Je zou denken dat een vakantie in IJsland al avontuurlijk genoeg is: je beleeft er vier seizoenen op één dag en de binnenlandse routes brengen je door de bijzonderste taferelen. Op IJsland is avontuur altijd dichtbij, maar wil je het sowieso opzoeken? Zeker doen! Wij verklappen de vijf avontuurlijkste activiteiten op IJsland. 

Kruipen door de ijsgrot

Wereldberoemd op IJsland en met een reden. Het is de grootste vulkaan op IJsland waarvan velen denken dat hij binnenkort gaat uitbarsten. Gelukkig denken de wetenschappers daar heel anders over en is de Katla veilig te bewonderen. Maar daar moet je wel iets voor doen! De vulkaan ligt onder een dikke laag ijs van de Mýrdalsjökull gletsjer, dus trek de ijzers over de schoenen en begin aan de wandeling over de gletsjer, op weg naar de grotten… 

Absoluut unieke ervaringen in een ijsgrot op IJsland

Ziplinend genieten van het uitzicht 

Wil je IJsland meemaken zoals de papegaaiduikers dat doen? Roetsj dan door het landschap met de zipline! In het zuiden van het land heb je vier verschillende ziplines die je meenemen over rivieren en tussen de heuvels.

Ziplinen op IJsland

Snorkelen tussen twee continenten

In het Thingvellir Nationaal Park, in de Golden Circle, komen twee tektonische platen bijeen. Althans, het enige wat ertussen zit, is de Silfra kloof. En precies in die kloof kan gesnorkeld worden! Ervaar het helderste water terwijl je tussen de twee continenten snorkelt. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze dat hebben gedaan? 

Copyright: Tobias Friedrich (BELOW-SURFACE.com)

Raft met de stroomversnelling mee

Waar een waterval valt, is water te vinden. Hijs jezelf in een wetsuit, zet je helm op en stap in een raft. Het is tijd om het blauwgroene water van wel héél dichtbij mee te maken. Je vaart over de Hvitá rivier en door de Brúarhlöð canyon met prachtige uitzichten om je heen. Tijd om daarvan te genieten is er zeker, maar onthoud: je gaat mee met de stroomversnelling! 

Raften door verbazingwekkend mooie natuur op IJsland

Maak een gletsjerwandeling

Je ziet ze sowieso van een afstand, maar waarom zou je daar blijven als je ook heel dichtbij kan komen? Ga mee met de gids en hike met spikes onder je schoenen over het ijs. Nu denk je: is dit het? Nee, hoor! Maak de hike compleet met het beklimmen van een metershoge ‘muur’ van de Sólheimajökull gletsjer. Laat het woord ‘wandeling’ je niet afschrikken: dit is een wandeling van een ander kaliber. 

Ga jij het jaar 2023 in met reislustige plannen? Bekijk snel de prachtige rondreizen door IJsland van de vakantiespecialist naar Noordwest-Europa: Buro Scanbrit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.