klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Balen! Reisadvies IJsland naar oranje

Door Edwin Hagenouw | 18 augustus 2020

Na een geweldige rondreis over IJsland in de nazomer van 2019 wisten we het zeker. We moesten terug om nog meer te ontdekken van dit magische eiland. Samen met onze reispartner IJsland Tours stelden we een prachtige reis van twaalf dagen samen en op 29 augustus zouden we in het vliegtuig stappen en zou een nieuw avontuur beginnen. Maar helaas, gisteren werd al duidelijk dat de regering van IJsland alles op alles ging zetten om het aantal besmettingen onder de duim te houden.

De toch al strenge regels (twee maal testen voor een reis van tien dagen of meer) worden vanaf vannacht aangescherpt tot een beleid waardoor reizen op IJsland vrijwel onmogelijk wordt gemaakt.

Nieuwe procedure

De nieuwe procedure houdt in dat iedereen een Covid-19 test doet bij aankomst op IJsland. Daarna moet je vier tot zes dagen in zelfquarantaine en aansluitend doe je weer een test. Als beide testen negatief zijn kan je reis beginnen. Dit staat dus voor de meeste reizigers, in ieder geval voor ons, gelijk aan het afsluiten van het eiland voor buitenlandse toeristen. Hopelijk kunnen we snel komen met positief nieuws aangaande reizen naar een van onze meest favoriete reisbestemmingen.

Onderweg op IJsland. Foto: Edwin Hagenouw

Lees hier alle verhalen, reistips en artikelen over IJsland


Klik hier voor bijzonder mooie rondreizen door Noorwegen


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Val d'Aran

Ga naar Val d’Aran in de Pyreneeën

De natuur in Val d’Aran is geweldig en uitbundig. Met hoge bergtoppen boven de 3000 meter, prachtige gletsjermeren en oneindig groene hellingen is Val d’Aran geweldig voor enthousiaste outdoorliefhebbers en fanatieke bergwandelaars en fietsers. Ga wandelen, mountainbiken, fietsen, watersporten en skiën in deze Noord-Spaanse regio tegen de grens met Frankrijk. Lees meer

BBI Travel

Voordelige reizen door Noorwegen

Ongerept Noorwegen beleef je met BBI Travel. In Noorwegen ervaar je spectaculair natuurschoon en levendige dorpjes. Tijdens jouw rondreis verblijf je in gemoedelijke hotels en pensions. Boek jouw rondreis via BBI Travel en verzeker jezelf van een vakantie om nooit te vergeten. Lees meer

Voigt Travel

Van de gebaande paden in IJsland

Ontdek het echte IJsland met Voigt Travel. Samen met lokale gidsen beleef je unieke excursies. Je slaapt in kleinschalige hotels en lodges. Zo ontdek je met alle aandacht de ongebaande paden van IJsland. Bekijk de reizen!

Lees meer