ADVERTENTIE
Advertentie
Klik hier voor meer informatie over duurzaam reizen naar Zwitserland

Balen! Reisadvies IJsland naar oranje

Door Edwin Hagenouw | 18 augustus 2020

Na een geweldige rondreis over IJsland in de nazomer van 2019 wisten we het zeker. We moesten terug om nog meer te ontdekken van dit magische eiland. Samen met onze reispartner IJsland Tours stelden we een prachtige reis van twaalf dagen samen en op 29 augustus zouden we in het vliegtuig stappen en zou een nieuw avontuur beginnen. Maar helaas, gisteren werd al duidelijk dat de regering van IJsland alles op alles ging zetten om het aantal besmettingen onder de duim te houden.

De toch al strenge regels (twee maal testen voor een reis van tien dagen of meer) worden vanaf vannacht aangescherpt tot een beleid waardoor reizen op IJsland vrijwel onmogelijk wordt gemaakt.

Nieuwe procedure

De nieuwe procedure houdt in dat iedereen een Covid-19 test doet bij aankomst op IJsland. Daarna moet je vier tot zes dagen in zelfquarantaine en aansluitend doe je weer een test. Als beide testen negatief zijn kan je reis beginnen. Dit staat dus voor de meeste reizigers, in ieder geval voor ons, gelijk aan het afsluiten van het eiland voor buitenlandse toeristen. Hopelijk kunnen we snel komen met positief nieuws aangaande reizen naar een van onze meest favoriete reisbestemmingen.

Onderweg op IJsland. Foto: Edwin Hagenouw

Lees hier alle verhalen, reistips en artikelen over IJsland


 

Advertentie
Tenerife is partner van Mountainreporters. Ook partner worden? Kijk op Samenwerken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats je reactie
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.