ADVERTENTIENKBV
Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

Soms lopen wij zelf tegen zo’n uniek pareltje aan waarvan we denken: dit moeten we gewoonweg delen…. want waarschijnlijk heb jij nog nooit gehoord van Lundy Island!

Een pareltje voor de kust van Devon: Lundy Island

Lundy is een soort rotseiland, compleet met vuurtoren, en is te bezoeken als dagtrip vanuit Devon, voor de kust van Engeland – dus eigenlijk heel dichtbij. Het ligt op ongeveer 20 km. uit de kust en is per boot te bereiken.

puffin
De Lndy papegaaiduikertjes… daar genoemd: de puffin

Lundy wordt het meest door dagjesmensen bezocht, maar je kunt er slapen in diverse bijzondere accommodaties als een vuurtoren, een traditioneel huisje of op een camping. In totaal zijn er net iets meer dan 20 huuraccommodaties. Je kunt er komen met de MS Oldenburg (4x per week gemiddeld).

Er zijn een aantal prachtige wandelingen waaronder eentje waarbij je papegaaiduikers ziet en met een beetje geluk zeehonden (de Wildife Walk van Lundy Island).

lundy
Lundy Island

Vanwege de flora en fauna en zeehonden noemen ze het wel de Galapagos van Groot Brittannië

Lundy heeft een rijke fauna en flora en wordt soms wel eens “de Galapagos van Groot Brittannie” genoemd. Het is totaal ongerept en alles staat in teken van de weelderige natuur.

Bijzonder feitje: wist je dat ze er vroeger betaalden met hun eigen munt: de halve Puffin, en de Puffin, oftewel de Papegaaiduiker. Deze bijzondere vogel komt hier namelijk veelvuldig voor en staat ook op hun eigen postzegel.

lundy
Puur en ongerept: Lundy Island

Meer artikelen over Groot-Brittannië lees je hier


Bewaren

Bewaren

Advertentie

Doe ook mee met de Week van de Bergsport. Klik hier voor meer informatie!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.