Na jaren met minder vrijheid genieten we weer met volle teugen van reismogelijkheden zonder beperkingen. Dat houdt in dat we onze dromen op onze bucketlist werkelijkheid kunnen worden. En daarop staat voor veel van onze lezers het magische Ierland. Met indrukwekkende landschappen, adembenemende natuur, imposante rotspartijen en strakke meren is dit smaragdgroene eiland een bestemming om van te genieten. Van levendige steden als Dublin, Cork en Belfast tot lang gestrekte kustroutes. Ierland heeft het!

Onze reispartner voor Ierland is BBI Travel. Zij hebben een bijzonder interessant reisaanbod. Bekijk hier de actieve reizen, rondreizen, fly & drives en unieke accommodaties in Ierland.

Ook voor de meest gedane activiteiten van de afgelopen maanden, wandelen en fietsen, heeft Ierland de ideale paden. De zogenaamde greenways, blueways en waterways leiden je door het geweldige landschap en laten je op een unieke manier kennis maken met Ierland vanaf het water of over het land.

Fietsen en wandelen op de Greenways

Greenways zijn paden die zijn aangelegd om uitsluitend te worden gebruikt door fietsers, voetgangers en ander niet-gemotoriseerd transport. Over het algemeen zijn het verkeersvrije routes. Zonder verkeer zijn de routes veiliger en kunnen mensen nog meer genieten. Er zijn Greenways aangelegd langs rivier- en kanaaljaagpaden, maar de paden op oude, niet meer gebruikte spoorlijnen zijn ook erg populair geworden.

Voorbeelden van Greenways die oude spoorlijnen hebben hergebruikt, zijn:

• Waterford Greenway
• Great Western Greenway
• Great Southern Trail
• Old Rail Trail

Meer informatie en routes vind je op greenwaysireland.org

Wandelen, varen of fietsen langs de Blueways

Blueways is een netwerk van prachtige paden die over en langs de meest idyllische meren, kanalen en rivieren van Ierland lopen. Sommige blueways, zoals het Royal Canal en de Suir Blueway, zijn aangelegd langs oude jaagpaden. Ze nemen je mee naar het hart van de meest ongerepte landschappen. Dat kan per kano, fiets of te voet.

De idyllische Blueways

• Shannon, zoals de fietsroute de Acres Lake Boardwalk Trail, de waterroutes Drumshanbo to Carrick-on-Shannon of de Camlin River Loop
• Shannon-Erne, zoals de Ballyconnell White Water Course, de Ballyconnel Loop Walking Trail of de Skelan Loop Walking Trail
• Lough Derg, zoals de 64 km wandelroute Lough Derg Way, de Graves of the Leinster Men Walking Loop, de Lough Derg East/West of de Portumna Forest Park – Bonaveen Cycling Trail
• Royal Canal, zoals de Mullingar Blueway

Alle Blueway routes vind je op bluewaysireland.org/destinations

Waterways

Waterways is een netwerk van duizend kilometer aan waterwegen op het eiland Ierland, die geweldige mogelijkheden bieden voor pleziertochten en watersporten. Vanaf het water beleef je alles toch net even anders en kom je tot volledig nieuwe inzichten.

Enkele voorbeelden van de meest indrukwekkende waterwegen zijn:

• De Shannon: ontdek de schatten van de langste rivier van Ierland
• Royal Canal: tijdens deze 146km route van de rivier Liffey in Dublin naar de rivier Shannon, vaar je langs 46 sluizen, waarvan er tien een dubbele sluis hebben.
• Lough Erne: beleef de handelsroute van de vikingen, een paradijs voor de waterliefhebber.

Alle waterwegen zijn te vinden op waterwaysireland.org


Actieve reizen naar Ierland

Ierland is een fantastische en nog redelijk onontdekte bestemming voor actieve reizigers. Onze reispartner BBI Travel biedt al sinds 1963 reizen naar naar het groene eiland.

Dat betekent dat ze de meeste interessante aanbiedingen hebben voor rondreizen, fly & drive en de leukste traditionele accommodaties op bijzondere locaties.

Bekijk hier het aanbod en de aanbiedingen.


één reactie op “De mooiste routes om te wandelen, fietsen en varen in Ierland”

  • ivo raes
    10 juni 2023 at 14:23

    Graag deelnemen aan deze lopende wedstrijd. Bedankt voor de mooie aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.