd. Er zijn een aantal hele lastige stukken te klimmen, met diepe dalen en hele steile stukken, waarvan er twee echt niet echt geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees. Deze beroemde routes beginnen bij Glenridding of Patterdale.

Helvellyn
de Helvellyn; met de beroemde bergkammen in Lake District

Het vroege thuis van kinderboekenschrijfster Beatrix Potter… Engelser dat dit wordt het niet.

9. Beatrix Potter

Beatrix Potter tekende haar boeken in Lake District
Benjamin Bunny , een van de vele karakters

Het Lake District heeft ook nog een beroemde inwoonster: de schrijfster Beatrix Potter met de beroemde kinderboeken over karakters als Benjamin Bunny en Peter Rabbit.

Engelser dan dit wordt het niet! Beatrix Potter groeide op in het Lake District en gebruikte alle dieren uit die regio in haar kinderboeken.

Je kunt er nog steeds de cottage bezoeken waar ze woonde en een wandeling maken: de Beatrix Potter Walk. Na haar dood heeft ze haar gelden achtergelaten en tientallen gebouwen geschonken aan de trust van dit district.

Je kunt er tevens een park bezoeken: Beatrix Potter’s World. Leuk voor kids!

10. Kastelen, high tea en lovely pubs & Inn’s

Tot slot: Het Lake District is natuurlijk niet alleen maar outdoor en wandelen. Je kunt er ook op z’n Engels lunchen in de leukste pubs en inns, kastelen en mooie tuinen bezoeken, high tea’en in Grasmere en gewoon genieten van al het moois dat deze regio biedt.  Just go!

Boek hier een geweldige rondreis door het Lake District in Engeland


Lees hier alle artikelen over Groot-Brittannië 


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in