Bergans of Norway

Onze reizen zijn mede mogelijk gemaakt door Bergans of Norway

Balen! Reisadvies IJsland naar oranje

Door Edwin Hagenouw | 18 augustus 2020

Na een geweldige rondreis over IJsland in de nazomer van 2019 wisten we het zeker. We moesten terug om nog meer te ontdekken van dit magische eiland. Samen met onze reispartner IJsland Tours stelden we een prachtige reis van twaalf dagen samen en op 29 augustus zouden we in het vliegtuig stappen en zou een nieuw avontuur beginnen. Maar helaas, gisteren werd al duidelijk dat de regering van IJsland alles op alles ging zetten om het aantal besmettingen onder de duim te houden.

De toch al strenge regels (twee maal testen voor een reis van tien dagen of meer) worden vanaf vannacht aangescherpt tot een beleid waardoor reizen op IJsland vrijwel onmogelijk wordt gemaakt.

Nieuwe procedure

De nieuwe procedure houdt in dat iedereen een Covid-19 test doet bij aankomst op IJsland. Daarna moet je vier tot zes dagen in zelfquarantaine en aansluitend doe je weer een test. Als beide testen negatief zijn kan je reis beginnen. Dit staat dus voor de meeste reizigers, in ieder geval voor ons, gelijk aan het afsluiten van het eiland voor buitenlandse toeristen. Hopelijk kunnen we snel komen met positief nieuws aangaande reizen naar een van onze meest favoriete reisbestemmingen.

Onderweg op IJsland. Foto: Edwin Hagenouw

Lees hier alle verhalen, reistips en artikelen over IJsland


klik voor bijzondere reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 

Yomads

Onvergetelijke outdoorreizen van Yomads

Bij Yomads draait alles om het creëren van onvergetelijke outdoorreizen. De trips zijn speciaal geselecteerd zodat je op de meest unieke plekken komt, #opjebucketlist. Je ontdekt tijdens het hiken ongerepte landschappen en nieuwe bestemmingen. In kleine groepen, ver buiten de gebaande paden en weg van de massa. Lees meer

Little America

Unieke rondreizen door het noordwesten van de VS

Ontdek de Pacific Northwest door de ogen van de locals met Little America. Je verblijft in kleinschalige accommodaties, midden in de overweldigende natuur van Oregon en Washington. Maak kennis met de vriendelijke hosts en beleef een unieke en onvergetelijke reis, ver weg van het massatoerisme.
Lees meer

Bergsportdag

Je vakantie start op de Bergsportdag

Deze zomer naar de bergen? Kom dan naar de Bergsportdag, 17 maart in het NBC Nieuwegein. Een dag met een uitgebreid programma vol inspirerende sprekers en lezingen, leerzame workshops, de mooiste hikes en het nieuwste materiaal. Dé perfecte voorbereiding voor jouw volgende avontuur. Lees meer