Advertentie


 

Dublin en Wicklow Mountains

Door: Mountainreporters redactie

Mountainreporters tipt graag over mogelijkheden om sportieve activiteiten in jouw vakantie in te passen. Dit keer laten we je zien hoe je een stedentrip naar het Ierse Dublin kan combineren met de prachtige Wicklow Mountains en misschien zelfs een stukje van de Wicklow Way kan wandelen in jouw vakantie. Ik was hier dit voorjaar en laat je graag zien hoe eenvoudig je Dublin combineert met prachtige wandelingen in de Ierse natuur.

Wicklow Way is onderdeel van de Europese wandelroute E8 die door heel Europa loopt van Ierland tot Istanbul

Air Lingus en Ryan air bieden spotgoedkope tickets naar Dublin (vliegen vanaf Eindhoven, Weeze of Amsterdam). Het centrum is gezellig en compact en vrij snel te ontdekken. Daarom raad ik je echt aan om dit te combineren met de Wicklow Mountains.

Wicklow mountains
Wicklow Mountains met de prachtige kleuren…

Weekendje weg in Dublin? Boek een dagtrip Wicklow mountains

Heb je maar kort tijd; dan kan je het beste een dagtrip boeken vanuit Dublin naar Wicklow Mountains waarbij je het dorp Glendalough bezoekt. Dit is een middeleeuws dorpje. Je ziet de bijzondere Keltische kruizen grafstenen en de middeleeuwse toren in een mystiek landschap. Hier is een bijna duizend jaar oude ronde toren te zien, die werd gebouwd door de monniken van het Glendalough-klooster.

Na een kort rondje langs kruizen en de ruïnes krijg je daar meestal zo’n twee uur de tijd om een wandeltocht te maken bij het Upper Lake. Een heerlijke wandeling door het unieke landschap van de Wicklow Mountains & Glendalough. De meeste tours maken nog wat stops onderweg in het prachtige landschap waar onder andere de klassieker “Braveheart” is gefilmd. Het is ook het landschap van de film “PS I love you“.. de tour eindigt meestal met een laatste stop in de leuke stad Kilkenny.

Glendalough
Het middeleeuwse dorpje Glendalough, waar je prachtige ruines kunt bezoeken en een toren, met graven erom heen. Hier kan je een wandeling starten naar het Upper lake

Heb je meer tijd? Dan kun je kiezen voor de 130 kilometer lange Wicklow Way

Heb je langer de tijd in Ierland, of wil je een wandelvakantie? Dan kan je de Wicklow Mountains uitgebreid bezoeken en misschien zelfs een deel van de Wicklow Way lopen. De 130 kilometer lange Wicklow Way was Ierland’s eerste bewegwijzerde pad en nog altijd een van de populairste wandelroutes in Ierland. Deze route wordt gekenmerkt door ongerepte bergpaden, bijzondere uitzichten, prachtige kleuren, bergstromen, bossen en boerenland.

Upper lake
Een rondje om het prachtige Upperlake. De kleuren lijken per minuut wel te veranderen

Het pad is prettig te bewandelen, goed bewegwijzerd en op de ruigere delen zijn lagen aangebracht om erosie te voorkomen. Het middelste deel loopt door Wicklow Mountains National Park. De route van de Wicklow Way is ook een onderdeel van de Europese wandelroute E8, die door heel Europa loopt van Ierland tot Istanbul. Er zijn diverse wandelreizen te boeken langs de Wicklow Way.

Kustplaatsje Howth

Vanuit Dublin neem je de DART (commuter)trein naar de kustplaats Howth. Binnen een half uur stap je uit op een klein station in een typische havenplaatsje met Fish & Chips, vsissersboten, ruige kliffen en rotseilanden voor de kust.

Howth
Het kliffenpad van Howth, met de brem en de vuurtoren: adembenemende uitzichten

Vanuit deze plaats zijn vier gemarkeerde wandelroutes uitgezet:

  • De groene route (Cliff Path Loop) is met een lengte van zes kilometer de kortste
  • De blauwe route (Tramline) is iets langer: zeven kilometer
  • De rode (Black Linn): acht kilometer
  • De paarse route (Bog of the Frogs) heeft een lengte van tien kilometer

Het eerste stuk tot aan de vuurtoren is voor alle wandelingen hetzelfde. Vanaf het DART (trein)station, loop je via de boulevard en de haven naar het Kilrock parkeerterrein. Hier begint het wandelpad langs de kliffen.

Bailey Lighthouse, Howth Head, Dublin, Ireland.

Tip Het wandelpad loopt rondom de klif, op harde ondergrond (rotsachtige bodem) dus draag goede schoenen! Het uitzicht tijdens de tocht is prachtig: aan je linkerhand de zee, en rechts van je de klif met gele brem en prachtige kleuren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Lees hier meer verhalen over Ierland


 

Advertentie

2 REACTIES

  1. Hoi, hebben jullie nog plaats voor een artikel over een mooie wandeltraining in Nederland? 30 juni organiseren wij een all inclusive wandeltocht van 30 km, 40 km, 50 km en 80 km vanuit Duiven. Als tegenprestatie kan ik o.a. over 4 weken een verslag aanleveren over mijn tocht naar Croagh Patrick, de heilige berg in Ierland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.